Η Ελλάδα απαγορεύει το περιεχόμενο τζόγου της πλατφόρμας ροής

Kick.comμια πλατφόρμα ροής που υποστηρίζεται από πολλούς υποστηρικτές υπέρ του τζόγου αποκλεισμένο στην Ελλάδα. Όπως αποδεικνύεται, η φιλελεύθερη στάση της πλατφόρμας για τον τζόγο δεν ταιριάζει σε ορισμένες αγορές.

Το Kick εμφανίστηκε στον απόηχο των αλλαγών στις πολιτικές περιεχομένου τζόγου του Twitch, μιας υπηρεσίας ροής που ανήκει στην Amazon. Δημιουργήθηκε από τους ιδρυτές του Stake.comτο Kick επιδιώκει να προσφέρει στους πελάτες ένα περιβάλλον χωρίς λογοκρισία όπου οι άνθρωποι μπορούν να εκφραστούν ελεύθερα και να παράγουν περιεχόμενο.

Ως αποτέλεσμα, εξέχοντες σερπαντίνες τζόγου όπως ο Tyler Faraz Niknam, γνωστός και ως Trainwreckstv, μετακόμισαν στην πλατφόρμα, υποστηρίζοντάς την στο ταξίδι της προς τον αντίπαλο Twitch. Για αναφορά, το Trainwreckstv ήταν ένας από τους κορυφαίους streamers κουλοχέρηδων στο Twitch και ήταν πολύ φωνητικός στην αποδοκιμασία του για τις νέες πολιτικές της πλατφόρμας.

Η Ελλάδα δεν είναι ευχαριστημένη με τους Kick’s Lax Rules

Περιττό να πούμε ότι τα κύρια ζητήματα της Kick είναι οι χαλαρές πολιτικές και οι γενναιόδωροι μισθοί της. Ωστόσο, είναι ακριβώς οι χαλαρές πολιτικές που οδήγησαν στην απαγόρευσή του στην Ελλάδα.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, οι Έλληνες χρήστες δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στο Kick. Όταν έλεγξαν τη μαύρη λίστα παιχνιδιών του Ελληνική Επιτροπή Παιγνίων, οι καταναλωτές είδαν ότι είχε βάλει στη μαύρη λίστα τον ιστότοπο ροής. Η επιτροπή ανέφερε την ενότητα Slots Gang ως λόγο για το μπλοκ.

Είναι πιθανό περισσότερες χώρες να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους και να μπλοκάρουν το Kick, καθώς η Ελλάδα δεν είναι η μόνη δικαιοδοσία με αυστηρούς κανόνες για το περιεχόμενο τζόγου. Ωστόσο, είναι ακόμη νωρίς για να πούμε πώς το Kick θα περιηγηθεί στο περίπλοκο ρυθμιστικό τοπίο.

Το Kick Επιδιώκει να Ξεπεράσει το Twitch

Σε κάθε περίπτωση, το Kick φαίνεται να παραμένει bullish για να ξεπεράσει το Twitch. Οι ιδρυτές του δεν άφησαν χρήματα για να προσελκύσουν μερικές από τις καλύτερες διασημότητες βιντεοπαιχνιδιών στην πλατφόρμα, υπονομεύοντας ουσιαστικά τον ανταγωνιστή της Kick.

Πριν από λίγες μέρες, το Kick προσέλκυσε τον Félix “xQc” Lengyel στην πλατφόρμα του, προσφέροντάς του συμβόλαιο 100 εκατομμυρίων δολαρίων. Μετά από αυτό, η Amouranth ανακοίνωσε επίσης ότι θα ενταχθεί στον ανταγωνιστή του Twitch, αν και δεν αποκάλυψε τη νομισματική πτυχή της συμφωνίας της με την εταιρεία.

Το Kick απέχει ακόμα πολύ από την ανατροπή του Twitch. Ωστόσο, είναι σίγουρα ένας ανταγωνιστής Amazon που δεν πρέπει να υποτιμηθεί.

Το Twitch ανταγωνίζεται αυτήν τη στιγμή το Kick και το Youtube Gaming, τα οποία επιθυμούν όλο και περισσότερο να αποκτήσουν μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς ροής. Ενώ το Twitch εξακολουθεί να κυριαρχεί, οι ανταγωνιστές του έχουν γίνει ισχυρότεροι, αντιπροσωπεύοντας μεγαλύτερη απειλή για την ηγεμονία της πλατφόρμας που ανήκει στην Amazon.

Το Kick δεν είναι η πρώτη πλατφόρμα που αμφισβητεί τον κανόνα του Twitch. Το αν οι χαλαρές πολιτικές της θα είναι ευλογία ή κατάρα δεν θα φανεί ακόμη.