Είναι επίσημο! Η Γιουνάιτεντ εξασφάλισε τις υπηρεσίες του Δανού διαμάντι

Ο Ράσμους Χόιλουντ, ένας Δανός γεμάτος δυνατότητες

Ο πολλά υποσχόμενος Δανός επιθετικός Rasmus Hojlund έκανε τα πρώτα του βήματα στην πατρίδα του με την Hørsholm-Usserød Idrætsforening. Στη συνέχεια μετακόμισε στην Boldklubben af 1893 Youth και το 2016 εντάχθηκε στην Bröndby Youth. Την ίδια χρονιά, μετακόμισε στην Holbaek Youth.

Την 1η Ιουλίου 2017, ο εντάχθηκε στη θυγατρική της FC Copenhagen. Πέρασε από την ομάδα κάτω των 19 ετών και από εκεί έγινε επαγγελματίας την περίοδο 2020/2021.

Εκτός από μέλος της επαγγελματικής ομάδας, ήταν επίσης μέλος της εφεδρικής ομάδας της Κοπεγχάγης. Στην κατώτερη κατηγορία τα πήγε καλύτερα, σκοράροντας 17 γκολ σε τρεις σεζόν. Συμμετείχε επίσης στα προκριματικά του UEFA Conference League με τον σύλλογο, σημειώνοντας τρία γκολ σε έξι παιχνίδια.

Η FC Κοπεγχάγη προκρίθηκε στη φάση των ομίλων της περιόδου 2021/2022 και ο παίκτης πραγματοποίησε πέντε εμφανίσεις και πέτυχε δύο γκολ. Βρισκόταν στους τελευταίους του αγώνες, μέχρι που η Στουρμ Γκρατς πρόσεξε τις επιδόσεις του επιθετικού.

Ο Δανός έχει παίξει και στην Αυστρία. Την περίοδο 2022/2023 έπαιξε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και πέτυχε ένα γκολ, αλλά δεν ήταν αρκετό για την πρόκριση. Εκείνη τη χρονιά έπαιξε μόλις πέντε αγώνες στην αυστριακή Bundesliga, μέχρι που δεν κατάφερε να προκριθεί στο UEFA Champions League. Η Αταλάντα εξασφάλισε στη συνέχεια τις υπηρεσίες του επιθετικού.

Παρέμεινε για ένα χρόνο, πραγματοποιώντας 32 εμφανίσεις, εννέα γκολ, τέσσερις ασίστ και μόλις μία κίτρινη κάρτα σε 1.834 λεπτά συμμετοχής. Σε ηλικία 21 ετών, οι εμφανίσεις του ξεχώρισαν και προσέλκυσαν την προσοχή των μεγάλων ομάδων, όπως η ομάδα που τον αγόρασε στην αγορά.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, νέος προορισμός

Οι “κόκκινοι διάβολοι” διατηρούσαν επαφή με το περιβάλλον του παίκτη, καθώς η υπογραφή του Χάρι Κέιν έγινε εμπόδιο. Το Σάββατο 5 Αυγούστου επισημοποιήθηκε η αγορά του επιθετικού. έναντι 75 εκατομμυρίων ευρώ από την από την Αταλάντα.

Ο 20χρονος Δανός θα έχει συμβόλαιο με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μέχρι τις 30 Ιουνίου 2028, με οψιόν ανανέωσης για έναν ακόμη χρόνο.

Δείτε τις τελευταίες υπογραφές στην αγορά: