Ποια είναι τα 10 καλύτερα γκολ στην ιστορία του Champions League;

Η ιστορία του Champions League είναι πλούσια σε γκολ. Υπάρχουν ρεκόρ για τα γρηγορότερα γκολ στη διοργάνωση, άλλα που έχουν μετατραπεί στο λυκόφως του αγώνα. Υπάρχουν όμως και κάποια που παραμένουν στο μυαλό των φιλάθλων λόγω της εκτέλεσής τους.

Δείτε τα καλύτερα γκολ στην ιστορία του UEFA Champions League εδώ.

Τα 10 κορυφαία γκολ στην ιστορία του UEFA Champions League

#10. Mauro Bressan. Φιορεντίνα – Μπαρτσελόνα, φάση ομίλων 1999.

Ήταν η φάση των ομίλων του Champions League 1999/2000. Η Φιορεντίνα φιλοξενούσε την Μπαρτσελόνα και ο αγώνας αυτός ήταν κρίσιμος για τις φιλοδοξίες και των δύο ομάδων. Ο αγώνας ξεκίνησε σφιχτά στο χώρο του κέντρου, με σποραδικές επιθέσεις, μέχρι την εφεύρεση του Μάουρο Μπρεσάν.

Ο Ιταλός είδε τον συμπαίκτη του να αγωνίζεται για την μπάλα. Προσπαθώντας να ανακτήσει την μπάλα, βρέθηκε στο κατάλληλο ύψος για ένα μακρινό σουτ. Το σουτ έφυγε στην αριστερή πάνω γωνία της εστίας του Ruud Hesp, η οποία δεν είχε καμία σχέση με την ακροβατική προσπάθεια του Ιταλού.

Ήταν το πρώτο γκολ της αναμέτρησης στο 14ο λεπτό. Τελικά, ο αγώνας έληξε σε ένα φεστιβάλ τερμάτων. Όλα έληξαν 3-3 στο Stadio Artemio Franchi της Φλωρεντίας. Ήταν η μοναδική ευκαιρία που είχε ο Μάουρο Μπρεσάν και την έστειλε άουτ.

Φωτογραφία: The Gentleman Ultra

#9. Ruud Gullit. AC Milan – Steaua București, τελικός 1989.

Ο τελικός αυτής της έκδοσης του Champions League διεξήχθη στο Καμπ Νου της Βαρκελώνης. Εκείνη την ημέρα, η Μίλαν ξεκίνησε ως φαβορί για την κατάκτηση του Ορεχόν μπροστά σε σχεδόν 100.000 θεατές. Ο καλύτερος παίκτης του πρώτου ημιχρόνου ήταν ο Ολλανδός Ruud Gullit. Σκόραρε δύο φορές εκείνη την ημέρα.

Το δεύτερο γκολ ήταν το πιο όμορφο από όλα. Ο Ρουντ πήρε την μπάλα στην άκρη της περιοχής, την κυριάρχησε και σούταρε χωρίς να αφήσει να περάσει, για να κάνει το 3-0 υπέρ των Ιταλών. Το σουτ ήταν δυνατό και κατευθύνθηκε προς τη δεξιά πλευρά της εστίας, όπου ο Ρουμάνος τερματοφύλακας δεν μπόρεσε να το φτάσει.

Αυτή ήταν η τρίτη νίκη των “κοκκινόμαυρων” στο Τσάμπιονς Λιγκ με τον Μάρκο Φαν Μπάστεν και τον Γκούλιτ με την περούκα.

Φωτογραφία: Sempre Milan

#8. Lars Ricken. Μπορούσια Ντόρτμουντ – Γιουβέντους, τελικός 1997

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που η Μπορούσια Ντόρτμουντ κέρδισε το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο τελικός διεξήχθη στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μονάχου και τον κέρδισαν οι Γερμανοί χάρη σε ένα υπέροχο γκολ του Λαρς Ρίκεν. Το σκορ ήταν 2-1 υπέρ των κιτρινόμαυρων, αλλά η Γιούβε ήθελε να πάρει το προβάδισμα στο τέλος.

