Δημοφιλής Formula 1: «Τουλάχιστον πέντε αγωνιστικές ομάδες θέλουν να συμμετάσχουν τα επόμενα χρόνια»

WeLoveSports.grs

Τουλάχιστον πέντε ομάδες ενδιαφέρονται να ενταχθούν στη Formula 1, λέει ο Mohammed Ben Sulayem, πρόεδρος της διεθνούς ομοσπονδίας μηχανοκίνητου αθλητισμού FIA, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων AP. Σύμφωνα με τον πρόεδρο, η απόφαση για την επέκταση της βασιλικής κατηγορίας μηχανοκίνητου αθλητισμού θα πρέπει να ληφθεί στα τέλη αυτού του μήνα.

Το αν θα ενταχθούν πραγματικά πέντε ομάδες τα επόμενα χρόνια μένει να φανεί. Ο Ben Sulayem λέει ότι δεν παίρνει όλες τις προτάσεις στα σοβαρά και ότι δεν μπορούν όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να αγωνιστούν στην κορυφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Είσοδος General Motors

Ο Ben Sulayem έδειξε στις αρχές του τρέχοντος έτους ότι η FIA θέλει περισσότερες ομάδες στη Formula 1. Ένας από τους υποψηφίους είναι η αμερικανική General Motors, η οποία θέλει να εισέλθει στη βασιλική κατηγορία με τη μάρκα αυτοκινήτων Cadillac από το 2026. Ο Αμερικανός πρώην οδηγός Michael Andretti είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από αυτήν την ομάδα.

«Δεν υπάρχει καμία περίσταση στην οποία μπορούμε να αρνηθούμε ομάδες όταν πληρούν τα κριτήρια», είπε ο Ben Sulayem. “Έχουμε στους κανονισμούς ότι μπορούμε να επεκταθούμε σε δώδεκα ομάδες. Δεν πρόκειται να παραβιάσω κανέναν κανόνα, επομένως δεν θα επιτρέψουμε σε όλους να μπουν. Αλλά πώς στο καλό μπορούμε να αρνηθούμε τον GM;”

Υπάρχει κριτική για την άφιξη νέων ομάδων, γιατί τα εμπορικά έσοδα πρέπει να μοιραστούν σε περισσότερες ομάδες. Ο Ben Sulayem είναι ξεκάθαρος ως προς αυτό. «Η General Motors είναι βαρέων βαρών και αν έρθει με τον Andretti θα είναι καλό για όλους μας».