Η επιστροφή του Ναδάλ στο Μπρίσμπεϊν τελειώνει στα προημιτελικά, παρά τα τρία ματς πόντους

WeLoveSports.gr

Ο Ναδάλ χάνει τη μάχη φθοράς στους προημιτελικούς του Μπρίσμπεϊν μετά την επιστροφή του

Η επιστροφή του Ράφαελ Ναδάλ στο γήπεδο του τένις ολοκληρώθηκε στα προημιτελικά στο Μπρίσμπεϊν. Μετά από μια μάχη φθοράς σε τρία σετ, ο Ισπανός έπρεπε να παραδεχτεί την ανωτερότητά του έναντι του Τζόρνταν Τόμπσον: 7-5, 6-7 (6), 3-6.

Ο Ναδάλ, ο νούμερο 672 αυτή τη στιγμή στον κόσμο, έχασε τρεις πόντους αγώνα στο δεύτερο σετ. Στο τρίτο σετ ταλαιπωρήθηκε από το ισχίο του, το οποίο τον κράτησε εκτός δράσης τον τελευταίο χρόνο, και έπρεπε να φύγει από το γήπεδο για ιατρικό τάιμ άουτ.

“Ήταν στο ίδιο μέρος με πέρυσι, αλλά είναι διαφορετικό. Νιώθω ότι ο μυς είναι κουρασμένος”, είπε στη συνέχεια ο Ναδάλ. “Πολλά πράγματα μπορούν να συμβούν σε ένα σώμα όταν δεν έχεις παίξει τένις για ένα χρόνο. Ελπίζω να μπορώ να προπονηθώ και να παίξω στη Μελβούρνη την επόμενη εβδομάδα. Αλλά ειλικρινά δεν είμαι 100 τοις εκατό σίγουρος αυτή τη στιγμή.”

Στο συναρπαστικό πρώτο σετ, ο Ναδάλ έδειξε τακτικά την κλάση του, αλλά ο Τόμπσον κατάφερε να τον ακολουθήσει. Στο 3-3, ο Ναδάλ έχασε το σερβίς του, αλλά ένα παιχνίδι αργότερα έσπασε αμέσως τον μαχόμενο Αυστραλό μπακ.

Ο Ναδάλ δυσκολεύτηκε να κρατήσει τα σερβίς του, πήρε προβάδισμα 6-5 και στη συνέχεια πέτυχε την καθοριστική στιγμή στο σερβίς του Τόμπσον: 7-5.

Σύντομη επίσκεψη στην τουαλέτα

Μετά από αυτό το πρώτο σετ, ο Ναδάλ μάζεψε τα πράγματά του για να επισκεφτεί την τουαλέτα, αλλά για να είναι σίγουρος, ρώτησε τον διαιτητή πόσο ακριβώς θα μπορούσε να λείπει. Την Πέμπτη, ο Ναδάλ έλαβε επίσημη προειδοποίηση όταν το διάλειμμα υγιεινής του διήρκεσε περισσότερο από το επιτρεπόμενο.

Ο Ναδάλ λαμβάνει επίσημη προειδοποίηση για πολύ καιρό στην τουαλέτα

Αυτή τη φορά, ο νικητής των 22 Grand Slam επέστρεψε στην ώρα του από την επίσκεψη στην τουαλέτα και στη συνέχεια έπρεπε επίσης να φοβηθεί πολύ από τον Thompson στο δεύτερο σετ. Στο 1-1, ο Ναδάλ χρειάστηκε να απομακρύνει ένα break point από τον Αυστραλό, στο 2-1 ο Ισπανός πήρε τρία ο ίδιος, αλλά ο Τόμπσον κατάφερε να επιβιώσει από την πίεση.

Στη συνέχεια και οι δύο παίκτες συνέχισαν να κρατούν το σερβίς τους. Με προβάδισμα 5-4, ο Ναδάλ εξασφάλισε το πρώτο του match point σε σερβίς του Τόμπσον, αλλά ο Αυστραλός κατάφερε να το εκτονώσει.

Το συναρπαστικό σετ έληξε σε ένα συναρπαστικό τάι μπρέικ, στο οποίο ο Ναδάλ έχασε πρώτα δύο πόντους αγώνα με 6-4 και στη συνέχεια είδε τον Τόμπσον να χρησιμοποιεί το πρώτο του σετ πόιντ. Αυτό οδήγησε σε χειροκροτήματα από το πλήθος των γηπεδούχων.

Φυσική δοκιμή

Για τον Ναδάλ, το τρίτο σετ αντιπροσώπευε μια πρώτη πραγματική φυσική δοκιμασία μετά τη γεμάτη τραυματισμούς χρονιά του. Και αποδείχθηκε ότι ήταν πάρα πολύ να ζητήσω από το σώμα του. Στο τέταρτο game έσπασε το σερβίς του Ναδάλ. Όταν ήταν 4-1, έφυγε για λίγο από το γήπεδο με ιατρικό τάιμ άουτ.

Ο Ναδάλ δεν ήθελε να τα παρατήσει, αλλά δεν κατάφερε να καλύψει το έλλειμμα μπρέικ και έχασε το καθοριστικό σετ με 6-3.