Την ώρα που έβγαινε στην επίθεση, η Ντόρτμουντ έβγαλε τη δική της αντεπίθεση. Μια μπαλιά βρήκε τον Ρίκεν, ο οποίος έτρεξε στα τρία τέταρτα του γηπέδου, σήκωσε το κεφάλι του και με τον ίδιο ρυθμό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Il σούταρε πάνω από τον τερματοφύλακα για να κάνει το 3-1 για το Μόναχο.

Αυτό το γκολ ήταν που έριξε την αυλαία για τη Γιούβε, οι περισσότεροι παίκτες της οποίας βρίσκονταν στο γερμανικό μισό.

Φωτογραφία: talkSPORT

#7. Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Ajax – NAC Breda, φάση ομίλων 2004.

Από κάθε ομάδα που έχει περάσει, έχει φύγει με ένα εντυπωσιακό γκολ. Zlatan Ibrahimovic έδωσε τον τόνο στη δεκαετία του 2000 όταν έπαιζε για τον Άγιαξ. Είναι ενδιαφέρον ότι αντιμετώπισε την ολλανδική ομάδα της Eredivisie NAC Breda στη φάση των ομίλων.

Εκείνη την ημέρα, ο Σουηδός έπαιξε όπως ήθελε στον αγωνιστικό χώρο. Ήταν πολύ δραστήριος μπροστά. Πέτυχε χατ-τρικ, αλλά άφησε μια μόνιμη εντύπωση. Πήρε την μπάλα στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου και έτρεξε μόνος του πάνω της. Κατάφερε να ξεφορτωθεί επτά αμυντικούς στην πλάτη του, διαδοχικά, μέχρι που βρέθηκε να σκοράρει με αριστερό πόδι και να νικάει μόνο τον τερματοφύλακα. Ήταν το καλύτερο γκολ του με τη φανέλα του Άγιαξ.

Ο Ίμπρα έσπασε τις πλάτες κάθε αμυντικού που προσπαθούσε να μπει μπροστά του για να τον εμποδίσει να περάσει. Εκείνη την εποχή, ήταν το σπουδαιότερο γκολ στην ιστορία της διοργάνωσης.

Τα 10 καλύτερα γκολ στην ιστορία του Champions League: Zlatan Ibrahimović.
Φωτογραφία: roxette hd2

#6. Mario Mandžukić. Γιουβέντους – Ρεάλ Μαδρίτης, τελικός 2017.

Τελικός του Champions League εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης. Η Γιούβε βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-1 στην αρχή χάρη σε ένα γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο. Οι Ιταλοί απελευθερώθηκαν από την πίεση των Ισπανών και βγήκαν στην επίθεση με αρκετούς παίκτες. Για περισσότερο από πέντε λεπτά, ακύρωσαν τις ισπανικές επιθέσεις, χειριζόμενοι την μπάλα και κάνοντας αντεπιθέσεις στα πλάγια.

Ο Λεονάρντο Μπονούτσι έβγαλε πάσα στον Άλεξ Σάντρο στα αριστερά, ο οποίος έστρωσε την μπάλα με το στήθος στον Γκονζάλο Χιγκουαΐν. Ο Πίπα έφερε στο ματς τον Κροάτη Μάριο Μάντζουκιτς, ο οποίος με κίνηση καράτε νίκησε τον Κέιλορ Νάβας.

Η ισοφάριση ήταν ενθαρρυντική για τη Γιουβέντους. Ο τρόπος που ήρθε ήταν πλήγμα για την Casa Blanca, αλλά τελικά ανέβηκε από την πίεση και κέρδισε το ματς με 1-4 στο Κάρντιφ.

