Βόλεϊ: Η Ιαπωνία έφτασε για πρώτη φορά στα ημιτελικά του Nations League

Η Ιαπωνία νίκησε τη Σλοβενία στα δύο σετ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Nations League του βόλεϊ ανδρών για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης, η οποία παλαιότερα ήταν γνωστή ως World League.

Η φορμαρισμένη Ιαπωνία κέρδισε με 26-24, 25-18 και 25-22, προετοιμάζοντας τον ημιτελικό του Σαββάτου απέναντι στην οικοδέσποινα του τελικού των οκτώ ομάδων Πολωνία, η οποία απέκλεισε τη Βραζιλία στον άλλο προημιτελικό της ημέρας. Η πρώτη διοργάνωση του World League πραγματοποιήθηκε το 1990.

Οι παίκτες της Ιαπωνίας πανηγυρίζουν την πρόκριση στα ημιτελικά του Volleyball Nations League των ανδρών με νίκη επί της Σλοβενίας στο Γκντανσκ της Πολωνίας στις 20 Ιουλίου 2023 (Φωτογραφία με την ευγενική χορηγία της FIVB)( WeLoveSports)

Η Ιαπωνία ξεπέρασε ένα σετ πόιντ στο 24-23 στο πρώτο σετ, και ο αρχηγός της Yuki Ishikawa σημείωσε τους 27 πιο σημαντικούς πόντους του αγώνα, τελειώνοντας τον αγώνα με kill.

“Ήταν ένας αντίπαλος που έπρεπε να νικήσουμε”, δήλωσε η Ishikawa. “Πετύχαμε τον ελάχιστο στόχο μας. Θα προετοιμαστούμε καλά για να κερδίσουμε ένα μετάλλιο”.

Ο Ραν Τακαχάσι, ο οποίος σημείωσε εννέα πόντους για την Ιαπωνία, δήλωσε: “Γράψαμε ιστορία. Είμαι πολύ χαρούμενος που πετύχαμε τον στόχο που είχαμε θέσει”.

Στον άλλο ημιτελικό θα αναμετρηθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες με την Ιταλία.

Στην προκριματική φάση, η Ιαπωνία τερμάτισε δεύτερη πίσω από τις ΗΠΑ με ρεκόρ 10 νίκες και 2 ήττες.