Ποιοι είναι οι 10 καλύτεροι παίκτες στην ιστορία της Γουέστ Χαμ;

Τα σφυριά είναι μια από τις ομάδες η πιο ιστορική στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Στις τάξεις της περιλαμβάνονται στρατιώτες του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου Παγκόσμιοι πρωταθλητές και άλλοι που αφιέρωσαν τη ζωή τους στον σύλλογο.

Η ομάδα θεωρείται επίσης ως ηΑκαδημία Ποδοσφαίρου λόγω του αριθμού των νέων που εκπαιδεύονταν εκεί, πολλοί από τους οποίους προέρχονταν από την προβολή.

Σε αυτό το άρθρο μπορείτε να διαβάσετε ποιοι είναι οι καλύτεροι παίκτες στην ιστορία της Γουέστ Χαμ.

10. Paolo Di Canio

Ένας από τους από τους πιο εμβληματικούς παίκτες ο οποίος πέρασε από τις τάξεις των Σφυριών τόσο για τη συμβολή του στα γκολ όσο και για τον χαρακτήρα, το αγωνιστικό πνεύμα και το αθλητικό πνεύμα του. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κέρδισε τις καρδιές των οπαδών. Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία της Γουέστ Χαμ.

Ήταν στο σύλλογο από το 1999 με τον σύλλογο του Λονδίνου. Έπαιξε σε 118 αγώνες και σημείωσε 47 γκολ με την ομάδα του Λονδίνου. Κέρδισε επίσης το βραβείο Fair Play της FIFA το 2001 για μια καλή χειρονομία κατά τη διάρκεια ενός αγώνα με την Έβερτον.

Paolo Di Canio
Πίστωση φωτογραφίας: West Ham United

9. Trevor Brooking

Ένας από τους πιο πιστούς ποδοσφαιριστές της Γουέστ Χαμ. Έπαιξε 17 χρόνια για τους “σιδερένιους”, από το 1967 έως το 1984.. Έπαιξε σε 643 αγώνες και σκόραρε 88 γκολ.

Είναι ο τέταρτος παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία του Hammers. Αρχηγός της μεσαίας γραμμής και ένας από τους πυλώνες του συλλόγου. Κέρδισε τρεις τίτλους με την ομάδα :

  • Δύο Κύπελλα Αγγλίας, το 1975 και το 1980.
  • Ένα πρωτάθλημα EFL τη σεζόν 1980-1981.
Trevor Brooking
Φωτογραφία : BBC

8. John Dick

Η μυρωδιά για γκολ και η καλή τακτική τοποθέτηση ήταν τα εργαλεία του Dick. Ένας από τους επιθετικούς θανατηφόροι επιθετικοί Έγινε μέλος της Γουέστ Χαμ το 1953 και έμεινε μέχρι το 1962. Είχε 364 συμμετοχές και σκόραρε 176 γκολ..

Είναι ο τρίτος σκόρερ στην ιστορία των Χάμερς και ήταν ο πρώτος παίκτης του συλλόγου που κλήθηκε στην ομάδα της Αγγλίας. Εθνική Σκωτίας. Το αστείο είναι ότι έπαιξε μόνο σε έναν αγώνα, εναντίον της Αγγλίας.

Επίσης, σήκωσε το EFL Championship τη σεζόν 1957-1958. Το 1962 μεταγράφηκε στην Μπρέντφορντ και η θητεία του στους “σιδερένιους” ολοκληρώθηκε.

John Dick
Πίστωση φωτογραφίας: West Ham United

7. Jimmy Ruffell

Σημάδεψε μια εποχή με τα σφυριά. Έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο στη Γουέστ Χαμ και έπαιξε για την 16 χρόνια με την ομάδαΑπό το 1921 έως το 1937. Σημείωσε 166 γκολ σε 548 αγώνες. Αυτός ο αριθμός τερμάτων τον καθιστά τον τέταρτο μεγαλύτερο σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου.

Είναι επίσης έκτος με με τις περισσότερες συμμετοχές. Δεν κατέκτησε τίτλο με τον σύλλογο του Λονδίνου, αλλά έσπασε αρκετά ρεκόρ όταν ήταν στην ομάδα. Γι’ αυτό είναι ένας από τους 10 καλύτερους παίκτες στην ιστορία της Γουέστ Χαμ.

