Δανία – Σλοβενία: Σύνθεση ομάδας (17/11) – Προκριματικά Euro

Δύσκολο να αντιμετωπίσει στην έδρα της, η Δανία καλωσορίζει Σλοβενία απόψε. Πρόκειται για ένα κρίσιμο παιχνίδι για την πρόκριση στο Euro της Γερμανίας 2024. Ακολουθεί το συνθέτουν το παιχνίδι Δανία – Σλοβενία.

Δανία – Σλοβενία: Προγνωστικό αγώνα

Η Δανία πηγαίνει σε αυτό το παιχνίδι με τέσσερις συνεχόμενες νίκες στα πέντε τελευταία παιχνίδια της. Η τελευταία ήταν η νίκη με 1×2 επί του Σαν Μαρίνο χάρη στα γκολ των Rasmus Hojlund και Yussuf Poulsen. Η νίκη της έδωσε τρεις εκτός έδρας βαθμούς και την κράτησε στη διεκδίκηση της πρώτης θέσης.

Κατέχουν τη δεύτερη θέση στον όμιλο H με έξι νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα για 19 βαθμούς. Έχουν διαφορά τερμάτων +10 με 17 γκολ που έχουν πετύχει και επτά που έχουν δεχθεί. Τα περισσότερα γκολ τα πέτυχε απέναντι στο Σαν Μαρίνο, αλλά αυτή τη φορά εντός έδρας. Σκόραρε τέσσερα γκολ σε αυτό το διεθνές ματς.

Αήττητος σε έξι αγώνες. Η τελευταία τους ήττα ήρθε στις 26 Μαρτίου 2023 στα προκριματικά του Euro 2024 στη Γερμανία. Ήταν μια ήττα 3×2 από το Καζακστάν, όπου Rasmus Hojlund’s brace δεν ήταν αρκετό για να διατηρήσει το προβάδισμα δύο τερμάτων απέναντι στους Ευρασιώτες.

Η Σλοβενία έρχεται σε αυτό το ματς με νίκη 1-0 επί της Γεωργίας την τελευταία φορά. ως επισκέπτες. Το γκολ του Adam Gnezda Cerin στο πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετό για να εξασφαλίσει τους τρεις βαθμούς που διατηρούν την ομάδα στην κορυφή του πίνακα και μπροστά από τη Δανία.

Είναι στην πρώτη θέση με έξι νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα και 19 βαθμούς. Έχει διαφορά τερμάτων +11 με 17 γκολ που έχει πετύχει και έξι που έχει δεχτεί σε οκτώ αγώνες. Πέτυχαν επίσης τέσσερα γκολ εναντίον του Σαν Μαρίνο, αλλά αυτό ήταν πριν από τρεις αγωνιστικές.

Έχουν να χάσουν εδώ και πέντε παιχνίδια, όταν έχασαν 2×0 από τη Φινλανδία. Εκείνη την ημέρα, ο Γιαν Όμπλακ δεν έκανε καλό παιχνίδι και έχασε το σερί που είχε στα προκριματικά του Euro 2024.

Η πρώτη συνάντηση μεταξύ των δύο ομάδων στα προκριματικά έγινε στις 19 Οκτωβρίου 2023. Ο αγώνας έληξε ισόπαλος 1-1 στο στάδιο Stozice της Σλοβενίας. Η γηπεδούχος ομάδα προηγήθηκε χάρη στο ένα γκολ στο 25ο λεπτό από τον Andraz Sporarαλλά ο Rasmus Hojlund ισοφάρισε στο 42ο λεπτό.

Πιθανές ενδεκάδες Δανία – Σλοβενία

Δανία

Ο Kasper Hjulmand παίζει 4-2-3-1.

Κάτοχοι Kasper Schmeichel στο τέρμα, Rasmus Kristensen, Joachim Andersen, Andreas Christensen και Joakim Maehle στην άμυνα, Pierre Emile Hojbjerg, Christian Norgaard και Mathias Jensen στη μεσαία γραμμή, Jerper Lindstrom, Yussuf Poulsen και Mohamed Daramy στην επίθεση.

Έχει τρεις απουσίες λόγω τραυματισμού για αυτό το ματς: Andreas Skov Olsen, Christian Eriksen και Rasmus Hojlund.

Σε αναστολή: δεν.

Σλοβενία

Ο Ματίας Κεκ στήνει σχηματισμό 4-4-2

Ξεκινάει με τους εξής παίκτες: Jan Oblak στο τέρμα, Zan Karnicnik, Miha Blazic, Jaka Bijol και Erik Janza στην άμυνα, Jan Mlakar, Timi Elsnik, Adam Gnezda Cerin και Peter Stojanovic στη μεσαία γραμμή, Benjamin Sesko και Andraz Sporar στην επίθεση.

Δεν υπάρχουν παίκτες που λείπουν λόγω τραυματισμού.

Αποβλήθηκε: κανένας.