Ο τερματοφύλακας της Λάτσιο Ιβάν Προβέντελ γράφει ιστορία στο Champions League!

Ο αγώνας έμελλε να είναι μια ισορροπημένη και συναρπαστική αναμέτρηση. Όμως αυτό που συνέβη στη Ρώμη ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Η Λάτσιο είχε μόλις χάσει από τη Γιουβέντους στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της, οπότε οι βαθμοί ήταν σημαντικοί για αυτήν. η “Blanquiceleste. Από την πλευρά τους, οι “Cholo” Simeone προερχόταν από την ήττα με 2-0 από τη Βαλένθια.

Η Λάτσιο σχημάτισε σχηματισμό 4-3-3 με έμπειρους παίκτες όπως οι Τσίρο Ιμόμπιλε, Ματίας Βετσίνο, Λουίς Αλμπέρτο και Αλέσιο Ρομανιόλι. Η ομάδα του Κολτσονέρο είχε αστέρια όπως ο Αντουάν Γκριεζμάν, ο Ναχουέλ Μολίνα και ο Γιαν Όμπλακ.

Η ηρεμία πριν την καταιγίδα

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με το σουτ του Μάρκος Λλορέντε να προειδοποιεί νωρίς τους Ιταλούς. Στα λεπτά που ακολούθησαν, οι δύο ομάδες δημιούργησαν επικίνδυνες ευκαιρίες, αλλά καμία δεν μπόρεσε να τις αξιοποιήσει.

Από τη μία πλευρά, ο Τσίρο Ιμόμπιλε και ο Ντάιτσι Καμάντα προσπάθησαν να γυρίσουν το σκορ υπέρ των Αετών, οι οποίοι είχαν τον έλεγχο της μπάλας μέχρι το 13ο λεπτό. Όμως οι ερυθρόλευκοι αντέδρασαν και Ο Γκριεζμάν είχε μια ξεκάθαρη ευκαιρία στο 19ο λεπτό, αλλά δεν τελείωσε καλά.

Στο 29ο λεπτό, ο Pablo Barrios έβαλε μπροστά στο σκορ τους Los Colchoneros με μακρινό σουτ. Ο μέσος, ηλικίας 20 ετών και 96 ημερών, έγινε έτσι ο νεότερος Ισπανός παίκτης που σκοράρει για την Ατλέτι σε αυτό το τουρνουά.

Ένα απροσδόκητο τέλος;

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Ατλέτι και η Λάτσιο άρχισαν να πιέζουν τους αντιπάλους τους. Ο Τσίρο και ο Καμάντα έχασαν και πάλι την ευκαιρία να ισοφαρίσουν. Η Λάτσιο, εν τω μεταξύ, δεν μπόρεσε να ξαναμπεί στο παιχνίδι, Ο Γκριεζμάν προσπαθεί να τελειώσει το παιχνίδι με ένα σουτ που ο Προβέντελ έδιωξε.

Ο Όμπλακ δεν άφησε να περάσει απαρατήρητος και έδιωξε επίσης μια μπάλα του Ζακάγκνι στο 74ο λεπτό. Με 10 λεπτά κανονικής διάρκειας να απομένουν, φαινόταν ότι οι Los Colchoneros θα κέρδιζαν το ματς. Ωστόσο, οι Rojiblancos δεν κατάφεραν να κερδίσουν, Ο Ιβάν Προβέντελ πετάχτηκε στο τελευταίο λεπτό για να αλλάξει την έκβαση του αγώνα.

Όπως σπάνια συμβαίνει σε έναν αγώνα, ο Eagles τερματοφύλακας ήταν ο ήρωας του αγώνα με κεφαλιά για το 1-1. Η πάσα του Λουίς Αλμπέρτο στο κέντρο της περιοχής βρήκε τον Προβέντελ, ο οποίος ισοφάρισε στο 90′ + 4′ στην πρεμιέρα του Champions League.

Ο Ιταλός, ο οποίος δέχθηκε γκολ από τον Πάμπλο Μπάριος στο 29ο λεπτό, πραγματοποίησε μόλις 3 αποκρούσεις στον αγώνα. Παρ’ όλα αυτά, το γκολ του προκάλεσε τον ενθουσιασμό πλήθους οπαδών των Bleu et Blanc, οι οποίοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν το επίτευγμα του τερματοφύλακά τους.

Με αυτό το γκολ, ο Ivan Provedel έρχεται να προστεθεί στους Hans-Jörg Butt, Sinan Bolat και Vincent Enyeama ως οι μοναδικοί τερματοφύλακες που έχουν σκοράρει σε αγώνα Champions League. Οι Dimitar Ivankov και Eloy Casals σκόραραν επίσης στη φάση των ομίλων.

Επόμενοι αγώνες για Λάτσιο και Ατλέτι

Λάτσιο – Μόντσα

  • Ημερομηνία: Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου.
  • Ώρα: 20:45 (τοπική ώρα).
  • Στάδιο: Stadio Olimpico Tour.

Ατλέτικο Μαδρίτης – Ρεάλ Μαδρίτης

  • Ημερομηνία: Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου.
  • Ώρα: 21:00 (τοπική ώρα).
  • Στάδιο: Estadio Cívitas Metropolitano.

Όλα τα τελευταία νέα για το Champions League: