Αμαρτωλός στα ημιτελικά στο Μόντε Κάρλο, 25 νίκες σε 26 αγώνες φέτος

WeLoveSports.gr

Το 2024 εξακολουθεί να είναι η χρονιά του Jannik Sinner. Ο Ιταλός τενίστας προκρίθηκε στα ημιτελικά του τουρνουά masters στο Μόντε Κάρλο σε βάρος του Χόλγκερ Ρούν (6-4, 6-7 (6), 6-3).

Ήταν ήδη η 25η νίκη σε 26 αγώνες ATP φέτος για τον 22χρονο Sinner. Κέρδισε το Australian Open, το ABN Amro Open στο Ρότερνταμ και το τουρνουά masters στο Μαϊάμι.

Ο μόνος που κατάφερε φέτος να νικήσει τον Sinner ήταν ο Carlos Alcaraz, στους ημιτελικούς του Indian Wells.

Ήταν ένα τρίσετερ κόντρα στον Rune, το νούμερο δώδεκα στον κόσμο, αλλά ο Sinner, το νούμερο δύο στον κόσμο, βγήκε στην κορυφή. Ουσιαστικά, ο αγώνας δεν χρειάστηκε να κρατήσει τόσο πολύ, γιατί στο δεύτερο σετ ο Ιταλός άφησε αχρησιμοποίητα δύο ματς πόιντ και έξι μπρέικ.

“Μου πήρε πολλή προσπάθεια για να κερδίσω. Δεν είναι ποτέ εύκολο να παίξεις κόντρα στον Χόλγκερ”, είπε ο Σίνερ σε μια πρώτη αντίδραση. «Είμαι πολύ χαρούμενος με τη νίκη μου και το επίπεδο που έφτασα σήμερα».

Τσιτσιπάς και Τζόκοβιτς

Στα ημιτελικά, ο Sinner θα συναντήσει τον Στέφανο Τσιτσιπά, δύο φορές νικητή του τουρνουά στο Μονακό. Ο Έλληνας ήταν πολύ δυνατός για τη Ρωσίδα Κάρεν Τσατσάνοφ με 6-4, 6-2.

Αργότερα σήμερα, είναι προγραμματισμένοι οι προημιτελικοί των Novak Djokovic-Alex De Minaur και Ugo Humbert-Casper Ruud για το χωμάτινο τουρνουά.

Παρά την άνοδο του Sinner, ο 36χρονος Τζόκοβιτς εξακολουθεί να είναι το νούμερο ένα στον κόσμο. Ο Σέρβος έγινε ο γηραιότερος νούμερο ένα αυτή την εβδομάδα.