Ελληνικό κομμάτι «ευχαριστώ» φίλος μετά από διπλή επιτυχία Wimbledon: «Εκεί πηγαίνουν οι διακοπές μου»

Λίγη ξεκούραση. Αυτό χρειαζόταν απεγνωσμένα ο τενίστας Tallon Grecour μετά από λίγους δύσκολους μήνες, τον τίτλο του στο Rosmalen και την πρόωρη αποχώρησή του στο Wimbledon στο απλό. Θα έρθουν αυτές οι λίγες εβδομάδες. Αλλά λίγο αργότερα από το αναμενόμενο.

Ο «ένοχος» είναι ο καλός του φίλος Μπαρτ Στίβενς. Μαζί του ο ελληνικός στίβος σχηματίζει περιστασιακό δίδυμο στα διπλά στο Wimbledon. Μια άσκηση που ξεκίνησαν και οι δύο με όχι πολύ υψηλές προσδοκίες. Όμως οι δυο τους είναι πλέον στα προημιτελικά.

«Εκεί πηγαίνουν οι διακοπές μου». Ο ελληνικός στίβος ευχαρίστησε τον σύντροφό του στο διπλό μετά την εκπληκτική νίκη του επί του τρίτου δίδυμου Rajeev Ram και Joe Salisbury στον πρώτο γύρο.

Εκπληξη

Οι δυο τους είναι τώρα δύο νίκες πιο πέρα ​​και προς έκπληξη όλων βρίσκονται στους τελευταίους οκτώ ενός γκραν σλαμ τουρνουά. «Ένα παιδικό όνειρο», λέει ο 25χρονος Στίβενς.

“Ο Τάλον κάνει ό,τι μπορεί για κάποιον που θέλει να πάει διακοπές. Το κάνει για μένα, αλλά νομίζω ότι του αρέσει στον εαυτό του”.

Το γεγονός ότι του επετράπη να πάει στην πίστα στο Wimbledon ήταν καθαρό κέρδος για τον Stevens. Στο πλευρό του Φινλανδού Πάτρικ Νίκλας-Σάλμινεν, σίγουρα κάνει καλή πρόοδο. Με την 116η θέση στην παγκόσμια κατάταξη διπλών, δεν θα του επιτραπεί η πρόσβαση σε τουρνουά γκραν σλαμ μόνος του.

“Ο Tallon ήταν η μόνη μου επιλογή να συμμετάσχω εδώ. Είναι τόσο απλό”, ακούγεται ρεαλιστής και ευγνώμων. “Αν ο Tallon δεν θέλει να παίξει μαζί μου, δεν είμαι εδώ. Είναι υπέροχο που θέλει να το κάνει αυτό.”

Top-80

Εκεί που το διπλό στο Λονδίνο είναι το πολύ ωραίο έξτρα για τον έναν, για τον άλλον είναι μια μεγάλη ευκαιρία που μπορεί να είναι καθοριστική για την καριέρα. “Επειδή πρόκειται για πολλούς πόντους. Και δεν έχεις τόσες πολλές πιθανότητες”, λέει ο Στίβενς, ο οποίος θα πλησιάσει τουλάχιστον τους 80 καλύτερους λόγω της προόδου.

“Γι’ αυτό είναι σημαντικό να αρπάξω αυτήν την ευκαιρία τώρα. Είναι υπέροχο που έγινε έτσι. Αυτό μου φέρνει πολλούς σημαντικούς βαθμούς.”

Στο single, η ελληνική πίστα δεν θα επιστρέψει στο παρκέ παρά την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου, στην Ουάσιγκτον. Για τα τουρνουά Μπαστάντ και Αμβούργου που γίνονται πριν, αποσύρεται.