Ασιατικοί Αγώνες: Η Κίνα αφήνει το στίγμα της με εξαιρετικές εγκαταστάσεις

Η κινεζική πόλη υψηλής τεχνολογίας Χανγκτσόου παρουσιάζεται στον κόσμο ως πιθανή μελλοντική οικοδέσποινα των Ολυμπιακών Αγώνων, εντυπωσιάζοντας τους αθλητές και τα μέλη των μέσων ενημέρωσης, καθώς και τον επισκέπτη πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, με τους αθλητικούς χώρους και τις άλλες εγκαταστάσεις της.

“Μπορούμε να προσβλέπουμε σε Ασιατικούς Αγώνες που θα θέσουν νέα πρότυπα από πολλές απόψεις”, δήλωσε ο Μπαχ στους δημοσιογράφους το Σάββατο μετά από μια περιήγηση στο χωριό των αθλητών.

“Βλέπουμε μια διοργάνωση που χρησιμοποιεί όλη την ψηφιακή τεχνογνωσία που έχει να προσφέρει η Κίνα – και ιδιαίτερα η Χανγκζού με την έδρα της Alibaba -.

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ (Γ) κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο χωριό των αθλητών των Ασιατικών Αγώνων στο Hangzhou της Κίνας, στις 23 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Το στάδιο του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου της Χανγκζού, όπου θα πραγματοποιηθούν οι τελετές έναρξης και λήξης και τα αγωνίσματα του στίβου, μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερους από 80.000 θεατές.

Το χωριό των αθλητών και το χωριό των μέσων ενημέρωσης είναι από τα μεγαλύτερα στην ιστορία των διεθνών αθλητικών διοργανώσεων.

“Μπορούμε να περιμένουμε αγώνες που θα απολαύσουν οι αθλητές. Από τις συζητήσεις που είχαμε με αρκετούς αθλητές, είναι εξαιρετικά ευχαριστημένοι με τις συνθήκες στο χωριό, ειδικά με το φαγητό”, δήλωσε ο κ. Μπαχ.

Φωτογραφία που τραβήχτηκε στις 22 Σεπτεμβρίου 2023 και δείχνει το χωριό των αθλητών στους Ασιατικούς Αγώνες στο Hangzhou της Κίνας ( WeLoveSports)

“Οι Αγώνες θα οργανωθούν με πολύ βιώσιμο τρόπο, με μειωμένο αποτύπωμα άνθρακα και εκτεταμένο σύστημα διαχείρισης αποβλήτων.

Η Χανγκζού έχει ήδη βρεθεί στο διεθνές προσκήνιο όταν φιλοξένησε τη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των 20 κρατών τον Σεπτέμβριο του 2016.

Στη συνέχεια, οι Ασιατικοί Αγώνες θα διεξαχθούν στον ιαπωνικό νομό Αϊτσί και στην πρωτεύουσά του Ναγκόγια το 2026. Ο κυβερνήτης του Aichi Hideaki Omura, ο οποίος επίσης επισκέφθηκε το Hangzhou, μοιράστηκε τις σκέψεις του σχετικά με τις εγκαταστάσεις το Σάββατο.

Το στάδιο του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Hangzhou απεικονίζεται πριν από την τελετή έναρξης των Ασιατικών Αγώνων στο Hangzhou της Κίνας, στις 23 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

“Μπορώ πραγματικά να αισθανθώ τον ενθουσιασμό, και αυτό είναι ένα τεράστιο έργο που αφορά ολόκληρο το έθνος”, δήλωσε ο Omura.

Όσο για το χωριό των αθλητών, είπε: “Είναι πιο πολυτελές από ό,τι φανταζόμουν”.

Ο κυβερνήτης της Aichi, Hideaki Omura, μιλάει στους δημοσιογράφους πριν από την τελετή έναρξης των Ασιατικών Αγώνων στο Hangzhou της Κίνας, στις 23 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Η Κίνα έχει γίνει μια αθλητική υπερδύναμη, ανταγωνιζόμενη τις Ηνωμένες Πολιτείες για την πρώτη θέση στον πίνακα των χρυσών μεταλλίων στους τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες, και χάρη στη Χανγκτσόου παρουσιάζεται πλέον ως μια ελίτ διοργανωτής διεθνών εκδηλώσεων.