Ασιατικοί Αγώνες: Η Ζι κερδίζει το χρυσό στα 100 μ., οι Κιριού και Κόικε αποκλείονται στα ημιτελικά

Ο Γιοσιχίντε Κιριού και ο Γιούκι Κόικε, δύο από τους κορυφαίους σπρίντερ της Ιαπωνίας, δεν κατάφεραν να φτάσουν στον τελικό των 100 μέτρων ανδρών στους Ασιατικούς Αγώνες το Σάββατο, δεύτερη ημέρα του στίβου.

Αργότερα, στον τελικό των 100 μέτρων οκτώ ανδρών, ο Κινέζος Xie Zhenye κέρδισε το χρυσό μετάλλιο σε 9,97 δευτερόλεπτα, 0,05 μπροστά από τον Ταϊλανδό Puripol Boonson. Ο Μαλαισιανός Muhammad Azeem bin Mohd Fahmi συμπλήρωσε το βάθρο με διαφορά 0,09.

“Περίμενα αυτό το χρυσό μετάλλιο από τους πρώτους μου Ασιατικούς Αγώνες στο Ιντσέον το 2014”, δήλωσε ο 30χρονος Xie. “Ο ουρανός ανταμείβει αυτούς που περιμένουν.

“Είχα αμφιβολίες για τον εαυτό μου πριν. Αλλά σήμερα έδειξα σε όλους ότι δεν τα παράτησα ποτέ, συνέχισα πάντα να εργάζομαι σκληρά”.

Στον ημιτελικό, ο Kiryu τερμάτισε τέταρτος σε 10.23 δευτερόλεπτα στον προκριματικό 1, ενώ ο Koike τερμάτισε πέμπτος σε 10.22 στον προκριματικό 3. Η Koike και η Kiryu τερμάτισαν 10η και 11η συνολικά στο στάδιο του Hangzhou Olympic Sports Centre.

Ο Kiryu δεν είχε υψηλές προσδοκίες για τον εαυτό του, καθώς επέστρεψε στους αγώνες νωρίτερα αυτό το μήνα μετά από ρήξη μυός στο πίσω μέρος του αριστερού μηρού του.

Ο Ιάπωνας Yoshihide Kiryu (R) τερματίζει τέταρτος στον ημιτελικό των 100 μέτρων ανδρών στους Ασιατικούς Αγώνες στο στάδιο Hangzhou Olympic Sports Centre στο Hangzhou της Κίνας, 30 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

“Διατήρησα την ψυχραιμία μου και έτρεξα μέχρι το τέλος”, δήλωσε ο Kiryu. “Προσπαθούσα να αυξήσω την τελική μου ταχύτητα από τον πρώτο γύρο. Απλά πρέπει να συνεχίσω να προπονούμαι χωρίς να τραυματίζομαι.

Ο Koike αποκάλυψε ότι σκόνταψε στην εκκίνηση και ότι ήταν πολύ δύσκολο να τον προλάβει.

Η Κίνα, η διοργανώτρια χώρα, πανηγύρισε επίσης τη νίκη του Ge Manqi στα 100 μέτρα σε 11.23.

Το καλύτερο αποτέλεσμα της Ιαπωνίας κατά τη διάρκεια της ημέρας ήρθε από τον κάτοχο του εθνικού ρεκόρ Kentaro Sato, ο οποίος πήρε το ασημένιο μετάλλιο στα 400 μέτρα σε 45.57 δευτερόλεπτα, 0.02 πίσω από τον Yousef Ahmed Masrahi της Σαουδικής Αραβίας.

Στα 400 μέτρα των γυναικών νικήτρια ήταν η Oluwakemi Mujidat Adekoya από το Μπαχρέιν.

Ο Κινέζος Wang Qi κέρδισε τη σφύρα των ανδρών με βολή 72,97 μέτρων, ενώ ο Birhanu Yemataw Balew από το Μπαχρέιν κέρδισε τα 10.000 των ανδρών σε 28 λεπτά και 13,62 δευτερόλεπτα.

Ο Ernest John Obiena από τις Φιλιππίνες κερδίζει το επί κοντώ των ανδρών, με ύψος 5,90 μέτρα.