Η Ferrari ατού του Verstappen στην πρώτη ελεύθερη προπόνηση στη Σιγκαπούρη

Charles Leclerc

WeLoveSports.grs

Ο Max Verstappen σημείωσε τον τρίτο ταχύτερο χρόνο κατά την πρώτη ελεύθερη πρακτική για το Grand Prix της Σιγκαπούρης. Πιο γρήγορα ήταν μόνο οι Ferrari του Charles Leclerc και του Carlos Sainz. Ο Leclerc ολοκλήρωσε τον γύρο του σε 1.33.350, ο Sainz ακολούθησε με μικρή διαφορά 0.078 δευτερολέπτων. Ο Verstappen ήταν 0,126 δευτερόλεπτα πιο αργός από τον Leclerc.

Ο συμπαίκτης του Verstappen, Sergio Perez, ο οποίος θα οδηγήσει το 250ο Grand Prix του αυτό το Σαββατοκύριακο, σημείωσε τον έβδομο ταχύτερο χρόνο. Επιπλέον, η πρώτη δεκάδα ήταν πολύ κοντά. Οι πρώτες δέκα φορές ήταν τελικά σε απόσταση ενός δευτερολέπτου η μία από την άλλη.

Ο Liam Lawson, ο οποίος θα αντικαταστήσει επίσης τον τραυματία Daniel Ricciardo στο Alpha Tauri αυτό το Σαββατοκύριακο, πέτυχε τον δέκατο έκτο ταχύτερο χρόνο κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίας του ποτέ σε αυτό το σιρκουί.

Ήταν μια ακατάστατη ελεύθερη προπόνηση, η κίτρινη σημαία κυματίστηκε τέσσερις φορές εξαιτίας πολλών σαύρων που προσπαθούσαν να διασχίσουν την πίστα του Marina Bay. «Ίσως ο Γκοτζίλα έκανε παιδί», είπε ο μηχανικός του Βερστάπεν από το ραδιόφωνο. Εκτός από τις σαύρες της οθόνης, η προπόνηση του Verstappen δεν κύλησε ομαλά, ανέφερε ότι περιστασιακά είχε προβλήματα με το κράτημα και περιστασιακά αντιμετώπιζε προβλήματα στο τιμόνι.

Η δεύτερη ελεύθερη προπόνηση είναι προγραμματισμένη για αργότερα σήμερα, στις 3 μ.μ. ώρα Ολλανδίας.

Η σαύρα παρακολούθησης στο κύκλωμα της Σιγκαπούρης