Το Top 10 των πιο ακριβών προσλήψεων στην ιστορία της Λίβερπουλ

Λίβερπουλ είναι ένας από τους πλουσιότερους συλλόγους της Αγγλίας και της Ευρώπης. D’Alan Hansen à Luis Suarez καθώς και Mohamed Salah, ο σύλλογος του Merseyside έχει φιλοξενήσει μερικά από τα μεγαλύτερα αστέρια του διεθνούς ποδοσφαίρου. Παρόλο που ο σύλλογος δεν είναι γνωστός για το ότι ξοδεύει μεγάλα χρηματικά ποσά στην αγορά, όταν έρθει η ώρα, δεν διστάζει να πληρώσει ό,τι χρειάζεται για να αποκτήσει τους καλύτερους παίκτες. Μάθετε σε αυτό το άρθρο τα ονόματα των 10 από τις πιο ακριβές προσλήψεις της Λίβερπουλ.

Ποιοι είναι οι 10 πιο ακριβοί νεοσύλλεκτοι της Λίβερπουλ;

10. Alexis Mac Allister

Μετά από μια αχτύπητη σεζόν με την Μπράιτον και την τη νίκη στο Παγκόσμιο Κύπελλο με την Αργεντινή στο Κατάρ το 2022, ο Αλέξις Μακ Άλιστερ εντάχθηκε στη Λίβερπουλ αυτό το καλοκαίρι.

Σε αναζήτηση ενίσχυσης της μεσαίας γραμμής μετά την αποχώρηση των Henderson και Milnerο σύλλογος υπέγραψε τον Αργεντινό για 42 εκατομμύρια ευρώ. Λέγεται ότι με τις μεταβλητές, το συνολικό ποσό της επιχείρησης ήταν κοντά στο 60 εκατομμύρια ευρώ.

Από την άφιξή του, έχει γίνει μια από τις σημαντικές φιγούρες του νέου σχήματος του Κλοπ. Παίζει ως κεντρικός μέσος, αν και λειτουργεί και ως άξονας όταν χρειάζεται.

Σε 10 αγώνες, έχει δώσει 1 ασίστ, έχει δημιουργήσει 3 ευκαιρίες και έχει προετοιμάσει δύο γκολ. 89% επιτυχημένες πάσες.

Λίβερπουλ
Φωτογραφία : The Liverpool Offside

9. Diogo Jota

Ένα από τα βασικά στοιχεία της της επιθετικής τρίαινας των Κόκκινων. Ο Ντιόγκο έφτασε τον Σεπτέμβριο του 2020 για 44,70 εκατομμύρια ευρώ που καταβλήθηκαν στη Γουλβερχάμπτον.

Η υπογραφή του εξτρέμ ήρθε ως μέρος μιας συμφωνίας ανταλλαγής μεταξύ των συλλόγων. Εκείνη την εποχή, ο Πορτογάλος είχε ήδη κάνει όνομα στην Πρέμιερ Λιγκ με τη Γουλβς, οπότε ήταν ένα από τα φαβορί για να υπογράψει στους μεγάλους. The Pool.

Υπό τον Γιούργκεν Κλοπ, κατάφερε να κατακτήσει το Κύπελλο Αγγλίας και το Κύπελλο Καραμπάο τη σεζόν 2021-22. Μέχρι σήμερα, έχει παίξει 122 αγώνες, πέτυχε 45 γκολ και 17 ασίστ.

Φωτογραφία: This is Anfield

8. Fabinho

Μόλις άνοιξε η μεταγραφική περίοδος του καλοκαιριού του 2018, τα αφεντικά της Λίβερπουλ δεν έχασαν χρόνο. Έδωσαν 45 εκατ. ευρώ για τον τότε… Το αστέρι της Μονακό.

Ο Φαμπίνιο έφτασε στην Αγγλία σε ηλικία 24 ετών για να σηματοδοτήσει ένα σημείο καμπής στην καριέρα του. Σε πέντε σεζόν, πραγματοποίησε 219 επίσημες εμφανίσεις. Σκόραρε 11 γκολ και 10 ασίστ.

Κατέκτησε επίσης πέντε μεγάλους τίτλους με την κόκκινη φανέλα: ένα Champions League, ένα Premier League, ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, ένα Κύπελλο Αγγλίας, ένα Ευρωπαϊκό Κύπελλο και ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και ένα Carabao Cup.

Η θητεία του στον σύλλογο ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, όταν υπέγραψε για τον Al-Ittihad του πρωταθλήματος Saudi Pro League.

Φωτογραφία: Cambs Times

7. Christian Benteke

Με 46,50 εκατομμύρια ευρώ που εκδιώχθηκε από την Άστον Βίλα, η ομάδα του Άνφιλντ υπέγραψε τον πολλά υποσχόμενο Βέλγο. Ωστόσο, η ιστορία έληξε διαφορετικά από ό,τι αναμενόταν.

