Ποιοι είναι οι 10 καλύτεροι παίκτες στην ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ;

Παίζουν στο Old Trafford από το 1910 και η όμορφη ιστορία τους έχει γραφτεί εξ ολοκλήρου στο Θέατρο των Ονείρων του Μάντσεστερ. Ανακαλύψτε τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι 10 καλύτεροι παίκτες στην ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

#10. Bryan Robson, Captain Marvel

Ένας μέσος που οδήγησε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα δύσκολα. Έπαιξε 13 σεζόν με τους Κόκκινους Διαβόλους, συμπεριλαμβανομένων δύο εκστρατειών από τότε που ο διαγωνισμός ονομάστηκε Premier League. Οι ήταν οι δύο εγχώριοι τίτλοι του με τη Γιουνάιτεντ υπό Sir Alex Ferguson.

Φόρεσε τη φανέλα της Γιουνάιτεντ 257 φορές με 50 γκολ και τρεις ασίστ. Ήταν καθοριστικός παράγοντας στη μετάβαση από μια ακυβέρνητη διαδικασία σε μια από τις πιο επιτυχημένες ομάδες στην ιστορία. Κατέκτησε ένα Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης, ένα Κύπελλο Αγγλίας, τρία Κύπελλα Πρωταθλήματος και τέσσερα Αγγλικά Σούπερ Καπ, γνωστά ως Community Shield.

Ο Ρόμπσον είναι πλέον θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και εργάζεται ως εκπρόσωπος του συλλόγου, καθιστώντας τον αναμφίβολα έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες στην ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι καλύτεροι παίκτες στην ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Bryan Robson.
Πίστωση φωτογραφίας: Εθνικό Μουσείο Ποδοσφαίρου

#9. Eric Cantona, αμφιλεγόμενος σκόρερ

Ο Καντονά άντεξε πέντε σεζόν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά κέρδισε τις καρδιές όλων των φιλάθλων. Αυτή ήταν η αρχή της δυναστείας των Κόκκινων Διαβόλων στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Ο Άλεξ Φέργκιουσον έψαχνε έναν επιθετικό κορυφαίας κλάσης για τον σύλλογο και Cantona ταίριαζε στις απαιτήσεις του. Ο Γάλλος επανέφερε τη δόξα στο θεσμό.

Μόλις έφτασε, η Μάντσεστερ κατέκτησε έναν τίτλο πρωταθλήματος μετά από 26 χρόνια ξηρασίας. Κατέκτησε την Premiership το 1993, το 1994, το 1996 και το 1997, τη χρονιά που κρέμασε τα παπούτσια του και αποχαιρέτησε το ποδόσφαιρο. Ανακηρύχθηκε παίκτης της σεζόν το 1996, κέρδισε έξι Αγγλικά Σούπερ Καπ και δύο Κύπελλα Αγγλίας.

Ο Καντονά έμεινε στην ιστορία για τη σπουδαία κλωτσιά του προς έναν οπαδό στη μέση ενός αγώνα.

#8. Paul Scholes, ο κόκκινος

Ήταν πάντα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Έκανε την εμφάνισή του χαμηλότερες κατηγορίες στο Carrington μέχρι το 1994, όταν κλήθηκε στην πρώτη ομάδα. Είναι το όνειρο κάθε παίκτη που αγαπά έναν θεσμό. Η μόνη φορά που δεν μπήκε στην ομάδα ήταν επειδή ήταν ανενεργός ως παίκτης, αλλά επέστρεψε έξι μήνες αργότερα για να συνεχίσει να κερδίζει τρόπαια.

Scholes έπαιξε 716 αγώνες και σημείωσε 155 γκολ, πράγμα διόλου ευκαταφρόνητο για έναν μεσοεπιθετικό.

Κατέκτησε 11 τρόπαια της Premier League από το 1996 μέχρι την αποχώρησή του το 2013. Κατέκτησε δύο UEFA Champions League, τέσσερα FA Cups, δύο League Cups, πέντε Community Shields, ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και ένα Διηπειρωτικό Κύπελλο για να ολοκληρωθεί η καριέρα του μέσου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Για τον Σερ Μπόμπι Τσάρλτον, ήταν “η ενσάρκωση όλων όσων θεωρώ ότι είναι το καλύτερο στο ποδόσφαιρο”. Για όλα αυτά και πολλά άλλα, ο Σόουλς είναι ένας από τους σπουδαιότερους παίκτες στην ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι καλύτεροι παίκτες στην ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Paul Scholes.
Πίστωση φωτογραφίας: Manchester United

#7. Rio Ferdinand, δαπανηρός κεντρικός αμυντικός

Στην αρχή όλοι επέκριναν τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την αγορά ενός κεντρικού αμυντικού για 33 εκατομμύρια. Ήταν αρκετά υψηλή τιμή για την εποχή εκείνη. Ωστόσο, πήρε γρήγορα τη θέση του στο κέντρο της άμυνας. Χρειάστηκε να περιμένει δύο παιχνίδια της Premier League για να θεωρηθεί βασικός από τον Φέργκιουσον.

Παρέμεινε ενεργός με τον σύλλογο της Μανκούνια μέχρι τις 30 Ιουνίου 2014. Έπαιξε 455 αγώνες, σκόραρε οκτώ γκολ και έδωσε εννέα ασίστ σε 39.830 λεπτά συμμετοχής στη Γιουνάιτεντ. Κατέκτησε 15 τίτλους, μεταξύ των οποίων έξι πρωταθλήματα, ένα Champions League και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων FIFA.

Ήταν ηγέτης μέχρι το τελευταίο του παιχνίδι με τους Κόκκινους Διαβόλους.

Ρίο Φέρντιναντ
Πίστωση φωτογραφίας: Manchester Evening News

#6. Roy Keane, αμυντικός μέσος

12 χρόνια στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ως αμυντικός μέσος. Δεν ήταν παίκτης με μεγάλη ευκινησία, αλλά εκπλήρωνε κάθε ρόλο που του ζητούσε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στο γήπεδο. Στο σύντομο χρονικό διάστημα που ήταν στην ομάδα, κέρδισε τον σεβασμό των αντιπάλων του με την βίαιο παιχνίδι για να υπερασπιστούν την περιοχή τους.

Κατέκτησε επτά πρωταθλήματα Premier League, το Champions League 1998/1999, τέσσερα Κύπελλα FA, τέσσερα Community Shields και ένα Διηπειρωτικό Κύπελλο. Έπαιξε σε κάθε τίτλο που κατέκτησε η Γιουνάιτεντ.

#5. Κριστιάνο Ρονάλντοτο ανερχόμενο αστέρι

Όταν Cristiano Ronaldo έφτασε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, εξερράγη με έναν τρόπο που άφησε τους πάντες άφωνους. Ταχύτητα, Καλός χειρισμός της μπάλας, εξαιρετικά σουτ από μέση και μακρινή απόσταση, καθώς και η ικανότητά του να σκοράρει γκολ, ήταν μεταξύ των χαρακτηριστικών του νεαρού Πορτογάλου.

Στη συνέχεια μετακόμισε στη Ρεάλ Μαδρίτης, έγινε θρύλος, στη συνέχεια επέστρεψε στον αγγλικό σύλλογο, αλλά δεν ήταν τόσο επιτυχημένος όσο στις αρχές του.

Με τη Γιουνάιτεντ, έπαιξε 236 αγώνες της Premier League, σημείωσε 103 γκολ και έδωσε 39 ασίστ. Κατέκτησε τρία πρωταθλήματα Αγγλίας, ένα Champions League και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Εξακολουθεί να είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες, διότι από το 2003 έως το 2009 έδωσε τα πάντα, αλλά αυτό που έκανε την περίοδο 2022/2023 ήταν απογοητευτικό για τους οπαδούς Μάντσεστερ.

#4. George Best, μπροστά από την εποχή του

Ο Βορειοϊρλανδός ήταν ένας παίκτης που έκανε αδιανόητα πράγματα στο γήπεδο για την εποχή του. Ήταν ένα είδωλο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον μοντέρνο στυλ για την εποχή και τις καλές κινήσεις του στο επιθετικό μέτωπο του συλλόγου. Έτσι σκόραρε 179 γκολ σε 11 σεζόν.

