Γκολφ: Η Vu κερδίζει για δεύτερη φορά το British Open Γυναικών, οι Hataoka, Iwai 11ες

Η Αμερικανίδα Lilia Vu κέρδισε την Κυριακή το Βρετανικό Όπεν Γυναικών και κατέκτησε τον δεύτερο μεγάλο τίτλο της. Οι Γιαπωνέζες Nasa Hataoka και Akie Iwai τερμάτισαν και οι δύο 12 βολές πίσω, πέντε πίσω για την 11η θέση.

Η Vu πρόσθεσε στην πρώτη της μεγάλη νίκη στο Chevron Championship τον Απρίλιο με ένα 67 στα πέντε κάτω από το όριο στο Walton Heath Golf Club, θριαμβεύοντας με 14 κάτω από το όριο 274 συνολικά και έξι βολές μπροστά από τον δεύτερο Charley Hull από την Αγγλία στο πέμπτο και τελευταίο major της χρονιάς.

Η Lilia Vu από τις Ηνωμένες Πολιτείες χτυπάει στη δεύτερη τρύπα κατά τη διάρκεια του τελικού γύρου του Βρετανικού Ανοικτού Πρωταθλήματος Γυναικών στο γκολφ Walton Heath Golf Club στο Tadworth της Μεγάλης Βρετανίας, 13 Αυγούστου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

“Ήταν μια τρελή χρονιά για μένα”, δήλωσε η Vu, η οποία κέρδισε τον πρώτο της τίτλο στο Tour τον Φεβρουάριο στο Honda LPGA Thailand, αλλά δεν κατάφερε να μπει στο cut στα επόμενα δύο μεγάλα τουρνουά, το KPMG Women’s PGA Championship τον Ιούνιο και το U.S. Women’s Open τον Ιούλιο.

“Σκέφτηκα ότι στο U.S. Open, αφού έπαιξα τόσο άσχημα, δεν ήξερα αν θα μπορούσα να κερδίσω ξανά. Νομίζω ότι μπήκα σε αυτή την εβδομάδα με καλή ψυχολογία.

Η Lilia Vu (2η από αριστερά) από τις Ηνωμένες Πολιτείες πανηγυρίζει τη νίκη της στο Βρετανικό Ανοιχτό Πρωτάθλημα Γυναικών στο γκολφ Walton Heath Golf Club στο Tadworth της Μεγάλης Βρετανίας, 13 Αυγούστου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Ο Hataoka στόχευε στον πρώτο του μεγάλο τίτλο όταν μπήκε στον τελικό γύρο πέντε βολές μακριά από την κορυφή. Αλλά ένα bogey και ένα διπλό bogey στο πίσω και το μπροστινό εννιάρι έναντι τεσσάρων birdies σήμαινε ότι έπρεπε να συμβιβαστεί με ένα σκορ 2 προς 74.

“Διέπραξα δύο διπλά bogeys και ήταν δύσκολο να τερματίσω κάτω από το par. Ελπίζω να μπορέσω να ανεβάσω το παιχνίδι μου”, δήλωσε ο Hataoka.

Η Nasa Hataoka από την Ιαπωνία βυθίζει ένα par putt στη 18η τρύπα κατά τη διάρκεια του τελικού γύρου του Βρετανικού Ανοιχτού Πρωταθλήματος Γυναικών στο Walton Heath Golf Club στο Tadworth της Βρετανίας, 13 Αυγούστου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Η Iwai, που έπαιξε στο δεύτερο μεγάλο της αγώνα, αφού δεν κατάφερε να κερδίσει το Αμερικανικό Ανοιχτό Γυναικών τον Ιούλιο, σημείωσε τέσσερα birdies και τρία bogeys για 71 και κινήθηκε κάτω από το par για τρίτη συνεχόμενη φορά.

“Έκανα 3-0 την πρώτη μέρα, αλλά είναι ωραίο που ανέβηκα στην κατάταξη”, δήλωσε η 21χρονη. “Ελπίζω να ξαναπαίξω σε ένα μεγάλο τουρνουά όταν μου δοθεί η ευκαιρία.

Η Akie Iwai από την Ιαπωνία απεικονίζεται αφού έσωσε το par στην 18η τρύπα κατά τη διάρκεια του τελικού γύρου του Βρετανικού Ανοικτού Πρωταθλήματος Γυναικών στο γκολφ Walton Heath Golf Club στο Tadworth της Μεγάλης Βρετανίας, 13 Αυγούστου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Η Minami Katsu, η οποία βρισκόταν ισόβαθμη στη δεύτερη θέση μετά τον δεύτερο γύρο, τερμάτισε ισόβαθμη στην 21η θέση μετά από αποτελέσματα 74 και 75 στους δύο τελευταίους γύρους της.