    Jimmy Ruffell
Φωτογραφία : England Football Online

6. Mark Noble

Αγάπη για τον σύλλογο. Έπαιξε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του με τους “σιδερένιους”, με εξαίρεση ένα ΜΙΚΡΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ σε άλλες ομάδες κατά τη διάρκεια του επαγγελματικού του ντεμπούτου. Στη συνέχεια έγινε ένα είδωλο για όλους τους φιλάθλους.

Έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο για την ομάδα φορώντας τα μπορντό και μπλε. Παρέμεινε Δύο σεζόν… και στη συνέχεια δόθηκε δανεικός σε δύο ομάδες. Επέστρεψε τη σεζόν 2006-2007 και έπαιξε από τότε. 15 σεζόν στη Γουέστ Χαμ.

Με 540 συμμετοχές, είναι ο έβδομος παίκτης Με τις περισσότερες συμμετοχές στην ομάδα. Η επιρροή του ήταν κυρίως ως πασέρ παρά ως τελειωτής. Επίσης, σκόραρε 62 γκολ. Συμμετείχε σε δύο προαγωγές, στη μία εκ των οποίων έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο, την 2011-2012..

Μαρκ Νομπλ, οι καλύτεροι παίκτες στην ιστορία της Γουέστ Χαμ.
Φωτογραφία: The Independent

5. Billy Bonds

Loyalty είναι μία από τις λέξεις που τον χαρακτηρίζουν. Παρόλο που δεν έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο με την ομάδα, ήταν η ομάδα που αγαπούσε. Συνδέθηκε με τη Γουέστ Χαμ από το 1967 έως το 1988, πράγμα που σημαίνει ότι έμεινε στη Γουέστ Χαμ μέχρι το τέλος της καριέρας του, δηλαδή 21 σεζόν μόνο ως παίκτης.

Είναι ο παίκτης με περισσότερες εμφανίσεις στην ομάδα με 799 εμφανίσεις. Προς το παρόν, και για πολύ καιρό ακόμα, αυτό θα είναι το ρεκόρ του. Επίσης, σημείωσε 61 γκολ. Ομοίως, κέρδισε τρεις τίτλους ενώ στα σφυριά:

  • Δύο Κύπελλα Αγγλίας, κατά τη διάρκεια των περιόδων 1974-1975 και 1979-1980.
  • Ένα πρωτάθλημα EFL, την περίοδο 190-1981.

Διηύθυνε την ομάδα από το 1990 έως το 1994. Έφτασε στο δύο προαγωγές και έναν ημιτελικό ποδοσφαίρου.

Μπίλι Μποντς, οι καλύτεροι παίκτες στην ιστορία της Γουέστ Χαμ.
Φωτογραφία: Evening Standard

4. Frank Lampard, πατέρας

Άλλο ένα σύμβολο της ομάδας. Πιστός στους “σιδερένιους”. Εκπαιδεύτηκε και Έκανε το ντεμπούτο του για τη Γουέστ Χαμ.. Έπαιξε από το 1967 έως το 1985. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, έπαιξε 670 αγώνες καθιστώντας τον τον δεύτερο παίκτη με τις περισσότερες συμμετοχές.

Ένας από τους καλύτερους αμυντικούς Ο καλύτερος αμυντικός της Αγγλίας της εποχής του και ένας από τους σημαντικότερους της ομάδας. Κατέκτησε τρεις τίτλους με την Hammers:

  • Δύο Κύπελλα Αγγλίας.
  • Ένα πρωτάθλημα EFL.
Φρανκ Λάμπαρντ, πατέρας των καλύτερων παικτών στην ιστορία της Γουέστ Χαμ.
Φωτογραφία: SPOX.com

3. Geoff Hurst

Άλλος ένας θρύλος του ποδοσφαίρου και της Αγγλίας. Έκανε το ντεμπούτο του στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο με τη Γουέστ Χαμ. Έπαιξε στην ομάδα από το 1959 έως το 1972. Με το 252 γκολ, ο είναι ο δεύτερος σκόρερ με τα περισσότερα τέρματα στο Hammers.

