Η κυριαρχία του Verstappen ξεκαθάρισε και πάλι στην Ισπανία. Ο Ολλανδός ταχύτερος σε ελεύθερες προπονήσεις

WeLoveSports.grs

Όπως συχνά αυτή τη σεζόν, ο Max Verstappen κυριαρχεί στις πρώτες ελεύθερες προπονήσεις ενός Σαββατοκύριακου Grand Prix. Στο Circuit de Barcelona-Catalunya στην Ισπανία, ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ήταν πολύ γρήγορος, ειδικά στην πρώτη συνεδρία.

Τότε ήταν 0,768 δευτερόλεπτα πιο γρήγορος από τον συμπαίκτη του Sergio Pérez. Στη δεύτερη συνεδρία, η διαφορά με το νούμερο δύο, τον Fernando Alonso αυτή τη φορά, ήταν πολύ λιγότερη: 0,170 δευτερόλεπτα.

Ο Nyck de Vries έφερε την καλή του φόρμα από το Monaco και έκανε επίσης μια εξαιρετική πρώτη ελεύθερη προπόνηση. Ο οδηγός του AlphaTauri σημείωσε τον τέταρτο ταχύτερο χρόνο. Αργότερα μέσα στην ημέρα τερμάτισε δέκατος έκτος.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο σύμβουλος της Red Bull, Χέλμουτ Μάρκο, ανέφερε ότι η αγωνιστική ομάδα θα παρουσιάσει ενημερώσεις για το RB19 αυτό το Σαββατοκύριακο. Ο Verstappen μετριάστηκε αυτές τις προσδοκίες. “Ο Helmut είναι λίγο ενθουσιασμένος με αυτό, αλλά δεν είναι τίποτα σπουδαίο ή τρελό. Απλώς περνάμε από το κανονικό μας πρόγραμμα σήμερα. Αυτό το σιρκουί θα πρέπει να ταιριάζει στο μονοθέσιο εάν η ισορροπία είναι εντάξει. Θα δουλέψουμε σε αυτό στην πράξη.”

Αυτό λειτούργησε καλά για τον Verstappen, ο οποίος είχε λίγα να φοβηθεί από τον ανταγωνισμό στους 32 γύρους που οδήγησε στην πρώτη συνεδρία – μαζί με τον Pérez και τον George Russell (Mercedes) στο μεγαλύτερο μέρος του γηπέδου.

Ο Verstappen οδήγησε επίσης τους περισσότερους γύρους στη δεύτερη συνεδρία, μαζί με τον Yuki Tsunoda του AlphaTauri, 34 συνολικά. Όλα θα βοηθήσουν τον Verstappen να πετύχει την 40η νίκη του στο GP.

Δείτε την αντίδραση του De Vries μετά τις δωρεάν προπονήσεις παρακάτω.

Ο De Vries ήταν πολύ ικανοποιημένος με τις ελεύθερες προπονήσεις του. “Το πρώτο FP ήταν πολύ δυνατό και από τη στιγμή που βγήκαμε ήμασταν πολύ ανταγωνιστικοί. Οι συνθήκες ήταν λίγο διαφορετικές και δοκιμάσαμε μερικά πράγματα στο FP2. Είναι σημαντικό να συγκεντρώσουμε όλα τα κομμάτια του παζλ αύριο. να μαζευτούμε όταν είναι πραγματικά μετράει».

Αλλά ο De Vries σίγουρα δεν μέτρησε πλούσια μετά την δυνατή πρώτη του εμφάνιση. “Στο τέλος δεν αγοράζεις τίποτα γι’ αυτό. Είναι ωραίο να ξεκινάς καλά το Σαββατοκύριακο, αλλά στο τέλος οι πόντοι μοιράζονται την Κυριακή.”

Κυριαρχία Red Bull

Αν ο Verstappen περάσει πρώτος τη γραμμή του τερματισμού την Κυριακή, απέχει μόνο μία νίκη από τον αριθμό των νικών του Ayrton Senna. Μόνο οι Alain Prost (51), Sebastian Vettel (53), Michael Schumacher (91) και Lewis Hamilton (103) κατάφεραν να κερδίζουν πιο συχνά έναν αγώνα.

Είναι η ιστορία αυτής της σεζόν αλλά και λίγο της περασμένης σεζόν. Η Red Bull κέρδισε δεκαέξι από τους τελευταίους δεκαεπτά αγώνες. Τον Νοέμβριο στη Βραζιλία, ο Ράσελ ήταν ο τελευταίος οδηγός που απέτρεψε τη νίκη της Red Bull.

«Σε ταχύτητα, η Red Bull είναι αήττητη προς το παρόν, μάλλον όχι όλο το χρόνο», είπε ο Russell. “Ίσως αν έχουν κακή τύχη. Είναι μέρος της Formula 1, η κυριαρχία μιας ομάδας. Φυσικά όλοι προτιμάμε δέκα ομάδες να παλεύουν μεταξύ τους. Μονομαχίες παντού. Αλλά δεν μπορείς να πάρεις όλα όσα ονειρεύεσαι.”

Φυσικά ο Verstappen είναι ευχαριστημένος με την κατάσταση. “Μπορούμε να κερδίσουμε όλους τους αγώνες φέτος, αλλά αυτό είναι απίθανο. Η ταχύτητά μας φαίνεται καλή, αλλά τα λάθη ή η κακή τύχη είναι αναπόφευκτα. Κάτι θα πάει στραβά μια μέρα. Η κυριαρχία είναι μέρος της Formula 1, αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο.”

“Μπορεί να λυθεί. Όσο περισσότερο αφήνεις τους κανόνες ίδιους, τόσο πιο συναρπαστικό γίνεται. Τα πράγματα δεν αλλάζουν συνέχεια, γιατί τότε συνήθως υπάρχει μία ομάδα που κάνει ένα χάσμα με τις υπόλοιπες. Ή δύο.”