Η πολύωρη δουλειά το βράδυ της Παρασκευής αποδίδει για τον Verstappen με τον 25ο πόλο

WeLoveSports.grs

Πώς βρίσκετε τα σύνορα αν δεν ξέρετε πού είναι; Πόσο ρίσκο τολμάς να πάρεις όταν ψάχνεις για κράτημα, αλλά δεν ξέρεις πού ακριβώς θα το βρεις;

Ο Max Verstappen έδειξε για άλλη μια φορά στα προκριματικά για το Καναδικό Grand Prix ότι έχει κατακτήσει την οδήγηση στη βροχή στην τελειότητα. Το πίσω μέρος του αυτοκινήτου του έκανε ζιγκ-ζαγκ, αναπηδώντας πάνω από τα κράσπεδα και κόβοντας την άκρη του γρασιδιού. Αλλά όλα ταιριάζουν σωστά.

«Βοηθά αν έχεις εμπιστοσύνη στο αυτοκίνητο», προσπάθησε να εξηγήσει ο Verstappen την τέχνη της οδήγησης στη βροχή. «Αυτό είναι δύσκολο γιατί όλα έχουν να κάνουν με το συναίσθημα».

“Όταν οδηγούσα ακόμα καρτ, ο πατέρας μου στάθηκε στη σωστή γραμμή για να μου πει πού να οδηγήσω. Ήξερε επίσης πώς να το κάνει. Και αργότερα θα καταλάβετε μόνοι σας τι να κάνετε και πώς να οδηγείτε στη βροχή μπορεί να είναι γρήγορο .”

Ο Verstappen δεν νοιάζεται που πιθανότατα θα παραμείνει στεγνός κατά τη διάρκεια του αγώνα την Κυριακή το απόγευμα. Βροχή ή καθόλου βροχή, ο Verstappen αισθάνεται άνετα σε όλες τις συνθήκες αυτή τη σεζόν.

Το επίμονο ψιλόβροχο – άλλοτε ψιλόβροχο, άλλοτε σοβαρό ντου – έκανε το σιρκουί απρόβλεπτο κατά τη διάρκεια των προκριματικών του Σαββάτου. Αλλά ο Verstappen είναι απλά ασταμάτητος τα τελευταία Σαββατοκύριακα GP.

Στην αρχή της καθοριστικής περιόδου μέτρησε αμέσως χρόνο που ήταν αρκετός για την pole position. Ένα γύρο αργότερα ήταν ακόμη και 1,2 δευτερόλεπτα πιο γρήγορος. Δεν χρειάστηκε καν.

Η συνεδρία διακόπηκε για λίγο λόγω σύγκρουσης του οδηγού της McLaren Oscar Piastri, κανείς δεν μπόρεσε να βελτιωθεί στον υπόλοιπο χρόνο. Για παράδειγμα, ο Verstappen πήρε τον 25ο pole της καριέρας του στο Circuit Gilles Villeneuve.

Με αυτό το νούμερο δείχνει τα τακούνια του στους τρεις φορές παγκόσμιους πρωταθλητές Nelson Piquet και Niki Lauda.

Αν δεν ήμουν εγώ, τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά για την ομάδα.

Ο Verstappen για τον παραπαίους Sergio Pérez

Ο ίδιος ο Verstappen είναι επίσης σε καλό δρόμο για αυτόν τον τρίτο τίτλο. Ο Φερνάντο Αλόνσο ξεκινάει δίπλα του στην πρώτη σειρά, αλλά ο οδηγός της Aston Martin δεν φιλοσοφούσε για πιθανή νίκη.

“Με έναν καλό αγώνα μπορούμε να το κάνουμε λίγο δύσκολο για τον Max. Εάν η διαφορά είναι μόνο ένα ή δύο δευτερόλεπτα αντί για είκοσι δευτερόλεπτα, θα ήταν ωραίο.”

Ακόμη και το νούμερο τρία της βαθμολογίας του Παγκοσμίου Κυπέλλου φαίνεται να κέρδισε, αλλά το Σαββατοκύριακο στο Μόντρεαλ δεν κύλησε εντελώς ομαλά για τη Red Bull Racing. Ο Verstappen έμεινε στην πίστα μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής για να αναζητήσει τομείς για βελτίωση με τους μηχανικούς του.

Το τεχνικό επιτελείο πρέπει να εγκαταλείψει τη μάντρα στις 10 μ.μ., αλλά ο διαθέσιμος χρόνος χρησιμοποιήθηκε σχεδόν πλήρως αφού οι ελεύθερες προπονήσεις δεν πήγαν σύμφωνα με το σχέδιο.

“Υπάρχουν επίσης μέρες που όλα πάνε καλά. Μετά λέω: “Παιδιά, τα λέμε αύριο. Αν υπάρχει κάτι, απλώς κάντε εφαρμογή ή τηλεφωνήστε”. Την Παρασκευή χρειαζόμασταν λίγο περισσότερο και μετά πρέπει να είστε εκεί.”

‘Δεν είναι δικό μου πρόβλημα’

Ο Verstappen είχε το αυτοκίνητο εντελώς υπό έλεγχο το Σάββατο. Δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για τον συμπαίκτη του Sergio Pérez. Για τρίτη συνεχόμενη φορά δεν ξεκινά στην πρώτη δεκάδα. Μετά από απογοητευτικούς GP στο Μονακό και τη Βαρκελώνη, τα πράγματα δεν πάνε ομαλά ούτε για τον Μεξικανό στο Μόντρεαλ.

«Αν δεν ήμουν εγώ, θα έμοιαζε πολύ διαφορετικά για την ομάδα», λέει έντονα ο Verstappen.

Ακριβώς όπως το Limburger, ο Pérez έχει το ταχύτερο μονοθέσιο στον τομέα της Formula 1, αλλά αυτό δεν μπορεί να συναχθεί από τα αποτελέσματά του τις τελευταίες εβδομάδες.

«Δεν είμαι τόσο απασχολημένος με αυτό, είμαι ήδη αρκετά απασχολημένος για να τακτοποιήσω τα πάντα στο δικό μου στρατόπεδο», είπε ο Verstappen, όταν κάνει την περιοδεία του στα μέσα ενημέρωσης μετά την πρόκριση.

“Έχω μια συνάντηση με την ομάδα σε λίγο, πηγαίνω στο ξενοδοχείο, κάνω ένα ωραίο ντους και μετά είμαι καλά με αυτό. Δεν είναι δικό μου πρόβλημα”.

Αυτή είναι μια τεράστια ευκαιρία για εμάς να κερδίσουμε πολλούς βαθμούς.

Φερνάντο Αλόνσο

Το νέο πισωγύρισμα του Pérez είναι το πλεονέκτημα του Alonso, ο οποίος θα μπορούσε να φτάσει στη δεύτερη θέση στη βαθμολογία του Παγκοσμίου Κυπέλλου, εάν ο Pérez (δωδέκατος στο αρχικό πλέγμα) αποτύχει να ανέβει.

“Αυτή είναι μια τεράστια ευκαιρία για εμάς να κερδίσουμε πολλούς πόντους. Επίσης επειδή ο Charles Leclerc δεν ξεκινά στην πρώτη δεκάδα. Μπορεί να μας φέρει πολλά.”

Ο Ισπανός κοιτάζει προς τα πίσω παρά μπροστά. Περιμένει ότι ο Verstappen θα εξαφανιστεί σύντομα από τα μάτια του στο Red Bull του. Ελπίζω ότι μπορούμε να τον προκαλέσουμε, αλλά απλώς δεν είμαστε στο επίπεδό τους».