Βέλγιο: Η εθνική ομάδα τρέμει! Ο Τιμπό Κουρτουά μπορεί να χάσει το EURO 2024

Ο τερματοφύλακας της Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος υπέστη ρήξη χιαστού συνδέσμου στο αριστερό του γόνατοΥπάρχουν δύο λόγοι για τους οποίους δεν θα λάβει μέρος στο Euro με τους Κόκκινους Διαβόλους. Ο πρώτος είναι ότι Thibaut δεν θα αποκατασταθεί όταν διεξαχθεί το τουρνουά. Ως εκ τούτου, η κλήση της στην εθνική ομάδα είναι αβέβαιη. Στη δεύτερη περίπτωση, η Καμηλοπάρδαλη θα χάσει το EURO λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπισε στην τελευταία προετοιμασία της με τους Βέλγους.

Ο 31χρονος τερματοφύλακας αποχώρησε από την τελευταία του προπόνηση με τους “κόκκινους διαβόλους” όταν έμαθε ότι δεν θα φορέσει το περιβραχιόνιο του Κέβιν Ντε Μπρούινε. Εκείνη την εποχή, ο Βέλγος ζήτησε συγγνώμη, λέγοντας ότι το να είναι αρχηγός ή όχι δεν ήταν καπρίτσιο, αλλά μια απόφαση του προπονητή.

Ωστόσο, η ενέργειά του δεν άρεσε στον προπονητή Ντομένικο Τεντέσκο, ο οποίος δήλωσε ότι δεν περίμενε να συμβεί κάτι τέτοιο. Ο Τεντέσκο είπε ότι όταν επέλεγαν τους αρχηγούς τους, ο Λουκάκου και ο Κουρτουά ήταν ισότιμοι, οπότε δεν κατάλαβε την ενόχληση του παίκτη των Μαδριλένων.

Ο Ιταλός προπονητής υποστήριξε ότι ο πρώην τερματοφύλακας της Τσέλσι έπρεπε να εξηγήσει τι είχε συμβεί. Αν και το Λουκάκου δήλωσε ότι αν αποφάσιζε να επιστρέψει, θα ήταν ο πρώτος που θα τον καλωσόριζε πίσω.

Δεν είναι ακόμη γνωστή η απόφαση που θα λάβει η Καμηλοπάρδαλη, η οποία έχει ακόμη αρκετούς μήνες για να αναρρώσει. Αν αποφασίσει να συνεχίσει στην εθνική ομάδα, ο Τιμπό θα λάβει μέρος στο EURO 2024, καθώς το Βέλγιο θα λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA. εξασφάλισε τη θέση του με νίκη επί της Αυστρίας με 2-3.

Αναμφίβολα, το Βέλγιο εξετάζει ήδη πιθανούς αντικαταστάτες του Κουρτουά για τις επερχόμενες προκλήσεις του. Ο Ματς Σελς και ο Κόεν Κάστελς θα ήταν οι βραχυπρόθεσμες επιλογές, ενώ για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026, Maarten Vandevoordt εξετάζεται για τη θέση του τερματοφύλακα.

Ο Τιμπό Κουρτουά θέλει να παίξει μόνο για τη Ρεάλ Μαδρίτης

Ο τερματοφύλακας της Casa Blanca φέρεται να έχει αποφασίσει να τερματίσει τη συνεργασία του με την εθνική ομάδα και να επικεντρωθεί στη Μαδρίτη, σύμφωνα με το Ok Diario. Ο 31χρονος Βέλγος είναι ενήμερος ότι πρέπει να επιστρέψει στα καλύτερά του, αν θέλει να ξανακερδίσει θέση βασικού. Έτσι, θέλει να επικεντρωθεί σε αυτό.

Τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο σύλλογος από την ισπανική πρωτεύουσα πιστεύει ότι ο τερματοφύλακας-σταρ θα επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους στο τέλος της σεζόν. Για το λόγο αυτό, οι Μαδριλένοι θα στηρίξουν την απόφαση του Κουρτουά να γίνει και πάλι ένας από τους καλύτερους στον κόσμο.

La Girafe έχει συμβόλαιο με τους Los Blancos μέχρι το 2026 και δεν έχει καμία πρόθεση να αλλάξει σύλλογο. Επομένως, η απόφασή του φαίνεται να είναι η πιο λογική, αν θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες στη Μαδρίτη.

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις για τους Κόκκινους Διαβόλους: