Η Πορτογαλία προκρίθηκε στο Euro 2024 χάρη στο νταμπλ του Κριστιάνο!

Η εθνική ομάδα της Πορτογαλίας εξασφάλισε την εισιτήριο για το Euro 2024 στη Γερμανία σήμερα το απόγευμα εναντίον της Σλοβακίας. Σε έναν συναρπαστικό αγώνα, με δύο γκολ από τον Κριστιάνο Ρονάλντο και ένα από τον Γκονσάλο Ράμος, οι Λουζιτανοί απέκτησαν το έβδομη συνεχόμενη νίκη στα πλέι οφ, η μοναδική ομάδα που κατέχει αυτό το ρεκόρ.

Η Πορτογαλία κερδίζει και πάλι και πηγαίνει στη Γερμανία

Η νίκη πραγματοποιήθηκε στο Estadio do Drago του Πόρτο. Από το πρώτο κιόλας λεπτό, η Roberto Martinez πήρε το προβάδισμα, με το πρώτο σουτ του Κριστιάνο να διώχνεται σε κόρνερ. Στο 18′, ο Ράμος μπήκε για πρώτη φορά στο ματς.. Από μια πάσα του Bruno Fernandes Ο επιθετικός της PSG με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι για να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του.

Οι Πορτογάλοι είχαν την πλήρη κατοχή της μπάλας και ήταν θέμα λίγων λεπτών να πετύχουν και άλλο γκολ. Το χέρι του Ντέιβις Βάβρο σε σέντρα του Ραφαέλ Λεάο έδωσε πέναλτι στους γηπεδούχους. Ο Κριστιάνο εκτέλεσε το πέναλτι, ο οποίος δεν έκανε κανένα λάθος με το δεξί του πόδι για να κάνει το 2-0 στο 29′.

Ωστόσο, τα πράγματα περιπλέχτηκαν περισσότερο στο δεύτερο ημίχρονο. Οι Σλοβάκοι είχαν φτάσει σε ένα ορόσημο σε αυτά τα προκριματικά: να πετύχουν γκολ απέναντι στην Πορτογαλία. David Hancko πέτυχε το πρώτο γκολ της Σλοβακίας στο 69′ λεπτό.

Όμως το πάρτι δεν κράτησε πολύ, καθώς τρία λεπτά αργότερα, El Bicho σκόραρε δύο φορές. Από σέντρα του Μπρούνο Φερνάντες, ο Πορτογάλος έσκασε από τα δεξιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ντουμπράβκα.

Στο 80′, ο Λομπότκα μετέτρεψε το δεύτερο γκολ για τους φιλοξενούμενους. Όμως η πορτογαλική άμυνα δεν άφησε περιθώρια για λάθη και κράτησε τη νίκη.

Η Selecção das Quinas έγινε η πρώτη ομάδα που προκρίθηκε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με δύο γύρους να απομένουν. Με 21 βαθμούς, είναι εκτός της εμβέλειας των άλλων αντιπάλων της στον όμιλο J.

Οι αριθμοί είναι επίσης οι καλύτεροι των προκριματικών: 7 αγώνες, 27 γκολ, 2 γκολ και 6 clean sheets.

Αφιέρωμα στον Κριστιάνο Ρονάλντο

Πριν σφυρίξει ο διαιτητής για την έναρξη του αγώνα με τη Σλοβακία, η Πορτογαλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία απέτισε φόρο τιμής στον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Το “7άρι” έχει πλέον κερδίσει 200 συμμετοχές με τη χώρα του. Στα 38 του χρόνια, είναι ο πρώτος παίκτης που φτάνει σε αυτό το ορόσημο, έχοντας παίξει σε 20 διαφορετικές διοργανώσεις. Οι σημαντικότερες στιγμές του περιλαμβάνουν 5 Παγκόσμια Κύπελλα και 5 Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα.

Με το σημερινό διπλό, έφτασε τα 125 γκολ σε φιλικά και επίσημα παιχνίδια.

Επίσης, μπήκε στον κατάλογο των παικτών που έχουν πετύχει πάνω από 100 γκολ σε τρεις διαφορετικές δεκαετίες. Στην περίπτωσή του: 206 τη δεκαετία του 2000, 509 τη δεκαετία του 2010 και ήδη 101 γκολ από το 2020 και μετά.

Ο Ελ Μπίτσο χειροκροτήθηκε όρθιος από την εξέδρα του Ντράγκο και έλαβε ένα τρόπαιο από την Ομοσπονδία για το επίτευγμά του.

Οι αριθμοί του CR7 με την Πορτογαλία

Σε αυτόν τον αγώνα Πορτογαλία – Σλοβακία, ο El Bicho ήταν ο δεύτερος καλύτερος παίκτης του αγώνα με βαθμολογία 8,9, σύμφωνα με το FotMob. Ακολουθούν οι αριθμοί του:

  • 90 λεπτά στον αγωνιστικό χώρο.
  • 2 γκολ.
  • 7 πέναλτι.
  • 27 ακριβείς πάσες.
  • 1 ευκαιρία δημιουργήθηκε.
  • 50% ακρίβεια βολής.

Ο Κριστιάνο πέτυχε 7 γκολ σε έξι αγώνες κατά τη διάρκεια των προκριματικών.