Τα 10 καλύτερα γκολ στην ιστορία του Champions League: Μάριο Μάντζουκιτς
Φωτογραφία: The Telegraph

#5. Gareth Bale. Ρεάλ Μαδρίτης – Λίβερπουλ, τελικός 2018

Ο Ουαλός δεν ξεκίνησε στον τελικό με τη Λίβερπουλ, όπου το παιχνίδι ήταν αρκετά αμφίρροπο εξ αρχής. Ο τραυματισμός του Σαλάχ από το χέρι του Σέρχιο Ράμος έβαλε φωτιά στο παιχνίδι και έδωσε ελεύθερο πεδίο δράσης στην πανίσχυρη επίθεση της Ρεάλ Μαδρίτης. Παρόλα αυτά, το ματς ήταν 1-1 όταν ο Μπέιλ μπήκε στη θέση του Ίσκο Αλαρκόν.

Δύο λεπτά μετά την είσοδό του, είχε την ευκαιρία να πετύχει το γκολ της ζωής του. Μια σέντρα από τα αριστερά από τον Μαρσέλο. Φάνηκε ότι η μπάλα είχε ακουμπήσει υπερβολικά, αλλά ο Ουαλός ήταν εκεί για να εξαπολύσει ένα πιρουάτο σουτ με το αριστερό πόδι στην πάνω δεξιά γωνία του Karius. Ήταν το 2-1 στον πίνακα των σκόρερ και το γκολ που έβαλε τους “ασπρόμαυρους” σε τροχιά τίτλου.

Στη συνέχεια ο Μπέιλ είχε άλλη μια ευκαιρία και την εκμεταλλεύτηκε για να κάνει το 3-1. Ήταν ο τελευταίος τελικός που διεξήχθη με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στο γήπεδο, η τελευταία του εκστρατεία στο Casa Blanca.

Φωτογραφία: Bleacher Report

#4. Dejan Stanković. Ίντερ Μίλαν – Σάλκε, προημιτελικά 2011.

Ξεκίνησε το πρώτο παιχνίδι του προημιτελικού μεταξύ της Ίντερ Μίλαν και της Σάλκε 04. Μόλις ένα λεπτό έχει περάσει και η Ίντερ προηγείται ήδη στον πίνακα των σκόρερ. χάρη σε ένα εκπληκτικό γκολ του Ντέγιαν Στάνκοβιτς από το κέντρο της άμυνας.

Ο Γερμανός τερματοφύλακας Μανουέλ Νόιερ βγήκε από την περιοχή για να πάρει την κεφαλιά και το ριμπάουντ έμεινε στη βόμβα του κέντρου. Ο Στάνκοβιτς είδε το γκολ μόνος του και χτύπησε την μπάλα στα δίχτυα της Σάλκε- μόλις 26 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του αγώνα.

Παρά το καλό σκορ στο ξεκίνημα, οι Ιταλοί δεν μπόρεσαν να κρατήσουν το προβάδισμα και έμειναν πίσω στο σκορ με 2-5.

Φωτογραφία: Top Sport

#3. Ζινεντίν Ζιντάν. Ρεάλ Μαδρίτης – Μπάγερ Λεβερκούζεν, τελικός 2002.

Ένα από τα πιο διάσημα γκολ στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ σημείωσε ο Ζινεντίν Ζιντάν. Το πέτυχε στον τελικό της διοργάνωσης εναντίον της Μπάγερ Λεβερκούζεν. για την κατάκτηση της ένατης Ορεχόν στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Ρομπέρτο Κάρλος έτρεξε στην αριστερή πλευρά του γηπέδου. Ο Βραζιλιάνος έστειλε μια σέντρα από την άκρη του πέναλτι, όπου βρισκόταν ο Ζιζού. Ο Ζιντάν παρατάχθηκε για να στείλει την μπάλα με βολέ κατευθείαν στην πάνω δεξιά γωνία του τερματοφύλακα. Αυτό το βολέ θα συνδεθεί για πάντα με αυτόν τον τίτλο.

Το γκολ του Ζιζού του χάρισε την τρίτη θέση στη λίστα με τα 10 καλύτερα γκολ στην ιστορία του Champions League.

