Επίσημο: Η UEFA αναβάλλει τον αγώνα με το Ισραήλ!

UEFA ανέστειλε τον αγώνα μεταξύ Ισραήλ και Ελβετίας που είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου στο στάδιο Bloomfield του Τελ Αβίβ, στο πλαίσιο της έβδομης αγωνιστικής ημέρας στον όμιλο Ι. των προκριματικών του Euro 2024. Η συνομοσπονδία προχώρησε σε αυτό το βήμα λόγω “ανησυχιών για την ασφάλεια”, όπως αναφέρει η εφημερίδα στο ένα δελτίο τύπου.

Λόγω της τρέχουσας κατάστασης ασφαλείας στο Ισραήλ, η UEFA αποφάσισε να αναβάλει όλους τους προγραμματισμένους αγώνες στη χώρα αυτή για τις επόμενες δύο εβδομάδες. Οι νέες ημερομηνίες θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω,

έγραψαν.

Επιπλέον, το διοικητικό όργανο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου διαβεβαίωσε ότι θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην κατάσταση και θα διατηρεί συνεχή επικοινωνία με όλες τις ενδιαφερόμενες ομάδες πριν αναπροσαρμόσει τα χρονοδιαγράμματα.

Η απόφαση αυτή ακολουθεί το ξέσπασμα των ένοπλων συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή, οι οποίες ξεκίνησαν τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου. Η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς, η οποία ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, εξαπέλυσε χερσαίες, αεροπορικές και θαλάσσιες επιθέσεις κατά του Ισραήλ. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η υπηρεσία Τύπου της ισραηλινής κυβέρνησης, ηεπιθέσεις κόστισαν τη ζωή σε περισσότερους από 700 ανθρώπους.

Η Ελβετία βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην κορυφή του ομίλου Ι με 14 βαθμούς μετά από τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες. Η Ρουμανία βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 12 βαθμούς, ενώ η Ελβετία είναι τρίτη. Την τρίτη θέση καταλαμβάνει το Ισραήλ με 11 βαθμούς..

Από αθλητικής άποψης, ο αγώνας μεταξύ των κυανόλευκων και της Νάτι είναι σημαντικός για τον καθορισμό της δεύτερης ομάδας που θα προκριθεί στον επόμενο γύρο, αλλά δεδομένων των συνθηκών βίας στην περιοχή, το ποδόσφαιρο έχει μπει σε δεύτερη μοίρα.

Ισραήλ – Ελβετία και άλλοι αγώνες που αναβλήθηκαν

Εκτός από το Ισραήλ – Ελβετία, η UEFA ανέβαλε και άλλες διοργανώσεις που επρόκειτο να διεξαχθούν στους Αγίους Τόπους.

Αυτές περιλαμβάνουν τους προκριματικούς αγώνες για EURO 2025 για τις ομάδες κάτω των 21 ετών μεταξύ Ισραήλ και Εσθονίας, προγραμματισμένο για τις 12 Οκτωβρίου, και μεταξύ Ισραήλ και Γερμανίας, προγραμματισμένο για τις 17 Οκτωβρίου.

Αναβλήθηκαν επίσης οι προκριματικοί αγώνες για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα UEFA Under-17 μεταξύ του Ισραήλ, του Βελγίου, του Γιβραλτάρ και της Ουαλίας.

UEFA news: