Βόλεϊ: Η Ιαπωνία νίκησε την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία για το χάλκινο μετάλλιο στο Nations League

Η Ιαπωνία πέτυχε το καλύτερο αποτέλεσμα που έχει πετύχει ποτέ στο Nations League βόλεϊ ανδρών την Κυριακή, με μια δραματική νίκη πέντε σετ επί της εν ενεργεία παγκόσμιας πρωταθλήτριας Ιταλίας στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο.

Η Ιαπωνία θριάμβευσε με 25-18, 25-23, 17-25, 17-25, 15-9 στον αγώνα για την τρίτη θέση στην Ergo Arena του Γκντανσκ και κατέκτησε το πρώτο της μετάλλιο σε μεγάλη διεθνή διοργάνωση βόλεϊ ανδρών μετά το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1977.

Οι παίκτες και το προσωπικό της Ιαπωνίας ποζάρουν για μια φωτογραφία μετά τη νίκη επί της Ιταλίας στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο του Nations League βόλεϊ ανδρών στο Γκντανσκ της Πολωνίας στις 23 Ιουλίου 2023. (Η φωτογραφία είναι ευγενική προσφορά της FIVB)( WeLoveSports)

Ο αρχηγός της Ιαπωνίας και εξωτερικός επιθετικός, Yuki Ishikawa, οδήγησε και τις δύο ομάδες με 21 πόντους, παίρνοντας όλους τους πόντους του από επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένου του γκολ του αγώνα.

“Είμαι πολύ χαρούμενος που κερδίσαμε”, δήλωσε ο Ishikawa για το μετάλλιο. “Είμαι περήφανος για τους συμπαίκτες μου.

Ο εξωτερικός επιθετικός Ραν Τακαχάσι δήλωσε ότι ολόκληρη η ιαπωνική ομάδα συνέβαλε στο αποτέλεσμα.

“Υπήρξαν κάποιες δύσκολες στιγμές, αλλά κάναμε πραγματικά μια συλλογική προσπάθεια για να πάρουμε το μετάλλιο”, δήλωσε ο Τακαχάσι.

Η οικοδέσποινα Πολωνία, η οποία νίκησε την Ιαπωνία στον ημιτελικό, κατέκτησε τον πρώτο της τίτλο στο Nations League με νίκη 3-2 επί των Ηνωμένων Πολιτειών στον τελικό.

Ο Ran Takahashi (R) της Ιαπωνίας χτυπάει ένα καρφί κατά τη διάρκεια του χάλκινου αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο στο Nations League βόλεϊ ανδρών εναντίον της Ιταλίας στο Γκντανσκ της Πολωνίας στις 23 Ιουλίου 2023. (Η φωτογραφία είναι ευγενική προσφορά της FIVB)( WeLoveSports)