Τα 10 καλύτερα γκολ όλων των εποχών στο Champions League: Ζινεντίν Ζιντάν
Φωτογραφία: Al Aire Libre

#2. Lionel Messi. Μπαρτσελόνα – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τελικός 2009

Το γκολ με το οποίο η Μπαρτσελόνα κέρδισε τον τίτλο απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Lionel Messi ήταν ένας από τους καλύτερους στον κόσμο, αλλά του έλειπε ένας αγώνας σαν αυτόν για να καθιερωθεί ως το αστέρι των Κούλες. Ο Αργεντινός έχει επωφεληθεί από τη χρυσή εποχή του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Μια κακή απομάκρυνση της Γιουνάιτεντ έμεινε στα πόδια του Xavi Hernandez. Ο Ισπανός κοίταξε ψηλά και είδε τον Μέσι διαγώνια πίσω από τους αμυντικούς. Η σέντρα βγήκε και ο Αργεντινός έτρεξε πάνω της. Έφτασε αμαρκάριστος και έπιασε κεφαλιά χωρίς να τον σημαδέψει, αν και λίγο άτσαλα, αλλά έστειλε την μπάλα στην πάνω αριστερή γωνία του τερματοφύλακα.

Στη συνέχεια ο Μέσι έχασε την αριστερή του μπότα, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να πανηγυρίσει το 2-0 που σφράγισε τη νίκη στο Γουέμπλεϊ.

Τα 10 καλύτερα γκολ στην ιστορία του Champions League : Lionel Messi
Φωτογραφία: TyC Sports

#1. Κριστιάνο Ρονάλντο. Ρεάλ Μαδρίτης – Γιουβέντους, προημιτελικά 2018.

Ο Πορτογάλος πέτυχε το σπουδαιότερο γκολ στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ. Ήταν στο Τορίνο κόντρα στη Γιουβέντους, σε ένα ματς στο οποίο κυριάρχησε αλλά το προβάδισμα ήταν μικρό σε μια αναμέτρηση με σκαμπανεβάσματα. Ήταν η εφεύρεσή του στον αέρα που έδωσε την ελευθερία στη Μαδρίτη να πάει στην Ισπανία με το προβάδισμα.

Ήταν το δεύτερο ημίχρονο. Η Μαδρίτη είχε μια ευκαιρία όταν ο Λούκας Βάσκεθ σούταρε, αλλά ο Μπουφόν την έσπρωξε άουτ. Το ριμπάουντ έπεσε στον Ντάνι Καρβαχάλ και ο Ισπανός πλάσαρε για τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Η μπάλα ήταν μακρινή και ο Πορτογάλος, κοντά στο σημείο του πέναλτι, σηκώθηκε για να την εκτελέσει. και σκόραρε με ένα τέλειο ποδηλατικό λάκτισμα για να κάνει το 2-0.

Μετά την παράσταση, οι οπαδοί της Γιουβέντους τον χειροκρότησαν και ο ίδιος ο CR7 ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους άφησε την Ισπανία για το ιταλικό ποδόσφαιρο. Έτσι έγινε ο πρώτος στη λίστα με τα 10 καλύτερα γκολ στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τα 10 κορυφαία γκολ του Champions League: Κριστιάνο Ρονάλντο
Φωτογραφία: ESPN

TOP 10 γκολ στο UCL

Τα 10 μεγαλύτερα γκολ στην ιστορία του Champions League

Παίκτης Αγώνας
Κριστιάνο Ρονάλντο Ρεάλ Μαδρίτης εναντίον Γιουβέντους
Lionel Messi Μπαρτσελόνα εναντίον Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Ζινεντίν Ζιντάν Ρεάλ Μαδρίτης – Μπάγερ Λεβερκούζεν
Dejan Stanković Ίντερ Μίλαν vs. Σάλκε
Gareth Bale Ρεάλ Μαδρίτης – Λίβερπουλ
Mario Mandzukic Γιουβέντους vs. Ρεάλ Μαδρίτης
Zlatan Ibrahimović Άγιαξ – NAC Breda
Lars Ricken Μπορούσια Ντόρτμουντ vs. Γιουβέντους
Ruud Gullit AC Milan vs. Steaua București
Mauro Bressan Φιορεντίνα – Μπαρτσελόνα