Ο Μπεντέκε έφτασε στη Λίβερπουλ τον Ιούλιο του 2015 με καλούς αριθμούς. Οι επιδόσεις του κέρδισαν προπονητές και μάνατζερ, οι οποίοι τον έκαναν κορυφαίο παίκτη. το πιο ακριβό μεταγραφικό απόκτημα του συλλόγου αυτή τη στιγμή.

Ωστόσο, μόλις πριν από ένα μήνα μετά το ντεμπούτο του, τραυματίστηκε. Όταν επέστρεψε, συνέχισε να παίρνει καλά αποτελέσματα, αλλά δεν ταίριαζε πλέον στο στυλ παιχνιδιού του Κλοπ. Παραδέχτηκε επίσης ότι “δεν αισθανόταν ελεύθερος” στην ομάδα.

Ολοκλήρωσε τη θητεία του στην ομάδα το 2016 με. 42 συμμετοχές και 10 γκολ. Σήμερα αγωνίζεται στην D.C. United στο Major League Soccer των Ηνωμένων Πολιτειών.

Φωτογραφία: DH.Be

6. Luis Diaz

Το Κολομβιανό διαμάντι έφτασε στην Αγγλία το 2022 και η υπόλοιπη ιστορία ξεκίνησε. Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει το πρόσωπο της επίθεσης της Λίβερπουλ. μαζί με τον Σαλάχ και τον Γιότα.

Η υπογραφή του “Λούτσο”, ο οποίος έπαιζε για την Πόρτο εκείνη την εποχή, κόστισε 47 εκατομμύρια ευρώ. Η μεταγραφή ήταν μία από τις ακριβότερες του 2021, καθώς και η υψηλότερη στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο της Premier League. Η FIFA την συμπεριέλαβε μάλιστα στη λίστα με τις καλύτερες μεταγραφές του 2022.

Μέχρι στιγμής, εδώ είναι τα στοιχεία του: 57 αγώνες, 14 γκολ και 9 ασίστ. Έχει επίσης κατακτήσει ένα Community Shield, ένα FA Cup και το Carabao Cup.

Ο Díaz είναι ο πρώτος Κολομβιανός στην ιστορία για να παίξει για τη Λίβερπουλ. Θεωρείται επίσης ένας από τους καλύτερους παίκτες της σημερινής ομάδας.

Λίβερπουλ
Φωτογραφία : Evening Standard

5. Naby Keïta

Το 2017, η Pool απέκτησε τον μέσο από τη Γουινέα για 60 εκατομμύρια. Οι εμφανίσεις του με την RB Leipzig ήταν ελπιδοφόρες, αλλά δεν κατάφερε να τις επαναλάβει στο αγγλικό ποδόσφαιρο.

Το να πάρει θέση βασικού στις ομάδες του Κλοπ δεν ήταν εύκολο. Για πέντε σεζόν, βρισκόταν ανάμεσα σε τραυματισμούς, στον πάγκο και περιορισμένα λεπτά στο γήπεδο. Έπαιξε σε 129 αγώνες, σημείωσε 11 γκολ και έδωσε 7 ασίστ..

Επίσης έχει κερδίσει 7 τίτλους: Champions League, Premier League, Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, Κύπελλο FA, Κύπελλο Carabao και Community Shield.

Λήγει το συμβόλαιό του με τους Reds το 2023 και μένει ελεύθερος. Έχει υπογράψει για Βέρντερ Βρέμης από την Bundesliga τον Ιούνιο.

Φωτογραφία: The Independent

4. Alisson

Θεωρείται ένας από τους τους καλύτερους τερματοφύλακες στον κόσμο και νικητής του Χρυσού Γαντιού της Premier League το 2021-22, ο Alisson Becker είναι ένας θρύλος της Λίβερπουλ.

Με καταγωγή από τη Ρόμα, υπέγραψε στην 62,50 εκατομμύρια σύμφωνα με την Transfermarkt. Η μεταγραφή του έσπασε το ρεκόρ του ακριβότερου Βραζιλιάνου τερματοφύλακα στην ιστορία της Premier League. Ξεπέρασε τον συμπατριώτη του Έντερσον, ο οποίος υπέγραψε στη Σίτι πριν από ένα καλοκαίρι.

Είναι ο βασικός τερματοφύλακας της ομάδας από την άφιξή του. Σε 240 αγώνες, έχει κρατήσει 105 κενά δίχτυα και έχει κατακτήσει επτά τίτλους για τον σύλλογο: Champions League, Premier League, Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, Κύπελλο FA, Κύπελλο Carabao και Community Shield.

Έχει πραγματοποιήσει εννέα συμμετοχές την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, δύο γκολ με κενό τέρμα και οκτώ γκολ που δέχτηκε.

Λίβερπουλ
Φωτογραφία : This is Anfield

3. Dominik Szoboszlai

Το βάθρο αρχίζει με μια νέα πολύτιμη πέτρα για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ. Έχοντας φτάσει αυτό το καλοκαίρι για την περίοδο 2023-24, ο Ντομινίκ Ζομπόσλαϊ έχει ήδη κερδίσει τη θέση του. ένας αδιαμφισβήτητος βασικός στην αρχική ενδεκάδα.

