Σκωτία-Νορβηγία: πιθανές ενδεκάδες (19/11) – Euro 2024 (Προκριματικά)

Προγνωστικά Σκωτία – Νορβηγία

Η γηπεδούχος ομάδα αναδεικνύεται ισόπαλη 2-2 εναντίον της Γεωργίας. Από την αρχή ήταν οι γηπεδούχοι που είχαν το πάνω χέρι. Ο Γεωργιανός Khvicha Kvaratskhelia άνοιξε το σκορ στο 15ο λεπτό, μετά από πάσα του Otar Kakabadze.

Και έτσι πήγαν στο ημίχρονο με ένα προβάδισμα που μάλλον βάρυνε τους Σκωτσέζους. Η πρώτη ισοφάριση ήρθε από τον Scott McTominay, μετά από πάσα του Kenny McLean, στο 49ο λεπτό.

Οι Γεωργιανοί επανορθώθηκαν γρήγορα χάρη σε μια κίνηση του ίδιου του Kvaratskhelia, με βοηθό αυτή τη φορά τον Giorgi Chakvetadze. Οχτώ λεπτά αργότερα ανέκτησαν και πάλι το προβάδισμα.

Από εκεί και πέρα, η κατάσταση επιδεινώθηκε σημαντικά. Ο ήρωας των Σκωτσέζων δεν ήταν άλλος από τον Lawrence Shankland, ο οποίος έσωσε έναν βαθμό στην έδρα της Γεωργίας..

Η Νορβηγία, εν τω μεταξύ, πηγαίνει σε αυτό το ματς μετά από μια νίκη επί των Νήσων Φερόε σε ένα φιλικό εντός έδρας. Ο αγώνας έληξε 2-0, με όλα τα γκολ να σημειώνονται στο πρώτο ημίχρονο.

Το σκορ άνοιξε ο Jørgen Strand Larsen από πάσα του Oscar Bobb στο τρίτο λεπτό, πολύ νωρίς στο παιχνίδι. Από εκεί και πέρα, ήταν ξεκάθαρο ότι οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο, έχοντας το 70% της κατοχής της μπάλας.

Επίσης, έκαναν συνολικά 17 σουτ, εκ των οποίων τα έξι ήταν εύστοχα, δίνοντας ελάχιστες ευκαιρίες στα Νησιά Φερόε να σκοράρουν.

Το δεύτερο γκολ ήρθε 20 λεπτά μετά το πρώτο, χάρη στον ίδιο τον Oscar Bobb και την ασίστ του Marcus Holmgren Pedersen. Από εκεί και πέρα, οι δύο ομάδες συνέχισαν να προσπαθούν, αλλά το δεύτερο ημίχρονο έληξε χωρίς αποτέλεσμα για καμία από τις δύο πλευρές.

Ο τελικός νικητής της ημέρας ήταν η Νορβηγία. Αλλά αυτό ήταν ένα φιλικό παιχνίδι. Στον τελευταίο τους προκριματικό αγώνα για το Euro, οι επισκέπτες έχασαν από την Ισπανία με το πιο μικρό περιθώριο.

Σύμφωνα με τις προβλέψειςοι Σκωτσέζοι έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουν.

Σκωτία - Νορβηγία

Πιθανές ενδεκάδες Σκωτία – Νορβηγία

Σκωτία

Ο Στιβ Κλαρκ πιθανότατα θα επιλέξει έναν σχηματισμό 3-4-2-1.

Η αρχική ενδεκάδα θα αποτελείται από Liam Kelly, Liam Cooper, Scott McKenna, Ryan Porteous, Greg Taylor, Callum McGregor, Stuart Armstrong, Anthony Ralston, Scott McTominay, John McGinn, Lawrence Shankland.

Τραυματισμοί : Che Adams.

Νορβηγία

Ο Στάλε Σολμπάκεν θα επιλέξει σχηματισμό 4-3-3.

Η αρχική ενδεκάδα θα αποτελείται από τους Mathias Dyngeland- David Møller Wolfe, Kristoffer Ajer, Leo Skiri Østigård, Julian Ryerson- Fredrik Aursnes, Patrick Berg, Sander Berge- Mohamed Elyounoussi, Jørgen Strand Larsen, Oscar Bobb.

Απόντες λόγω τραυματισμού Alexander Sørloth, Martin Ødegaard, Erling Haaland.

Τελευταία νέα της ομάδας

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το Euro 2024 :