Ο θρυλικός τερματοφύλακας αφήνει την Έβερτον για τη δεύτερη κατηγορία

Ο Μπέγκοβιτς, ένας έμπειρος παίκτης

Ο Ασμίρ Μπέγκοβιτς ξεκίνησε την καριέρα του στην ομάδα νέων της Portsmouth Football Club. Μετά από αρκετά χρόνια στα τμήματα υποδομής, προήχθη στην πρώτη ομάδα το 2005. Με την Pompey, έπαιξε πολύ λίγο και αναγκάστηκε να αποχωρήσει αναζητώντας χρόνο συμμετοχής.

Είναι δανεικός στην 5 εποχές με 4 συλλόγους. Στη βελγική ομάδα RAA Louviéroise (2005), Macclesfield Town F. C. (2006), A. F. C. Bournemouth (2007), Yeovil Town FC (2008) και Ipswich Town FC (2009). Συνολικά, έχει πραγματοποιήσει λίγο περισσότερες από 50 συμμετοχές ως τερματοφύλακας.

Η Στόουκ Σίτι προσέλαβε τον Ασμίρ το 2010 για να κρατήσει το τέρμα για την Britannia Stadium. Η αρχική συμφωνία ήταν για τέσσερις σεζόν και παρατάθηκε για μια ακόμη σεζόν λόγω καλών επιδόσεων.

Ο Βόσνιος πραγματοποίησε 160 εμφανίσεις (εκ των οποίων 22 στον πάγκο). Κατά τη διάρκεια του χρόνου συμμετοχής του, δέχτηκε 61 γκολ, κράτησε 6 καθαρές άμυνες και δέχτηκε 10 κίτρινες κάρτες.

Οι εμφανίσεις του Μπέγκοβιτς στην Πρέμιερ Λιγκ προσέλκυσαν το ενδιαφέρον ενός από τους γίγαντες της Αγγλίας – της Τσέλσι. Το μπλε έχουν υπέγραψε ο Βόσνιος το 2015 για να 11 εκατομμύρια ευρώ. Είχε μια σύντομη αλλά επιτυχημένη περίοδο στο Λονδίνο: 33 αγώνες (29 συμμετοχές), 39 γκολ και 10 καθαρά φύλλα αγώνα.

Ο Μπέγκοβιτς φόρεσε τα χρώματα τεσσάρων ομάδων μετά την αποχώρησή του από την ομάδα του Λονδίνου το 2017: Qarabağ F. K., A. F. C. Bournemouth, AC Milan και Everton. Είχε 130 συμμετοχές σε πέντε σεζόν για την 189 γκολ που δέχθηκε και 34 καθαρά σεντόνια.

Η QPR υπέγραψε τον Ασμίρ Μπέγκοβιτς μέχρι τον Ιούλιο του 2024

Η Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς υπέγραψε τον Βόσνιο Άσμιρ Μπέγκοβιτς μετά από που έμεινε ελεύθερος από την Έβερτον από την Premier League. Ο 36χρονος τερματοφύλακας υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο χωρίς οψιόν επέκτασης.

Ο προπονητής του αγγλικού συλλόγου Γκάρεθ Έινσγουορθ αποκάλυψε ότι ο Βόσνιος ήταν μια εξαιρετική μεταγραφή για τον σύλλογο και ότι ήταν ένας από τους αγαπημένων του τερματοφυλάκων της διοργάνωσης. Είπε επίσης ότι θα φέρει την ηγεσία και την εμπειρία του στα αποδυτήρια.

Ο Ασμίρ θα φέρει πολλά στο τραπέζι. Οι άνθρωποι με τους οποίους μιλάω μπορούν μόνο να συστήσουν τον επαγγελματισμό του και την ηγεσία που θα φέρει..

Ο Μπέγκοβιτς έγινε η τέταρτη μεταγραφή της QPR το καλοκαίρι, μετά τους Τέιλορ Ρίτσαρντς, Πολ Σμιθ και Ζιγιάντ Λάρκετσε.

Δείτε τις τελευταίες υπογραφές στην αγορά: