Άρσεναλ – Σεβίλλη: Σύνθεση (08/11) – UEFA Champions League

Άρσεναλ στοχεύει στην πρόκριση στον επόμενο γύρο και για να το πετύχει αυτό θα πρέπει να ξεπεράσει τη Σεβίλλη. Ο αγώνας είναι μέρος της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Διαβάστε όλες τις αναλύσεις μας για τον Άρσεναλ – Σεβίλλη.

Προγνωστικό αγώνα Άρσεναλ – Σεβίλλη

Η Άρσεναλ έχει ξεκινήσει εξαιρετικά τη σεζόν. Έχουν Πρωταθλητές στο Κύπελλο Emirates και στο Community Shield εναντίον της AS Monaco και της Manchester City αντίστοιχα.

Ωστόσο, οι Κανονιέρηδες έχουν συγκεντρώσει μια σειρά από αποτελέσματα που δείχνουν ξεκάθαρα ότι η ομάδα από Mikel Arteta δεν είναι ακόμα έτοιμος να θεωρηθεί ως υποψήφιος για τις πιο σημαντικές διοργανώσεις.

Στα αποτελέσματα αυτά περιλαμβάνεται και η πρόσφατη ήττα από τη Νιούκαστλ, η οποία έριξε τους “κανονιέρηδες” στην τέταρτη θέση της Premier League. Πριν από αυτό, μια άλλη ήττα από τη Γουέστ Χαμ τους έβγαλε εκτός του Κυπέλλου EFL. Ωστόσο, παρά το στραβοπάτημα απέναντι στη Λανς, οι δύο νίκες την κρατούν στην κορυφή του ομίλου Β του Champions League.

Από την άλλη πλευρά, η Σεβίλλη είναι απλά μια οφθαλμαπάτη σε σχέση με την περσινή σεζόν, όπου κατέκτησε το έβδομο Europa League στην ιστορία της.

Παραμένει στο Copa del Rey μετά τη νίκη επί της CD Quintanar, αλλά χωρίς νίκη είναι εκτός πρόκρισης για τον επόμενο γύρο του Champions League. Στη LaLiga, για άλλη μια φορά βρίσκονται στη ζώνη του υποβιβασμού με μόλις τέσσερις βαθμούς να τους χωρίζουν.

Αλλά η αστάθεια του συλλόγου δεν είναι μόνο αθλητική, είναι και θεσμική. Η απόλυση του Χοσέ Λουίς Μεντιλιμπάρ οδήγησε στην άφιξη του πρώην προπονητή της Ουρουγουάης Ντιέγκο Αλόνσο. Με τον Ουρουγουανό προπονητή, ο σύλλογος έχει κερδίσει μόλις ένα Copa del Rey σε πέντε συμμετοχές.

Πάντως, αναμένεται να είναι ένας αγώνας όπου θα υπάρχουν συνεχείς εναλλαγές σε διάφορα σημεία του παιχνιδιού. Ωστόσο, δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης, της ατομικής ιεραρχίας και του ρεκόρ της Σεβίλλης με τον νέο προπονητή της, η Άρσεναλ θα είναι το φαβορί για τη νίκη στο Emirates Stadium.

Σε αυτό το γήπεδο, δεν έχει χάσει ούτε μία φορά το 2023/24. Μια σεζόν 2023/24 κατά την οποία την επισκέφθηκαν αξιόλογοι αντίπαλοι όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η PSV, η Τότεναμ και η Μάντσεστερ Σίτι.

Πιθανές ενδεκάδες Άρσεναλ – Σεβίλλη

Άρσεναλ

Mikel Arteta θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένα 4-2-3-1.

Η ενδεκάδα της Άρσεναλ θα αποτελείται από τους: : David Raya, Benjamin White, William Saliba, Gabriel Magalhaes, Oleksandr Zinchenko, Fábio Vieira, Jorginho, Declan Rice, Bukayo Saka, Edward Nketiah και Gabriel Martinelli.

Απόντες λόγω τραυματισμού: Jurrien Timber, Thomas Partey, Gabriel Jesus και Emile Smith Rowe.

Σεβίλλη

Diego Alonso θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένα 4-3-3.

Η ενδεκάδα της Σεβίλλης θα αποτελείται από τους: : Orjan Nylan, Jesús Navas, Loic Badé, Nemanja Gudelj, Marcos Acuña, Djibril Sow, Boubakary Soumaré, Ivan Rakitic, Lucas Ocampos, Dodi Lukebakio και Youssef En-Nesyri.

Απόντες λόγω τραυματισμού: Marcao

Μάθετε τα πάντα για το Champions League Ποδοσφαιρικός σύλλογος