Λετονία – Κροατία: Σύνθεση ομάδας (18/11) – Προκριματικά Euro 2024

Το Latvia αναλαμβάνει Κροατία στο πλαίσιο της Προκριματικά του Euro 2024. Και οι δύο ομάδες θα επιδιώξουν να δοκιμάσουν τους καλύτερους παίκτες τους. Έτσι, αυτό είναι το σύνθετα Λετονία – Κροατία.

Λετονία – Κροατία: Προεπισκόπηση αγώνα

Ένας αγώνας ρουτίνας για τη Λετονία, αλλά ένα παιχνίδι με μεγάλο ρίσκο για την Κροατία. Η Κροατία του Μόντριτς. Η λετονική ομάδα είναι μαθηματικά αποκλείεται. Βρίσκονται στην τελευταία θέση του ομίλου με μόλις τρεις βαθμούς. Παίζουν αυτόν τον αγώνα για να κρατήσουν το πρόγραμμά τους. Από την άλλη πλευρά, η Κροατία παλεύει για τη δεύτερη θέση με την Ουαλία. Είναι ισόβαθμες με 10 βαθμούς η καθεμία, αλλά Η Ουαλία είναι δεύτερη στον όμιλο, καθώς έχουν το πλεονέκτημα της άμεσης αντιπαράθεσης.

Η Κροατία πρέπει να πάρει και τους τρεις βαθμούς αν θέλει να συμβαδίσει με τους “δράκους”. Δυστυχώς γι’ αυτήν, η τρέχουσα φόρμα της δεν είναι ενθαρρυντική: Δύο ήττες (στους δύο τελευταίους αγώνες), δύο νίκες και μία ισοπαλία σε πέντε αγώνες.

Η Λετονία πήρε τους πρώτους της βαθμούς την 7η αγωνιστική στο 2×0 εναντίον της Αρμενίας. Πριν από αυτή τη νίκη, είχαν χάσει έξι συνεχόμενους αγώνες. Έχασαν επίσης τον τελευταίο τους αγώνα με την Τουρκία. Στην Κωνσταντινούπολη υπέστησαν συντριβή με 4×0. Και σαν να μην έφτανε αυτό, έμειναν με 10 παίκτες λόγω της κόκκινης κάρτας του Eduardo Emsis.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά του αγώνα, η Κροατία είναι το φαβορί για να πάρει τους τρεις βαθμούς.

Πιθανή σύνθεση Λετονία – Κροατία

Λετονία

Είναι πολύ πιθανό να δούμε μια εναλλακτική ομάδα. Ο προπονητής της Λετονίας, Dainis Kazakevics, θα επαναλάβει ένα νέο σύστημα που χρησιμοποίησε στα δύο τελευταία ραντεβού: 4-2-3-1. Μια πιο επιθετική και κάθετη ομάδα.

Ξεκινώντας XI : Ρόμπερτς Οζόλς, Ρόμπερτς Σάβαλνιεκς, Κάσπαρς Ντούμπρα, Ντάνιελς Μπαλοντίς, Αντρέις Τσίγκανικς, Κρίστερς Τόμπερς, Αλεξέι Σαβέλιεβς, Άλβις Γιάουντζεμς, Γιάνις Ικαούνιεκς, Έντουαρντς Ντασκέβιτς, Όσκαρς Βέντιες, Ρόμπερτς Ούλντρικς.

Απουσίαζε η Λετονία: Ο Εντουάρντο Έμσις θα χάσει τον αγώνα λόγω τιμωρίας. Δέχθηκε απευθείας κόκκινη κάρτα στον τελευταίο αγώνα με την Τουρκία.

Κροατία

Η Κροατία πιθανότατα θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα της για να αναζητήσει τρεις βαθμούς. Ο Ζλάτκο Ντάλιτς θα κάνει μία αλλαγή στη μεσαία γραμμή, με τον Πάσαλιτς να αντικαθιστά τον Νίκολα Βλάσιτς. Ο Βλάσιτς είναι πιθανό να ξεκινήσει βασικός στο ματς, λόγω της εξαιρετικής του φόρμας στη Serie A με την Αταλάντα. Η Κροατία θα υιοθετήσει ένα 4-3-3.

Ξεκινώντας XI : Dominik Livakovic, Josip Juranovic, Domagoj Vida, Josko Gvardiol, Borna Barisic, Marcelo Brozovic, Luka Modric, Mario Pasalic, Lovro Majer, Petar Musa, Josip Brekalo.

Κροατία απόντες Δεν θα ξεκινήσουν οι Ματέο Κόβασιτς (μυϊκός τραυματισμός), Νίκολα Βλάσιτς (τραυματισμός στο ισχίο) και Μάρτιν Έριτς (μυϊκός τραυματισμός).

Όλα τα τελευταία νέα για το Euro 2024