Το πρώτο πραξικόπημα εκατομμυριούχου του Νιούκαστλ! Ο Ιταλός αστέρας εντάσσεται στις “καρακάξες Η Άουγκσμπουργκ υπέγραψε το νεαρό ταλέντο της Μπουντεσλίγκα 2! Μια νέα εποχή ξεκινάει στην Μπολόνια με την άφιξη αυτού του σπουδαίου παίκτη!

Σάντρο Τονάλι: από αρχηγός σε εκατομμυριούχος

Ο Σάντρο Τονάλι υπέγραψε για τη Νιούκαστλ μετά από τρεις σεζόν στο Μιλάνο. Ο Ιταλός μέσος άφησε την ιδιότητα του αρχηγού της ομάδας rossonero για να δοκιμάσει την τύχη του στην Αγγλία. Ήταν το πρώτο Newcastle μετά την άφιξη των νέων ιδιοκτητών.

Ο 23χρονος αύξησε την αξία του μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος με την ιταλική ομάδα πριν από δύο σεζόν. Χάρη στις επιδόσεις του στη μεσαία γραμμή, η Μίλαν έβαλε τέλος σε μια περίοδο απουσίας του έντεκα ετών χωρίς τίτλο πρωταθλήματος.

Ο Σάντρο έγινε ο πιο ακριβός παίκτης στην ιστορία του ιταλικού ποδοσφαίρου. Έχει συμβόλαιο με τις “καρακάξες” μέχρι το 2028 έναντι αμοιβής 70 εκατομμύρια ευρώ συν μεταβλητές.

Η καριέρα του Σάντρο ξεκίνησε το 2017 με την Μπρέσια. Εκείνη την εποχή, οι Γκολοντρίνα έπαιζαν στη δεύτερη κατηγορία και ο Τονάλι είχε 89 συμμετοχές. Πέτυχε επίσης έξι γκολ και έδωσε άλλες τόσες ασίστ.

Ο Σάντρο προωθήθηκε με την Μπρέσια το 2019 και ήταν βασικός στυλοβάτης της ομάδας puck. Είχε επίσης το παρατσούκλι “el Tecla”, επειδή ο συνάδελφός του Juan Azcónzabal είπε ότι ήταν σαν ένα πιάνο. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο Τονάλι έδωσε οκτώ ασίστ και πέτυχε δύο γκολ.

Με την άφιξή του στη Μίλαν, κατέκτησε το Scudetto το 2021. Αλλά δεν ήταν η καλύτερη σεζόν του.

Την προηγούμενη σεζόν, ο Τονάλι είχε καταγράψει εξαιρετικά αποτελέσματα: δύο γκολ και έντεκα ασίστ σε 44 συμμετοχές. Έπαιξε επίσης σε δύο προκριματικά του Euro 2024 με την Ιταλία και έδωσε δύο ασίστ.

Ο Τονάλι συμμετέχει στο μεγάλο πρότζεκτ

Το Νιούκαστλ έχει λάβει μια μεγάλη εισροή χρημάτων από επενδυτές της Μέσης Ανατολής. Στόχος είναι να γίνουν οι “καρακάξες” ανταγωνιστικές διεθνώς και στην Αγγλία. Πέρυσι, οι “ασπρόμαυροι” αγόρασαν τον Αλεξάντερ Ίσακ για 60 εκατομμύρια και τερμάτισαν τέταρτοι στο Champions League.

Νωρίτερα, η ομάδα του Έντι Χάουι στρατολόγησε τον Μπρούνο Γκιμαράες, ο οποίος αναμένεται να αποτελέσει τον παρτενέρ του Τονάλι στη μεσαία γραμμή.

Δείτε τις τελευταίες επίσημες προσλήψεις στην αγορά: