Τα τυχερά παιχνίδια υψηλού κινδύνου μειώνονται στο Νιου Τζέρσεϊ, αλλά η πολιτεία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προκλήσεις

Μια πρόσφατη έκθεση που ανατέθηκε από το New Jersey Division of Gaming Enforcement (DGE) και διενεργήθηκε από ερευνητές του Rutgers University αποκαλύπτει ένα μείωση του προβληματικού τζόγου υψηλού κινδύνου στην πολιτεία, ακόμη και καθώς το αθλητικό στοίχημα συνεχίζει να κερδίζει έδαφος.

Ο προβληματικός τζόγος στο Νιου Τζέρσεϊ παραμένει τριπλάσιος από τον εθνικό κανόνα

Τα κύρια ευρήματα της έκθεσης υποδεικνύουν μείωση των ποσοστών προβληματικού τζόγου υψηλού κινδύνου κατά 6,3 % à 5,6 %. Ωστόσο, η μελέτη επισημαίνει ότι Το ποσοστό των προβληματικών τυχερών παιχνιδιών στο Νιου Τζέρσεϊ παραμένει τρεις φορές υψηλότερο από τον εθνικό μέσο όρο, γεγονός που εξακολουθεί να ανησυχεί τις αρχές της πολιτείας.

Γενικός Εισαγγελέας Matthew Platkin δήλωσε: “Η δημοσίευση αυτής της έκθεσης μας δίνει μια γενική εικόνα της διάχυσης των τυχερών παιχνιδιών στην πολιτεία, επιτρέποντάς μας να εντοπίσουμε καλύτερα τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πιο ευάλωτοι πληθυσμοί μας και να σχεδιάσουμε προγράμματα και πρωτοβουλίες για να τους βοηθήσουμε”.

Η έρευνα, με επικεφαλής την Dr. Lia Nower, J.D., Ph.D., δείχνει ότι αθλητικά στοιχήματα σημείωσαν σημαντική αύξηση, με τα ποσοστά συμμετοχής να αυξάνονται από 15% σε λίγο πάνω από 19%. Ταυτόχρονα, η μελέτη αποκάλυψε μια αλλαγή στις συνήθειες των τυχερών παιχνιδιώνΤο ποσοστό των ατόμων που παίζουν αποκλειστικά online έχει τριπλασιαστεί, από 5% σε 15%. Από την άλλη πλευρά, το ποσοστό των ατόμων που παίζουν αποκλειστικά online έχει τριπλασιαστεί, από 5% σε 15%. Αντίθετα, το ποσοστό των ανθρώπων που παίζουν αποκλειστικά αυτοπροσώπως σε καζίνο μειώθηκε από 76% σε 49%.

Επιπλέον, η έκθεση υπογραμμίζει την αυξανόμενη δημοτικότητα των διαπραγμάτευση μετοχών υψηλού κινδύνουΟι συμμετέχοντες στην έρευνα για τα τυχερά παιχνίδια ήταν οι πολυπληθέστεροι, με περίπου 25%, σχεδόν επτά φορές περισσότεροι από ό,τι στην προηγούμενη έρευνα. Η τάση αυτή έχει προκαλέσει ανησυχία στους εμπειρογνώμονες σχετικά με την πιθανή σύνδεση μεταξύ της συμπεριφοράς υψηλού κινδύνου στον τζόγο και των δραστηριοτήτων χρηματοοικονομικών συναλλαγών.

Το Νιου Τζέρσεϊ λαμβάνει προληπτικά μέτρα κατά του προβληματικού τζόγου

Dr. Lia Nower, Σχολή Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Rutgers, Κέντρο Μελετών για τον Τζόγο.τόνισε τη σημασία των ευρημάτων της έκθεσης. Η ίδια παρατήρησε: “Η Νower, η οποία είναι μια από τις σημαντικότερες πηγές της έρευνας, είναι η ίδια η Νower: “Αυτή η έκθεση παρέχει στοιχεία για την καθοδήγηση των προσπαθειών πρόληψης και εκπαίδευσης για εκείνους που κινδυνεύουν περισσότερο από προβλήματα τζόγου: τους νέους ενήλικες, τα μέλη των εθνικών και φυλετικών μειονοτήτων και εκείνους που παίζουν τυχερά παιχνίδια σε πολλαπλές δραστηριότητες και στοιχηματίζουν τόσο στο διαδίκτυο όσο και σε επίγειους χώρους”.

Η έκθεση αναφέρει επίσης βρέθηκαν συσχετίσεις μεταξύ της συμπεριφοράς των τυχερών παιχνιδιών και της χρήσης ουσιών, υποδεικνύοντας ότι οι παίκτες είχαν περισσότερες πιθανότητες να κάνουν χρήση καπνού, αλκοόλ και παράνομων ναρκωτικών και να αναφέρουν προβλήματα ψυχικής υγείας.

Σε απάντηση αυτών των ευρημάτων, New Jersey έχει δημιουργήσει διάφορα μέτρα, συμπεριλαμβανομένων προγραμμάτων αυτοαποκλεισμού, διαφημιστικών προτύπων και τεχνολογικών παρεμβάσεων για να βοηθήσει τους πελάτες που βρίσκονται σε κίνδυνο. Το κράτος συνεχίζει να αξιολογεί αυτές τις στρατηγικές σε συνεργασία με οργανώσεις υπεύθυνου τζόγου, προκειμένου να μειώσει την επικράτηση του προβληματικού τζόγου και να προωθήσει ασφαλέστερες πρακτικές τζόγου μεταξύ των κατοίκων του.

Για παράδειγμα, τον Φεβρουάριο DGE εισήγαγε μια πρωτοποριακή προληπτική προσέγγιση για την αντιμετώπιση των προβληματικών και επικίνδυνων αθλητικών στοιχημάτων στην πολιτεία, σηματοδοτώντας την πρώτη πρωτοβουλία του είδους της στις ΗΠΑ. Η προσέγγιση απαιτεί από τους φορείς εκμετάλλευσης τυχερών παιχνιδιών να αναλύουν τα δεδομένα των παικτών για τον εντοπισμό ενδείξεων επικίνδυνου ή προβληματικού τζόγου.