«Δεν πρέπει να παρασυρθούμε»

WeLoveSports.grs

Τρελή χαρά στη Ferrari και επίσης χαρούμενα πρόσωπα σε McLaren και Mercedes. Οι ομάδες της Formula 1 πάλεψαν όλη τη χρονιά για τα ψίχουλα πίσω από την πάντα υπέρτατη Red Bull του Max Verstappen, αλλά στη Σιγκαπούρη πάλεψαν για το κορυφαίο έπαθλο. Τελικά.

Ο Carlos Sainz πήδηξε από τη Ferrari του με ευφορία μετά από έναν εξαντλητικό αγώνα σχεδόν δύο ωρών στην τροπική ζέστη. Ο Ισπανός ήταν ο πρώτος οδηγός εκτός της Red Bull που κέρδισε έναν αγώνα της Formula 1 φέτος.

«Υπέροχο συναίσθημα, τι υπέροχος αγώνας», ήταν η πρώτη αντίδραση του πανευτυχισμένου Sainz. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους στη Ferrari, κάναμε τα πάντα σωστά σήμερα και επιτέλους μπορέσαμε να το ανατρέψουμε».

Η Sainz έδωσε στη Ferrari την πρώτη της νίκη από τις 10 Ιουλίου 2022, όταν ο Charles Leclerc κέρδισε το GP της Αυστρίας. Από τους 25 αγώνες από τότε, η Red Bull έχει κερδίσει 24. Μόνο ο Τζορτζ Ράσελ της Mercedes μπόρεσε να διακόψει αυτή τη σειρά στις 13 Νοεμβρίου 2022 στη Βραζιλία.

Ειδικά αυτή τη σεζόν, ο Verstappen κέρδιζε συχνά με παιχνιδιάρικη ευκολία. Ο Ολλανδός έχει θριαμβεύσει τουλάχιστον δέκα φορές στη σειρά, ένα νέο ρεκόρ της Formula 1. Αλλά στη Σιγκαπούρη η Red Bull δεν μπόρεσε να το κάνει σωστά με την προσαρμογή. Η πέμπτη θέση ήταν η μέγιστη δυνατή για τον μελλοντικό παγκόσμιο πρωταθλητή.

Ίσως κάποια ευκαιρία

Λίγο αργότερα, στη συνέντευξη Τύπου των τριών κορυφαίων του αγώνα, η αγνή χαρά του Sainz είχε υποχωρήσει ελαφρώς. “Είμαι εξαιρετικά περήφανος για αυτό το Σαββατοκύριακο. Επειδή ξέραμε ότι αυτή ήταν μια σπάνια ευκαιρία να κερδίσουμε επιτέλους τη Red Bull. Ίσως ακόμη και η μοναδική μας ευκαιρία, το καταλάβαμε.”

Ευφορικός, ο Sainz πετάει από τη Ferrari του

Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, η διαφορά μεταξύ της Red Bull και των υπολοίπων δεν είναι πλέον τόσο μεγάλη. Ούτως ή άλλως το αυτοκίνητο του Verstappen αποδίδει λιγότερο καλά στις πίστες του δρόμου. Επιπλέον, η Red Bull δεν μπόρεσε να βάλει σε τάξη το στήσιμο του αυτοκινήτου στη Σιγκαπούρη, επιτρέποντας στον ανταγωνισμό να χτυπήσει τελικά.

«Αλλά αυτή η νίκη δεν λέει τίποτα για την υπόλοιπη χρονιά», ο Σάιντζ μετριάστηκε την ευφορία. “Θα υπάρξουν μερικές ακόμη πίστες όπου μπορούμε να τερματίσουμε το πολύ πέμπτος ή έκτος. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η Red Bull θα κερδίσει όλους τους υπόλοιπους αγώνες.”

Εστιάζετε ήδη στο 2024;

Αν και ο Lando Norris δεν μπόρεσε να πάρει μια σπάνια ευκαιρία στην πρώτη του νίκη στη Formula 1, ο οδηγός της McLaren ήταν ενθουσιασμένος με τη δεύτερη θέση του. “Είμαι πολύ χαρούμενος με το αποτέλεσμα. Χαίρομαι που βρίσκομαι στο βάθρο με τον Κάρλος, αν και φυσικά θα το προτιμούσα αντίστροφα. Χαίρομαι που βλέπω ότι επιτέλους έχουμε έναν νικητή εκτός από τη Red Bull.”

Και ο Λιούις Χάμιλτον, νούμερο τρία, ήταν επίσης σε καλή διάθεση στη συνέντευξη Τύπου. “Δεν ξέρω τι συνέβαινε με τη Red Bull αυτό το Σαββατοκύριακο. Αλλά είναι καλό που η Ferrari, η McLaren και εμείς τώρα συμμετέχουμε μπροστά”, είπε ο οδηγός της Mercedes.

«Ίσως η Red Bull έχει σταματήσει να αναπτύσσει αυτό το μονοθέσιο και η εστίαση είναι ήδη στο 2024, ενώ οι υπόλοιποι είναι ακόμα απασχολημένοι με ενημερώσεις», αναζήτησε ο Χάμιλτον μια εξήγηση. «Τέλος πάντων, αυτό το αποτέλεσμα είναι πολύ ενθαρρυντικό, ελπίζουμε να βρεθούμε στο βάθρο τουλάχιστον για άλλη μια φορά φέτος».

Η βαθμολογία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος μετά το GP της Σιγκαπούρης

Ο Charles Leclerc τερμάτισε στην τέταρτη θέση, επίσης μπροστά από τον Verstappen. «Αυτό είναι υπέροχο για το ηθικό», είπε ο Mongegask της Ferrari. «Αλλά δεν πρέπει να παρασυρθούμε πολύ».

Μεγάλο βήμα μπροστά

Η νίκη του συμπαίκτη του Sainz ήταν το αποτέλεσμα μιας σημαντικής αναβάθμισης στη Ferrari, είπε ο Leclerc. “Δοκιμάσαμε πολλά πράγματα στο Zandvoort και μετά λάβαμε επιβεβαίωση στη Monza ότι πλέον καταλαβαίνουμε το αυτοκίνητο πολύ καλύτερα. Εδώ στη Σιγκαπούρη μπορέσαμε να εφαρμόσουμε όλες τις ρυθμίσεις και κάναμε πραγματικά ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός.”

Ωστόσο, ο Leclerc δεν ήθελε να ζητωκραυγάζει πολύ δυνατά. “Δεν είναι αλήθεια ότι έχουμε λύσει όλα τα προβλήματά μας σε δύο εβδομάδες. Είμαστε σίγουρα στο σωστό δρόμο, αλλά την επόμενη εβδομάδα στην Ιαπωνία η Red Bull θα είναι η ομάδα που θα νικήσει ξανά.”