Ο Βέλγος σταρ έρχεται μαζί με τον Ντε Μπρούιν στη Μάντσεστερ Σίτι!

Ζερεμί Ντοκού: ένας σπρίντερ για το Etihad

Ο Ζερεμί Ντοκού είναι ο νέος παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι μετά το πέρασμά του από τη Ρεν. Ο Βέλγος ακραίος επιθετικός φτάνει στην Αγγλία για να 60 εκατομμύρια ευρώ και είναι η τρίτη υπογραφή της Σίτι.

Σε ηλικία μόλις 21 ετών, ο Ντόκου πέρασε τρεις σεζόν στη Ligue 1, όπου έπαιξε 92 εμφανίσεις και σημείωσε 12 γκολ. Ο Βέλγος ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες της Ρεν την περασμένη σεζόν με βαθμολογία 7,20, σύμφωνα με το Fotmob.

Η Μάντσεστερ Σίτι έκλεισε την τρίτη της μεταγραφική περίοδο φέτος, μετά από Mateo Kovacic και Josko Gvardiol. Με τον Ζερεμί, η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα αντικατέστησε τον δεξιό εξτρέμ Ριγιάντ Μαχρέζ, ο οποίος έφυγε για τη Σαουδική Αραβία.

Από την άλλη πλευρά, η Ρεν δεν είχε στη διάθεσή της έναν παίκτη-κλειδί στην προσπάθεια για ευρωπαϊκές θέσεις αυτή τη σεζόν. Οι Γάλλοι υπέγραψαν Ludovic Blas, ένανilier nantais, αλλά δεν έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με τον Doku.

Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο Doku έκανε το ντεμπούτο του με το Εθνική ομάδα Βέλγιο το 2020, κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και του Nations League. Ο εξτρέμ έλαβε μέρος και στις δύο διοργανώσεις με την εθνική του ομάδα, πραγματοποιώντας συνολικά 14 εμφανίσεις και πέτυχε δύο γκολ.

Ο Ντόκου είναι φονικό όπλο για τον Γκουαρδιόλα

Η Μάντσεστερ Σίτι είναι μία από τις ομάδες που διαχειρίζονται καλύτερα το μεταγραφικό της παζάρι και αγοράζουν νεαρούς παίκτες που αποδίδουν καλά. Τέτοια είναι η περίπτωση του Erling Haaland, Julián Álvarez και Gvardiol. Κανένας από αυτούς δεν είναι πάνω από 24 ετών και ούτε ο Doku. Ο Γκουαρδιόλα ποντάρει στο μέλλον και όχι μόνο στο σπουδαίο παρόν στο οποίο βρίσκεται ο αγγλικός σύλλογος.

Ο Jérémy Doku φτάνει στο Μάντσεστερ, το οποίο θα είναι η τρίτη του ομάδα μετά από ένα πέρασμα από την Άντερλεχτ στα νεανικά του χρόνια. Με τη Ρεν, ο Βέλγος έπαιξε στο Europa League. Θα κάνει το ντεμπούτο του στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η ομάδα του Πεπ είναι δεύτερη στην Premier League με δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Ανακαλύψτε τις τελευταίες προσθήκες στο μεταγραφικό παζάρι