Άλλη μια pole position για τον Verstappen, ο Pérez τερμάτισε και πάλι γρήγορα στα προκριματικά

WeLoveSports.grsΤροποποιήθηκε

Ο Max Verstappen θα ξεκινήσει από την πρώτη θέση στο Grand Prix της Μεγάλης Βρετανίας την Κυριακή. Ο Ολλανδός ήταν ο ταχύτερος στα προκριματικά, που ξεκίνησαν σε πίστα στεγνώματος, όπως συμβαίνει συχνά αυτή τη σεζόν. Ο Nyck de Vries σημείωσε τον δέκατο ένατο ταχύτερο χρόνο στο Silverstone. Για τον Verstappen είναι η έβδομη pole position αυτή τη σεζόν και η πέμπτη στη σειρά.

Για τον συμπαίκτη του Verstappen, Sergio Pérez, τον πιο κοντινό του αντίπαλο στη μάχη για τον παγκόσμιο τίτλο, οι προκριματικές ολοκληρώθηκαν για πέμπτη συνεχόμενη φορά πριν από την τρίτη προκριματική περίοδο. Ο Μεξικανός σημείωσε τον δέκατο έκτο ταχύτερο χρόνο.

Στην πρώτη συνεδρία, όλες οι ομάδες ξεκίνησαν με την ταχύτερη κόκκινη ζώνη. Η πίστα ήταν ακόμα λίγο υγρή, γεγονός που δυσκόλεψε τους οδηγούς να κρατήσουν τα αυτοκίνητά τους στην πίστα. Ο Λιούις Χάμιλτον σούταρε ακόμη και στην παγίδα με τα χαλίκια.

Λίγα λεπτά πριν το τέλος του Q1, ο Kevin Magnussen σταμάτησε ξαφνικά στη μέση της πίστας. Η συνεδρία διακόπηκε για λίγο, αλλά με κάτι περισσότερο από τρία λεπτά να απομένουν στο ρολόι, επετράπη στους οδηγούς να βγουν ξανά έξω. Ο Verstappen έκανε ένα μικρό λάθος και έσπασε το μπροστινό του φτερό στον τοίχο έξω από το pit box του.

Ο Pérez ήταν σύντομα έτοιμος να είναι ο πρώτος που θα σημείωσε γρήγορο χρόνο μόλις το κομμάτι έγινε ξανά διαθέσιμο, αλλά τελικά λειτούργησε εναντίον του. Ενώ οι άλλοι οδηγοί γίνονταν όλο και πιο γρήγοροι στην πίστα στεγνώματος, ο Pérez κόλλησε στη δέκατη έκτη θέση. Ο Verstappen προχώρησε στη δεύτερη συνεδρία στην πέμπτη.

Επίσης στο δεύτερο προκριματικό, η πίστα γινόταν όλο και καλύτερη και οι οδηγοί έπρεπε να παλέψουν για πολύ καιρό για τη θέση τους. Στη δεύτερη και τρίτη θέση ξεχώρισαν συγκεκριμένα ο Oscar Piastri και ο Lando Norris της McLaren. Ο οδηγός της Williams, Alexander Albon, ήταν επίσης καλός με τον τέταρτο ταχύτερο χρόνο. Ο Verstappen ήταν ο πιο γρήγορος.

Ο Verstappen χτυπά γρήγορα στο Q3

Στην τρίτη και αποφασιστική συνεδρία, ο Verstappen άφησε γρήγορα το στίγμα του βουτώντας περισσότερο από μισό δευτερόλεπτο κάτω από τον χρόνο του νούμερο δύο και του φαβορί Lewis Hamilton στον πρώτο του γύρο.

Στη δεύτερη προσπάθεια, ο Ολλανδός έπρεπε να δουλέψει σκληρά γιατί οι Πιάστρι και Νόρις ήταν στην κορυφή της λίστας. Τελικά, ο Ολλανδός ήταν 0,241 δευτερόλεπτα πιο γρήγορος και παρέπεμψε το δίδυμο της McLaren στις θέσεις δύο και τρεις.

Το πάρτι δεν ήταν λιγότερο στην ομάδα, επειδή ο Νόρις δεν έφτασε ποτέ περισσότερο από την τρίτη θέση στα προκριματικά και η καλύτερη επίδοση του Πιάστρι ήταν η ένατη θέση στον Καναδά και τη Σαουδική Αραβία.

«Ήταν ένα τρελό προκριματικό, πολύ ταραχώδες», είπε ο Verstappen μετά. “Ήταν πολύ ολισθηρό κατά τόπους. Ήμουν πολύ έκπληκτος που είδα αυτούς τους δύο εκεί, αλλά υπέροχο για τη McLaren. Μια υπέροχη μέρα και για εμάς και ανυπομονώ πραγματικά για το αύριο.”

Φυσικά ήταν ένα πάρτι στη McLaren, ειδικά για τον Βρετανό Νόρις, ο οποίος ήλπιζε να ξεκινήσει από την pole στον εντός έδρας αγώνα του. “Ήμουν κοντά, ήταν τρελό. Υπέροχο για την ομάδα να τερματίζει δεύτερη και τρίτη. Αλλά το έχεις αυτό με τον Μαξ, πάντα το καταστρέφει για όλους.”

Βροχή στην ελεύθερη προπόνηση

Η τρίτη ελεύθερη προπόνηση είχε ήδη δώσει μια μικρή γεύση από την πρόκριση. Μετά από μια ώρα γύρους στην πίστα του Silverstone άρχισε να βρέχει.

Πριν σκάσουν τα σύννεφα, ο Charles Leclerc (Ferrari) είχε σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο, μπροστά από τους Alexander Albon (Williams) και Fernando Alonso (Aston Martin). Ο Verstappen είχε σημειώσει τον όγδοο ταχύτερο χρόνο, ο Nyck de Vries τον ενδέκατο.

Να σημειωθεί ότι ο Verstappen είχε βάλει το χρόνο του στα κίτρινα μεσαία λάστιχα και δεν είχε ακόμη ολοκληρώσει μια σειρά κατατακτήριων. Οι οδηγοί που ήταν πιο γρήγοροι έβαλαν τα κόκκινα ελαστικά και έκαναν μια προσομοίωση για την πρόκριση.

Υπάρχει επίσης μια πιθανότητα υγρού σιρκουί κατά τη διάρκεια του αγώνα την Κυριακή. Ο Verstappen έδειξε ότι μπορούσε να οδηγήσει καλά στη βροχή στο Silverstone, επειδή ο Ολλανδός ήταν περισσότερο από ένα δευτερόλεπτο ταχύτερος από τους υπόλοιπους στη βρεγμένη πίστα.