Η Λούτον Τάουν ενισχύει τις τάξεις της με την άφιξη ενός έμπειρου τερματοφύλακα της Premier League!

Σε αναζήτηση μόνιμου προορισμού ο Τιμ Κρουλ

Ο Ολλανδός τερματοφύλακας Τιμ Κρουλ ξεκίνησε την καριέρα του το 1995 στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ. HVV Ras. Έμεινε εκεί για ένα χρόνο και το 1996 πήγε στην ADO Den Haag, όπου ήταν νεαρός παίκτης.

Το 2005 μετακόμισε στην Αγγλία. Newcastle ήταν η πρώτη του ομάδα σε ηλικία 18 ετών, πληρώνοντας 230.000 ευρώ για να τον αποκτήσει. Έπαιξε σε επίπεδο Under-18 και ήταν μέλος της εφεδρικής ομάδας την επόμενη χρονιά.

Την περίοδο 2006/2007 κλήθηκε για πρώτη φορά στην πρώτη κατηγορία και έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο στο Κύπελλο UEFA. Δεν δέχθηκε κανένα γκολ στο τέρμα των “καρακάξων” σε 90 λεπτά αγώνα. Μετά το την πρώτη του εμφάνιση, ο έλαβε μια προσφορά από Falkirk FC από Σκωτία και ήταν δανεικός.

Πέρασε ένα χρόνο στη νέα του ομάδα, παίζοντας 22 παιχνίδια. Στη συνέχεια επέστρεψε με περισσότερη εμπειρία, κερδίζοντας συμβόλαιο με την πρώτη ομάδα πριν πάει δανεικός στην Carlisle United τον Νοέμβριο του 2008. Έκανε μόλις εννέα εμφανίσεις στην League One, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων αγώνων χωρίς γκολ, και επέστρεψε στην Newcastle.

Μετά από αυτή την καμπάνια, ανέλαβε τους στόχους του συλλόγου μέχρι το τέλος του 2015/2016. Είχε 185 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Νιούκαστλ Γιουνάιτεντ. Του απονεμήθηκε 279 γκολ και κράτησε 53 γκολ σε 16.580 λεπτά συμμετοχής. Αυτή τη χρονιά άρχισε να πηγαίνει δανεικός.

Εντάχθηκε στην AZ Alkmaar στην Ολλανδία και Μπράιτον στην Premier League. Έπαιξε σε 28 αγώνες για αυτές τις ομάδες. Οι Seagulls ήραν την οψιόν αγοράς του και παρέμεινε για ένα χρόνο.

Παρόλα αυτά, έμεινε μόνο ένα χρόνο. Από εκεί πήγε στην Norwich όπου παρέμεινε από το 2018 έως το 2023. Άφησε στοιχεία για 169 αγώνες, 235 γκολ που δέχθηκε και 47 clean sheets με 15.220 λεπτά συμμετοχής.

Καριέρα τερματοφύλακα στη Λούτον

Μετά το ντεμπούτο της Λούτον Τάουν στην Premiership, ο σύλλογος αναζητούσε έναν τερματοφύλακα με γκολκίπερικές ικανότητες και…εμπειρία. Ο Tim Krul έχει ανταποκριθεί σε όλες τις προσδοκίες για τη θέση αυτή. Έχει υπογράψει συμβόλαιο με τη Λούτον μέχρι τις 17 Αυγούστου 2023.

Σύμφωνα με το Transfermarkt, η τιμή του ανέρχεται στις 600 χιλιάδες ευρώ.

Δείτε τις τελευταίες υπογραφές στην αγορά: