Η ελληνική πίστα νιώθει εκτίμηση στο Wimbledon σε ένα καμαρίνι γεμάτο κορυφαίους: «Μεγάλη ανταμοιβή»

Ο Tallon Grepes πιστεύει ότι έχει πάρει την καλή φόρμα των τελευταίων εβδομάδων στο Wimbledon. Θα το χρειαστεί την Τρίτη στον πρώτο γύρο απέναντι στον ισχυρό Ούγγρο Márton Fucsovics.

Ο ελληνικός στίβος και ο Botic van de Zandschulp, εκείνος ο άλλος κορυφαίος Ολλανδός παίκτης, προπονήθηκαν μαζί το απόγευμα της Δευτέρας την κάπως βροχερή ημέρα έναρξης του γκραν σλαμ τουρνουά. Ήταν χαλαρά, αλλά η ψυχική κατάσταση των τενιστών είναι εντελώς διαφορετική.

Εκεί που αυτή τη στιγμή ο Van de Zandschulp αναζητά αυτοπεποίθηση, η ελληνική πίστα μπήκε στο καμαρίνι του All England Lawn Tennis and Croquet Club με ένα πλατύ χαμόγελο. Άλλωστε, ο γεννημένος Χάρλεμερ έχει πάρει μια γεύση από το χορτάρι με έναν τίτλο στο Rosmalen και έναν προημιτελικό στο Halle.

Ξεχωριστό καμαρίνι

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την πρώτη θέση σε τουρνουά γκραν σλαμ. “Τότε βρίσκεσαι σε ένα ξεχωριστό καμαρίνι με όλους τους κορυφαίους παίκτες. Αυτό είναι κάτι μοναδικό, ξεχωριστό”, λέει η Greekspoor.

“Αυτή είναι ίσως μια πολύ ωραία ανταμοιβή για τους τελευταίους έξι μήνες. Αλλά τίποτα άλλο δεν αλλάζει, ξέρετε.”

Στο καμαρίνι, ο ελληνικός στίβος γίνεται όλο και μεγαλύτερος κύριος, παρατηρεί. “Όλοι σας συγχαίρουν. Αυτό συνέβη στο Halle, και εδώ επίσης λίγο. Βλέπετε τους πάντες σχεδόν κάθε εβδομάδα, ώστε να τους γνωρίζετε καλύτερα.”

Για παράδειγμα, δεν πρόλαβε να απολαύσει τον τίτλο του στο Rosmalen, γιατί έπρεπε να αγωνιστεί ξανά στο Halle μόλις δύο μέρες αργότερα. Και το πρωί της Δευτέρας ήταν και ένας επιθεωρητής ντόπινγκ στο κατώφλι ανάμεσα. Είναι η ζωή ενός επαγγελματία τενίστα.

Ενέργεια πάλι

Όμως η ελληνική πίστα ξεσπά ξανά από ενέργεια. “Ακόμα αισθάνομαι ότι ένιωθα στο Rosmalen και στο Halle. Χτυπάω καλά τις μπάλες και αισθάνομαι επίσης πολύ καλά σωματικά. Είμαι έτοιμος να παίξω.”

Ο ελληνικός στίβος θα χρειαστεί αυτή την καλή ροή από τις 12:00 στο στίβο 15 του Wimbledon απέναντι στον Fucsovics, τον παγκόσμιο αριθμό 67 που έφτασε στους προημιτελικούς στο Λονδίνο το 2021. “Είναι μια δύσκολη κλήρωση για έναν πρωταθλητή. Στον Φούτσοβιτς αρέσει να παίζει στο χορτάρι”, λέει η ελληνική πίστα.

“Αλλά από την άλλη πλευρά: Δεν νομίζω ότι θέλει να παίξει και εναντίον μου. Σε ένα τουρνουά γκραν σλαμ πρέπει πάντα να δουλεύεις ούτως ή άλλως. Και ίσως είναι καλό για μένα που ξεκίνησα αμέσως στον πρώτο μου αγώνα πρέπει να σταθώ. Πρέπει να προφυλαχθώ από αυτόν».

Ο Brouwer κάνει ντεμπούτο στο Wimbledon

Εκτός από την ελληνική πίστα, αν το επιτρέψουν οι βρετανοί θεοί του καιρού, το απόγευμα της Τρίτης θα είναι και οι Botic van de Zandschulp και Gijs Brouwer. Οι δυο τους θα παίξουν τον πρώτο τους γύρο αργότερα μέσα στην ημέρα.

Ο Brouwer θα κάνει το ντεμπούτο του στο Wimbledon. Ο 27χρονος τενίστας τερμάτισε ένα μέτριο σερί εννέα ήττων την περασμένη εβδομάδα περνώντας από τρεις προκριματικούς γύρους χωρίς να χάσει σετ.

Τώρα ανοίγει τα μάτια του. “Αυτό είναι μακράν το πιο όμορφο πάρκο από τα τέσσερα τουρνουά γκραν σλαμ”, λέει ο προκριματικός.

Ο Brouwer θα έχει να αντιμετωπίσει τον Γερμανό Alexander Zverev, τον πρώην νούμερο δύο στον κόσμο και πριν από λίγες εβδομάδες ημιτελικό του Roland Garros για τρίτη συνεχόμενη φορά. Η διαφορά στην παγκόσμια κατάταξη μεταξύ των τενιστών είναι μεγάλη. Ο Brouwer είναι 153ος, ενώ ο Zverev είναι ο παγκόσμιος αριθμός 21.

Ωστόσο, ο Ολλανδός αισθάνεται τις πιθανότητές του. “Οι άνθρωποι λένε ότι παίζει λίγο λιγότερο στο χορτάρι και ότι μπορώ να τα πάω καλά σε αυτή την επιφάνεια. Ελπίζω να μπορώ να του κάνω κακό”.