Γκολφ: Ο Clark κερδίζει το U.S. Open για τον 1ο μεγάλο τίτλο, ο Nagano 20ος

Ο συν-πρωταθλητής της βραδιάς Wyndham Clark πέτυχε 70 την Κυριακή και κέρδισε τον πρώτο του μεγάλο τίτλο στο τουρνουά γκολφ U.S. Open.

Ο 29χρονος Αμερικανός έφτασε συνολικά στο 10 under 270, μία βολή μπροστά από τον Rory McIlroy, στο Los Angeles Country Club. Οι Ryutaro Nagano και Hideki Matsuyama σημείωσαν αμφότεροι 75, καταλαμβάνοντας την 20η θέση (1 βαθμός) και την 32η θέση (3 βαθμοί) αντίστοιχα.

Ο Clark κέρδισε 3,6 εκατομμύρια δολάρια για τη δεύτερη νίκη του στο PGA Tour. Έκανε τέσσερα birdies και ισάριθμα bogeys στον τελικό γύρο.

“Το να περπατάω στον 18ο γύρο ήταν αρκετά συγκινητικό, και στη συνέχεια να τερματίζω”, δήλωσε ο Clark. “Νομίζω ότι ο Rickie (Fowler) είχε τη μεγαλύτερη πίεση ως Καλιφορνέζος και ο καθένας μάλλον το ήθελε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο. Προφανώς, εγώ άσκησα την πίεση στον εαυτό μου, αλλά ναι, νομίζω ότι είναι ωραίο να είσαι το αουτσάιντερ.

Ο Βορειοϊρλανδός McIlroy, ο οποίος ξεκίνησε την ημέρα με μια βολή πίσω από τον Clark και τον Fowler, μπόρεσε να ρίξει μόνο ένα 70άρι.

Ο Fowler (75) αρκέστηκε στην πέμπτη θέση με ισοπαλία στο 5 under. Ο συμπατριώτης του Αμερικανός Scottie Scheffler (70) τερμάτισε μόνος του στην τρίτη θέση με 7 κάτω από.

Ο Wyndham Clark των Ηνωμένων Πολιτειών πετάει τα χέρια του στον αέρα μετά τη νίκη του στο τουρνουά γκολφ U.S. Open στο Los Angeles Country Club στην Καλιφόρνια στις 18 Ιουνίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports