Ο Μοχάμεντ Σαλάχ επιστρέφει στη Μέση Ανατολή; Ο Φαραώ καλείται από την Αραβία

Ο επικεφαλής της επιτροπής μάρκετινγκ της Ασιατικής Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας, Χαφέζ Αλ-Μεντλέζ, διαβεβαίωσε ότι Σαουδική Αραβία φέρεται να ενδιαφέρεται για τον Σαλάχ στο εγγύς μέλλον. Προς το παρόν, μια μεταγραφή για τον Αιγύπτιο αυτό το καλοκαίρι δεν είναι πολύ βιώσιμη, καθώς ο ίδιος ο παίκτης έχει εκφράσει την επιθυμία του να συνεχίσει με τους “κόκκινους” σε αυτή την επερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Πρέπει να αρχίσουμε να δουλεύουμε πάνω στην υπογραφή του Σαλάχ, είναι εξαιρετικά δημοφιλής στον αραβικό κόσμο και στην Ευρώπη”.

Ο Al-Medlej δήλωσε στον σαουδαραβικό Τύπο την Παρασκευή 23 Ιουνίου.

Ο προπονητής γνωρίζει πολύ καλά ποιο είναι το παρόν του παίκτη και πώς θα μπορούσε να τον πείσει να έρθει στο αραβικό πρωτάθλημα.

Ανέφερε επίσης ότι, “ο Σαλάχ έχει ακόμα ρεκόρ να σπάσει με τη Λίβερπουλ. Ελπίζω ότι αν δεν έρθει τώρα, θα έρθει στο μέλλον”.

Ανανεώθηκε το συμβόλαιο του Σαλάχ το 2022 μέχρι το 2025 έναντι αμοιβής ρεκόρ 400.000 ευρώ την εβδομάδα. Ωστόσο, τα ποσά που προσφέρουν σήμερα οι σαουδαραβικοί σύλλογοι σε ευρωπαϊκά αστέρια είναι υπέρογκα. Πράγματι, ο N’Golo Kanté αμείβεται με 25 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Άλλοι αστέρες στην Αραβία

Στην ίδια καλοκαιρινή αγορά, Karim Benzema υπέγραψε στην Al-Ittihad στην Αραβία έναντι ετήσιας αμοιβής 100 εκατομμυρίων ευρώ. Ο Γάλλος υπέγραψε στην ομάδα για δύο σεζόν. Σε άλλες ειδήσεις: “Η ομάδα του Μανχάταν είναι η πρώτη ομάδα που θα πάρει το εισιτήριο για το πρωτάθλημα, N’Golo Kanté έχει επίσης αποδεχτεί πρόταση από τον ίδιο σύλλογο και θα παίξει μαζί με τον συμπατριώτη του Καρίμ.

Αλλού, ένας άλλος παίκτης της Premier League όπως ο Σαλάχ έχει προσγειωθεί σε αραβικό έδαφος – ο Χακίμ Ζιγιέχ. Ο πρώην παίκτης της Τσέλσι έχει υπογράψει για την Αλ Νασρ, η ομάδα της Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Μαροκινός έχει τώρα μια νέα πρόκληση να αντιμετωπίσει μετά το πέρασμά του από την Αγγλία και την Ολλανδία.

Από την άλλη πλευρά, ο σύλλογος που είναι σε καλύτερη θέση να προσλάβει τον Σαλάχ του χρόνου είναι η Αλ Χιλάλ. Η ομάδα του Ραμόν Ντίαζ απέτυχε να στρατολογήσει Lionel Messi αυτό το καλοκαίρι, καθώς ο Αργεντινός αποφάσισε να ενταχθεί στο MLS.

Κάτι που θα μπορούσε να παρακινήσει τον Σαλάχ να ενταχθεί στον σύλλογο της Σαουδικής Αραβίας, είναι η επικείμενη υπογραφή του Kalidou Koulibaly. Ο αμυντικός της Τσέλσι δεν πέρασε και την καλύτερη δυνατή σεζόν υπό τις οδηγίες του Γκράχαμ Πότερ και είναι σχεδόν έτοιμος να ενταχθεί στην Αλ Χιλάλ. Το μόνο που λείπει είναι η υπογραφή του Σενεγαλέζου. Το συμβόλαιο θα είναι για 2 σεζόν.

Σε άλλα νέα, ο Ρούμπεν Νέβες έχει ήδη επισημοποιηθεί από την Αλ Χιλάλ ως η πρώτη σημαντική ενίσχυση της αγοράς. Ο Πορτογάλος μέσος υπέγραψε για τέσσερις σεζόν με συμβόλαιο αξίας τουλάχιστον 35 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως. Η πρώην ομάδα του Νέβες, η Γούλβερχαμπτον, έλαβε επίσης 55 εκατομμύρια για τη μεταγραφή του.

Ευτυχισμένος ο Σαλάχ στη Λίβερπουλ

Μοχάμεντ Σαλάχ ολοκλήρωσε τη σεζόν απογοητευμένος με την ομάδα του, αφού η ομάδα του Κλοπ δεν κατάφερε να προκριθεί στο Champions League της επόμενης σεζόν. Ο Αιγύπτιος έκανε γνωστή τη δυσαρέσκειά του στους οπαδούς των Reds. και ανέφερε ότι ήταν αποτυχημένη.

Σας απογοητεύσαμε και απογοητεύσαμε τους εαυτούς μας”,

δήλωσε ο Σαλάχ μετά την τελευταία αγωνιστική της Premier League.

Η Λίβερπουλ είναι πέμπτη στον πίνακα με 67 βαθμούς, πίσω από τη Νιούκαστλ, που τερμάτισε στην τέταρτη θέση με 71 βαθμούς.

Είμαι εντελώς συντετριμμένος. Δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία γι’ αυτό. Είχαμε όλα όσα χρειαζόμασταν για να φτάσουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ του χρόνου και αποτύχαμε,

κατέληξε ο Φαραώ.

Ο Αιγύπτιος παίκτης ολοκλήρωσε τη σεζόν με 19 γκολ και 12 ασίστ στην Premier League. Η χειρότερη σεζόν του όσον αφορά τα γκολ τις τελευταίες τρεις σεζόν.