Έπαιξε επίσης 502 αγώνες για τον σύλλογο, τοποθετώντας τον στη δέκατη θέση της λίστας των παικτών με τις περισσότερες συμμετοχές. Κατέκτησε τρεις τίτλους με την ομάδα του Λονδίνου:

  • Κύπελλο FA.
  • Community Shield.
  • Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης.

Είναι επίσης αξιομνημόνευτος για το γκολ που πέτυχε στο γκολ του φαντάσματος στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1966. Ήταν το γκολ με το οποίο η Αγγλία κέρδισε τον τίτλο του πρωταθλήματος. Για όλα αυτά τα προσόντα, θεωρείται ένας από τους 10 καλύτερους παίκτες στην ιστορία της Γουέστ Χαμ. Είναι επίσης ένας από τους καλύτερους παίκτες στην Αγγλία.

Geoff Hurst καλύτεροι παίκτες στην ιστορία της Γουέστ Χαμ
Πίστωση φωτογραφίας: West Ham United

2. Vic Watson

Αν και δεν είναι πολύ γνωστός επειδή έπαιξε στο στις αρχές της δεκαετίας του 20, σημείωσε ένα πριν και ένα μετά στην ομάδα. Είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 326 γκολ.

Έσπασε επίσης ένα άλλο ρεκόρ, θέτοντας έξι γκολ σε έναν αγώνα. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της θητείας του με τους “σιδερένιους”, σημείωσε 12 χατ-τρικ. Ένας φυσικός σκόρερ που έφτασε στο απόγειό του με τη Γουέστ Χαμ.

Εκτός ποδοσφαίρου, ήταν Βρετανός στρατιώτης στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Απέκτησε βαθμό προαγωγής.

Vic Watson, ο καλύτερος παίκτης στην ιστορία της Γουέστ Χαμ.
Πίστωση φωτογραφίας: West Ham United.

1. Bobby Moore

Ένας από τους από τους πιο εμβληματικούς παίκτες της Αγγλία και Γουέστ Χαμ. Έπαιξε για τα “σίδερα” από το 1958 έως το 1974. Με το 644 αγώνες, ο είναι ο τρίτος παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία της ομάδας. Ένα κατόρθωμα που θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να επιτευχθεί.

Όσο αγωνιζόταν στον σύλλογο του Λονδίνου, σήκωσε και οδήγησε τα σφυριά στην τρεις τίτλους:

  • Ένα αγγλικό κύπελλο.
  • Community Shield.
  • Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης.

Τον θυμόμαστε επίσης ως αρχηγό της εθνικής ομάδας της Αγγλίας, η οποία ήταν νικητές του Παγκοσμίου Κυπέλλου 1966. Θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους αμυντικούς στον κόσμο για τις εξαιρετικές ικανότητες του στην μπάλα και την αμυντική του δουλειά.

Μπόμπι Μουρ
Φωτογραφία : KienKE

Στατιστικά στοιχεία των 10 κορυφαίων παικτών στην ιστορία της Γουέστ Χαμ.

Paolo Di Canio Κέρδισε το βραβείο Fair Play της FIFA το 2001.
Trevor Brooking Αποδέκτης του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας το 1981 και το 1999.
John Dick Με 166 γκολ, είναι ο τρίτος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου.
Jimmy Ruffell Τέταρτος πρώτος σκόρερ της ομάδας με 166 γκολ. Είναι επίσης ο έκτος παίκτης που έχει παίξει τους περισσότερους αγώνες.
Mark Noble Με 540 συμμετοχές, είναι ο έβδομος παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές στην ομάδα.
Billy Bonds Είναι ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές στην ομάδα.
Frank Lampard, πατέρας Είναι ο δεύτερος παίκτης της Γουέστ Χαμ με τις περισσότερες συμμετοχές.
Geoff Hurst Ήταν ο πρώτος παίκτης που πέτυχε χατ-τρικ σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Vic Watson Είναι ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών της ομάδας.
Μπόμπι Μουρ Αποδέκτης του Τάγματος Αξίας της FIFA.