Ένα πρώην αστέρι της FC Metz λιποθυμά στο πρωτάθλημα!

Από το 2002 και έπειτα, ο παίκτης προπονήθηκε σε συλλόγους νέων όπως η Campo Futebol CSCD Sande S Clemente, CC das Taipas Formação, Vitória SC Guimarães και SL Benfica.

Για την περίοδο 2013-14, αγωνίζεται στην κορυφαία πορτογαλική κατηγορία χάρη στη μεταγραφή του από την Benfica B στο Vitória Guimarães SC. Έπαιξε εκεί για 3 σεζόν και στη συνέχεια μετακόμισε στη Ligue 1 με την FC Lorient έναντι 2 εκατομμυρίων ευρώ, το υψηλότερο ποσό της καριέρας του.

Ο Καφού έπαιξε επίσης για την FC Metz στη Γαλλία κατά τη διάρκεια της σεζόν 2017-18. Αλλά παράλληλα με την Λέγκια Βαρσοβίας Το 2018 ξεκίνησε μια περίοδος εναλλαγής μεταξύ των δύο συλλόγων. Ο παίκτης ερχόταν και έφευγε ως δανεικός, μέχρι το 2020, όταν οι Λεγεωνάριοι τον πούλησαν για 400 χιλιάδες ευρώ στον Ολυμπιακό στην πρώτη κατηγορία της Ελλάδας.

Στον Ολυμπιακό, κέρδισε τον τίτλο του Πρωταθλητής Ελλάδας και το Κύπελλο Ελλάδας το 2020. Όμως επρόκειτο να εισέλθει σε μια νέα περίοδο εναλλαγής, αλλά αυτή τη φορά με την Nottingham Forest.

Διακρίθηκε επίσης σε διοργανώσεις όπως η Ekstraklasa, η Liga Sabseg, το Κύπελλο Πολωνίας και το Κύπελλο Γαλλίας, μεταξύ άλλων. Καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του, συγκέντρωσε 20 γκολ και 20 ασίστ, 262 συμμετοχές και 16.987 λεπτά συμμετοχής.

Καφού, ένας ξεχασμένος παίκτης σε παρακμή

Ο Cafu, σε ηλικία 30 ετών, μεταγράφηκε στις 8 Ιουλίου 2023 στην Rotherham United για να ενταχθεί στην ομάδα ως επιτελικός μέσος. Θα παραμείνει στην ομάδα μέχρι τις 30 Ιουνίου 2024, ημερομηνία που προβλέπεται στο συμβόλαιό του.

Η μεταγραφή του έγινε από την Nottingham Forest όπου δεν έπαιξε την τελευταία του σεζόν μετά από τέσσερα χρόνια στον σύλλογο. Έκανε μάλιστα την τελευταία του εμφάνιση με τους Forest Reds τον Αύγουστο του 2022.

Από την άλλη πλευρά, η μεταγραφή του δεν κόστισε τίποτα, καθώς έφτασε ως ελεύθερος.

Δείτε τις τελευταίες υπογραφές στην αγορά: