Διαμάχη για το LDC: Στους οπαδούς της Σέλτικ απαγορεύτηκε η είσοδος στο γήπεδο λόγω Παλαιστίνης!

Le Σέλτικ και Ατλέτικο Μαδρίτης συγκρούστηκαν στο Σέλτικ Παρκ για την 3η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ. Το τμήμα της Πράσινης Ταξιαρχίας ήταν ορατό στις κερκίδες, φανατικοί υπερήλικες, με παλαιστινιακές σημαίες ως ένδειξη υποστήριξης της σύγκρουσης μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης. Παλαιστίνη και Ισραήλ για εδαφικά ζητήματα.

Αυτό το επεισόδιο μπορεί να παρέχει συνέπειες για το Celtic ως αποτέλεσμα των πειθαρχικών κανονισμών που έχει θεσπίσει η UEFA. Το εν λόγω σώμα νόμων επικαιροποιήθηκε το 2022 και περιγράφει τα εξής σε ένα από τα άρθρα του.

Όλες οι ομοσπονδίες και οι σύλλογοι είναι υπεύθυνοι για την ακόλουθη ανάρμοστη συμπεριφορά εκ μέρους των οπαδών τους και μπορούν να υποβληθούν σε πειθαρχικά μέτρα και οδηγίες, ακόμη και αν μπορούν να αποδείξουν την απουσία οποιασδήποτε αμέλειας όσον αφορά τη διοργάνωση του αγώνα,

αρχίζει το άρθρο του κανονισμού.

Σύμφωνα με την επιστολή, οι ακόλουθες συμπεριφορές εμπίπτουν σε αυτή την παράμετρο: χερσαίες εισβολές, η χρήση πυροτεχνημάτων, ρίψη αντικειμένων, βανδαλισμοί, επεισόδια κατά τη διάρκεια των εθνικών ύμνων.

Από την άλλη πλευρά, ο σημαντικότερος λόγος, και ίσως ο κύριος λόγος, για τον οποίο μπορούν να επιβληθούν κυρώσεις:

“Η χρήση χειρονομιών, λέξεων, αντικειμένων ή οποιουδήποτε άλλου μέσου για τη μετάδοση προκλητικού μηνύματος που δεν αρμόζει σε αθλητικό γεγονός, ιδίως προκλητικά μηνύματα πολιτικού, ιδεολογικού, θρησκευτικού ή προσβλητικού χαρακτήρα”.

Οι οπαδοί που βρίσκονταν σε αυτό το τμήμα του γηπέδου ενεπλάκησαν σε αυτό το πρόβλημα με πλήρη γνώση των γεγονότων. Για το λόγο αυτό, το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου αποφάσισε να απαγορεύσει στην εν λόγω ομάδα να εισέλθει στο γήπεδο για κάθε είδους αγώνα.

Τους τελευταίους δύο μήνες, σύμφωνα με τον διεθνή Τύπο, όπως η Mundo Deportivo, τα άτομα αυτά συμπεριφέρθηκαν με “απαράδεκτο τρόπο”, αλλά το αποκορύφωμα ήρθε κατά τη διάρκεια του αγώνα του Champions League με τους Los Colchoneros.

Ήξεραν ότι επρόκειτο για μια διεθνή διοργάνωση στην οποία θα έπρεπε να είναι περισσότερη έκθεση. Πήραν την ευκαιρία να δείξουν τις σημαίες και να επιδείξουν την ιδεολογία τους. Επιπλέον, κατάφεραν να κερδίσουν την υποστήριξη περισσότερων οπαδών μέσα στο στάδιο, οι οποίοι επίσης ανέμιζαν τα πανό.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Σέλτικ αντιμετωπίζει τέτοιου είδους πρόβλημα.

Το 2016, η Σέλτικ τιμωρήθηκε με πρόστιμο από την UEFA για τη χρήση σημαιών και πανό για να υποστηρίξουν την Παλαιστίνη κατά τη διάρκεια αγώνα της φάσης των ομίλων του Champions League εναντίον της ισραηλινής ομάδας Hapoel Be’er Sheva. Ούτε χρειάζεται να πάτε πολύ μακριά, καθώς το ίδιο πράγμα συνέβη εναντίον της Φέγενορντ τον περασμένο μήνα.

Μετά τα γεγονότα που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια του αγώνα με την ισπανική ομάδα, οι θα πρέπει να λάβουν νέα κύρωση η οποία θα μπορούσε να είναι χρηματική ή/και απαγόρευση πρόσβασης στο ευρύ κοινό.

Από την άλλη πλευρά, η επιβαρυντική περίσταση θα ήταν ότι όχι μόνο επέδειξαν παλαιστινιακές σημαίες, αλλά και ότι έδειξαν επίσης το λογότυπο μιας τρομοκρατικής οργάνωσης η οποία είναι παρούσα στην Αμερική και την Ευρώπη. Επισκεφθείτε το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (FPLP).

Η ομάδα αυτή έχει απαγορευτεί στις χώρες της ΕΕ και στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά σε άλλες χώρες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, δεν έχει ακόμη απαγορευτεί.

Αυτός ο επικίνδυνος οργανισμός είναι παράνομος στην ΕΕ από το 2009 και στις ΗΠΑ από το 1997. Σύμφωνα με το Γραφείο του Διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ, έχει σημαντικό λόγο στις αποφάσεις του Παλαιστινιακού Νομοθετικού Συμβουλίου:

Τα τελευταία νέα του Champions League :