Ο Ούγγρος έπαιξε για την RB Λειψίας, αλλά σε αντάλλαγμα για την 70 εκατομμύρια ευρώ έφτασε στη Λίβερπουλ. Στα 22 του χρόνια είναι πρωταθλητής Γερμανίας, αρχηγός της Ουγγαρίας και ένας πολλά υποσχόμενος Ευρωπαίος μέσος.

Ήταν ένας από τους Οι 10 πιο ακριβές μεταγραφές του καλοκαιριού στην Premier League. Είναι δεύτερος μετά από μεγάλα ονόματα όπως ο Χάβερτζ, ο Χόιλουντ, ο Ράις και ο πρώην συμπαίκτης του Γιόσκο Γκβαρντιόλ.

Σε έντεκα συμμετοχές, έχει πετύχει δύο γκολ, έχει δημιουργήσει 17 ευκαιρίες και έχει πετύχει δύο γκολ. 408 ακριβείς πάσες για να οικοδομήσουμε το παιχνίδι.

Φωτογραφία : The Independent

2. Virgil Van Dijk

Ένας από τους καλύτερους αμυντικούς στην Ευρώπη και στην ιστορία του συλλόγου. Έφτασε στο χειμερινή μεταγραφική περίοδο του 2017 Και δεν υπήρχε επιστροφή.

Με 85 εκατομμύρια ευρώ που καταβλήθηκαν στη Σαουθάμπτον, ο Βίρτζιλ έγινε ο καλύτερος παίκτης στην ιστορία της Ευρώπης. Ο πιο ακριβός κεντρικός αμυντικός της Ευρώπης. Αν και πολλοί δεν καταλαβαίνουν το λόγο για αυτή την υψηλή τιμή, ο Ολλανδός το απέδειξε γρήγορα. Η ικανότητα εκκαθάρισης, η ταχύτητα και η ευκινησία του του χάρισαν τον τίτλο του Καλύτερος αμυντικός της χρονιάς 2019.

Σε επτά σεζόν, έπαιξε 229 αγώνες με το Red. Έχει επίσης κατακτήσει επτά τίτλους, μεταξύ των οποίων ένα Champions League, ένα Premier League, ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, ένα Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, ένα FA Cup, ένα Carabao Cup και ένα Community Shield.

Αν και δεν είναι η κύρια δουλειά του, έχει επίσης σκόραρε 19 γκολ και έδωσε 14 φορές ασίστ. Αυτή τη σεζόν, φοράει το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Λίβερπουλ
Φωτογραφία : This is Anfield

1. Darwin Núñez

Ο 22χρονος Ουρουγουανός επιθετικός έσπασε την αγορά του καλοκαιριού του 2022. Είχε καλά αποτελέσματα με την Μπενφίκα και δεν απογοήτευσε κατά την άφιξή του στην Premier League.

Για περίπου 80 εκατομμύρια ευρώ καθαρά και 25 εκατομμύρια σε μεταβλητές, Η Λίβερπουλ υπέγραψε τον Ντάργουιν τον Ιούνιο. Η επίσημη κατάθεση της Μπενφίκα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναφέρει ότι η συνολική αξία της συμφωνίας ανέρχεται σε 100 εκατομμύρια ευρώ.

Έτσι, αυτή είναι η ο πιο ακριβός παίκτης στην ιστορία σύμφωνα με τον αγγλικό τύπο. Το συμβόλαιό του έχει διάρκεια μέχρι το 2028, με οψιόν επέκτασης ανάλογα με την απόδοσή του.

Μέχρι στιγμής, έχει 52 αγώνες και 19 γκολ για την ομάδα, καθώς και 7 ασίστ για τους συμπαίκτες του.

Δεν έχει ακόμα θέση βασικού, καθώς εναλλάσσεται με τους Jota, Diaz και Salah. Τη σεζόν 2023-24, προσθέτει τέσσερα γκολ και τρεις ασίστ σε 10 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις.

Λίβερπουλ
Φωτογραφία: San Diego Union-Tribune

Οι 10 πιο ακριβές προσλήψεις της Λίβερπουλ

Παίκτης Τιμή (€) Σύλλογος προέλευσης
Darwin Núñez 100 εκατομμύρια Μπενφίκα
Virgil Van Dijk 85 εκατομμύρια ευρώ Σαουθάμπτον
Dominik Szoboszlai 70 εκατομμύρια ευρώ RB Leipzig
Alisson 62.50 εκατομμύρια AS Roma
Naby Keïta 60 εκατομμύρια RB Leipzig
Luis Diaz 47 εκατομμύρια FC Porto
Christian Benteke 46,50 εκατομμύρια ευρώ Aston Villa
Fabinho 45 εκατομμύρια ευρώ AS Μονακό
Diogo Jota 44.70 εκατομμύρια Γουλβερχάμπτον
Alexis Mac Allister 42 εκατομμύρια Μπράιτον