Πολλοί οπαδοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θυμούνται σήμερα τον επιθετικό. Στη δεκαετία του 1960, ήταν ένας παίκτης-κλειδί για τους Άγγλους οπαδούς.

George Best
Πίστωση φωτογραφίας: Manchester United

#3. Ryan Giggs, ο τρόμος στα αριστερά

Ξεκίνησε ως αριστερό μπακ, αλλά οι επιθετικές του αρετές τον οδήγησαν στο να παίζει στη μεσαία γραμμή της ίδιας πλευράς. Ο καλός του ταχύτητα και την πάσα του επέτρεψαν να παίξει ρόλο σε πολλά από τα εμβληματικά γκολ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τόσο τα δικά του όσο και άλλων συμπαικτών του.

Είναι ο παίκτης που έχει τους περισσότερους αγώνες έπαιξε για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 963 συμμετοχές. Έπαιξε από το 1990 έως το 2014 και κέρδισε 34 τίτλους. Οι 13 από αυτούς κατακτήθηκαν στην Premier League, δύο στο Champions League και ένας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Ήταν αρχηγός του συλλόγου και έδειχνε πάντα ηγετική φυσιογνωμία στο γήπεδο υπό τον Σερ Άλεξ.

Ο Γκιγκς είναι το είδωλο των Κόκκινων Διαβόλων, γεγονός που τον καθιστά έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες στην ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι καλύτεροι παίκτες στην ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ράιαν Γκιγκς.
Πίστωση φωτογραφίας: Sportzwiki

#2. Γουέιν Ρούνεϊ, το κακό παιδί

Ο επιθετικός ήταν ενεργός με τη Γιουνάιτεντ μέχρι το 2017. Είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Μάντσεστερ με 253 γκολ. Έγινε το είδωλο του συλλόγου όταν όλα τα αστέρια της ομάδας έφυγαν, συμπεριλαμβανομένου του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Έφτασε το 2004 από την Έβερτον, Rooney ήταν ένας από τους Η υπόσχεση του αγγλικού ποδοσφαίρου. Υπήρξε μέλος της εθνικής ομάδας και έκανε επίσης ρεκόρ για τα Τρία Λιοντάρια. Εξακολουθεί να αγαπιέται από τους οπαδούς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα, ένα Champions League και ένα Europa League, ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, ένα FA Cup και ψηφίστηκε τέσσερις φορές παίκτης της σεζόν.

#1. Σερ Μπόμπι Κάρλτον, επιζών και θρύλος

Ο σερ Μπόμπι Τσάρλτον είναι ένας από τους λίγους επιζώντες που είχε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στηνΤο αεροπορικό δυστύχημα του Μονάχου το 1958. Δεκαέξι μήνες μετά το ντεμπούτο του, οκτώ συμπαίκτες του έχασαν τη ζωή τους σε αυτή την τραγωδία στη Γερμανία. Η μοίρα είχε ένα μεγάλη καριέρα ως ποδοσφαιριστής και με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έγινε από επιζών σε θρύλο του συλλόγου.

Σε 758 αγώνες για τη Γιουνάιτεντ, από το 1956 έως το 1973, σκόραρε 249 γκολ και είναι ο δεύτερος πρώτος σκόρερ της ομάδας. Κατέκτησε ένα Ευρωπαϊκό Κύπελλο το 1968 και τρία πρωταθλήματα Αγγλίας. Η ιστορία του έχει συγκινήσει πολλούς και η καριέρα του ήταν μεγαλειώδης, αφού η ζωή του έδωσε άλλη μια ευκαιρία.

Με την εθνική ομάδα της Αγγλίας ήταν επίσης αστέρι, καθώς ήταν μέλος της ομάδας που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1966. Αυτός είναι ο λόγος που θεωρείται ένας από τους καλύτερους Άγγλους παίκτες στην ιστορία.

Σερ Μπόμπι Τσάρλτον, οι καλύτεροι παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Πίστωση φωτογραφίας: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