Ελληνικός στίβος για πρώτη φορά προημιτελικός στο Rosmalen μετά από ομαλή νίκη επί του Popyrin

Τροποποιήθηκε

Ο Tallon Grepe έφτασε πειστικά στα προημιτελικά του Libéma Open στο Rosmalen. Ο αριθμός 38 στον κόσμο εγκαταστάθηκε το πρωί της Πέμπτης στο γρασίδι της Μπραμπάντ με 6-3, 6-2 με τον Alexei Popyrin, τον αριθμό 90 στον κόσμο.

Ο ελληνικός στίβος ξεκίνησε ιπτάμενα. Το σερβίς του πήγε καλά και με λίγους νικητές του φορ πέτυχε γρήγορα το 3-0 απέναντι στον 23χρονο Αυστραλό. Στο δεύτερο set point του, τράβηξε το σετ στον εαυτό του λίγες στιγμές αργότερα.

Με ένα διάλειμμα στην αγάπη, η ελληνική πίστα ξεκίνησε δυναμικά και το δεύτερο σετ. Εκεί που ο Πόπιριν συνέχισε να δυσκολεύεται με το πρώτο του σερβίς, ο Χάρλεμερ πέρασε δυνατά χωρίς να επιτρέψει ούτε ένα break point. Μετά από λίγο περισσότερο από 59 λεπτά παιχνιδιού, το loot είχε ήδη μπει.

Παίζω πολύ καλά και δεν έδωσα τίποτα στο δικό μου σερβίς», είπε στη συνέχεια η ελληνική πίστα. “Είμαι πολύ χαρούμενος με την απόδοσή μου, μέσα σε μία ώρα. Παρά το γεγονός ότι παίξαμε στις 11 το πρωί, ήταν αρκετά γεμάτο. Απόλαυσα ξανά την ατμόσφαιρα”.

Ο Μιναύρος

Την Παρασκευή ο ελληνικός στίβος θα αναμετρηθεί με τον Alex de Minaur από την Αυστραλία στους τελευταίους οκτώ. Ο Ντε Μιναούρ, ο οποίος νίκησε τον Σέρβο Λάσλο Τζέρε σε τρία σετ, είναι τέταρτος.

“Μου αρέσει να παίζω στην Ολλανδία. Έρχεται άλλος ένας πολύ δύσκολος αγώνας, αλλά μια ωραία πρόκληση για μένα”, αναφέρθηκε ο ελληνικός στίβος στη συνάντηση με τον Ντε Μιναούρ.

Πέρυσι ο Tim van Rijthoven κέρδισε εκπληκτικά τη συνολική νίκη στο Rosmalen. Είναι πολύ μακριά ακόμα για τον ελληνικό στίβο, αν και κρυφά ονειρεύεται το ίδιο σενάριο.

“Παίζει στο κεφάλι σου. Μπορώ να δω τον εαυτό μου να το κάνει, θα ήταν ωραίο.”

Ο 26χρονος Έλληνας στίβος συμμετέχει για τρίτη φορά στο τουρνουά του Ρόσμαλεν. Το 2017 έχασε από τον Καναδό Vasek Pospisil στο ντεμπούτο του και πέρυσι ο Félix Auger-Aliassime τον νίκησε στον δεύτερο γύρο.