Χάαλαντ, ο καλύτερος της Ευρώπης: χατ-τρικ και ασίστ κόντρα στη Φούλαμ!

Η Μάντσεστερ Σίτι παραμένει αήττητη στην Premier League με τέταρτη συνεχόμενη νίκη. Έχουν άνετα κερδίσει Fulham 5-1 χάρη στην εξαιρετική εμφάνιση του επιθετικού Erling Haaland. Ο Ευρωπαίος παίκτης της χρονιάς πέτυχε τρία γκολ και έδωσε μια ασίστ για να οδηγήσει τους Πολίτες στη νίκη.

Οι πανηγυρισμοί του Νορβηγού ξεκίνησαν με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα. Ο Mateo Kovacic άφησε μια μπάλα μέσα στην περιοχή που άφησε τον Erling να βγει τετ α τετ με τον τερματοφύλακα. Με τον Σάιμποργκ να σκοπεύει να κάνει ένα σουτ προς την εστία, η εκτέλεση κατέληξε σε διαγώνιο σουτ για τον Julián Álvarez, ο οποίος αρκέστηκε να σπρώξει την μπάλα στο πίσω μέρος των διχτύων για να κάνει το 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Χάαλαντ ανέλαβε να διευρύνει το προβάδισμα. Στο 58′ λεπτό, μια σειρά από ανατροπές ευνόησαν τον επιθετικό, ο οποίος βρέθηκε και πάλι μόνος του μπροστά από την εστία. Ο επιθετικός χτύπησε το σουτ του στο αριστερό δοκάρι για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Το διπλό του Νορβηγού ήρθε από το σημείο του πέναλτι. Στο 70′ λεπτό, ο Andreas Pereira ανέτρεψε τον Julián Álvarez μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι. Ένα δυνατό σουτ με το αριστερό από το μισό γήπεδο ήταν αρκετό για να νικήσει τον Μπερντ Λένο και τον για να διαμορφώσει το σκορ σε 4-1 για την ώρα.

Προς το τέλος του αγώνα, η Χάαλαντ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα της εξαιρετικής της απόδοσης. Το γκολ οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον Σέρχιο Γκόμεζ, ο Ισπανός αμυντικός πέρασε με ντρίμπλα δύο αντιπάλους και έστειλε ένα χαμηλό πλασέ στην περιοχή του πέναλτι. για να σφραγίσει το hat-trick και τελικό σκορ 5-1.

Όπως και την περασμένη σεζόν, η Cyborg είναι το πρώτος σκόρερ στη διοργάνωση με έξι γκολ. Το βάθρο συμπληρώνουν ο Bryan Mbeumo (Brentford) με τέσσερα γκολ και ο Heung-Min Son (Tottenham) με τρία γκολ.

Στατιστικά στοιχεία αγώνα του Erling Haaland

Ο Νορβηγός είναι εξαιρετικός σκόρερ. Λίγες ώρες μετά την ανάδειξή του σε Ευρωπαίο παίκτη της σεζόν, ο Νορβηγός επικύρωσε την απόφαση της UEFA. κερδίζοντας το βραβείο του ανθρώπου του αγώνα με χατ-τρικ. και ένα βοήθημα για να βοηθήσει τη Σίτι να συνεχίσει την τέλεια πορεία της στην Premier League.

Σε σύγκριση με το τελευταίο του παιχνίδι κόντρα στην Μπρέντφορντ, ο Χάαλαντ ήταν πιο δραστήριος και συμμετείχε περισσότερο στο παιχνίδι. Με σιγουριά στην πάσα του, έψαχνε συνεχώς για χώρο, κρατούσε την μπάλα και δημιουργούσε λανθάνων κίνδυνο για την άμυνα της Φούλαμ.

Όπως συνηθίζει στο στυλ παιχνιδιού του, δεν είχε πολλές επαφές με την μπάλα, αλλά ήταν αποτελεσματικός όταν η ομάδα τον έβαζε σε καταστάσεις ένας εναντίον ενός.

Σε 90 λεπτά παιχνιδιού, ο Νορβηγός κατέγραψε τα ακόλουθα στοιχεία:

  • 17 επαφές
  • 67% ποσοστό επιτυχίας στις πάσες
  • 75% αποτελεσματικές βολές στο τέρμα
  • 4 σουτ
  • 3 γκολ
  • 1 ασίστ
  • 2 ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν
  • 2 εκκαθαρίσεις
  • 1 ανάκτηση
  • Ήταν ο παίκτης με την υψηλότερη βαθμολογία του αγώνα με 9,7 πόντους σύμφωνα με το Fotmob.

Ο Έρλινγκ θα επιστρέψει στη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου κόντρα στη Γουέστ Χαμ για την πέμπτη αγωνιστική της Premiership. Στο μεταξύ, θα βρίσκεται με την εθνική ομάδα της Νορβηγίας για τα φιλικά παιχνίδια με την Ιορδανία και τη Γεωργία.

Όλα τα τελευταία νέα από τη Μάντσεστερ Σίτι :