Κυριαρχεί και ο Βερστάπεν στην Ισπανία, ο οποίος έχει πλέον σαράντα νίκες στη Formula 1

WeLoveSports.grs

Ο Max Verstappen ολοκλήρωσε με στυλ ένα ιδιαίτερα κυρίαρχο Σαββατοκύριακο στο Ισπανικό Grand Prix. Οδήγησε χωρίς απειλές στην τεσσαρακοστή νίκη στην καριέρα του στη Formula 1 στη Βαρκελώνη.

Άλλη μια νίκη και ο Verstappen έρχεται δίπλα στον θρύλο των αγώνων Ayrton Senna, ο οποίος ήταν ο καλύτερος 41 φορές. Ο Λιούις Χάμιλτον είναι ο κάτοχος του ρεκόρ με 103 νίκες, δεύτερος ο Μίκαελ Σουμάχερ με 91 νίκες και τρίτος ο Σεμπάστιαν Φέτελ με 53 νίκες.

Ήταν η πρώτη φορά για τον Verstappen που κέρδισε έναν αγώνα, στον οποίο οδήγησε επίσης τον ταχύτερο γύρο και οδήγησε όλους τους γύρους, αφού ήταν ο ταχύτερος σε κατατακτήριες και σε όλες τις ελεύθερες προπονήσεις.

Τέταρτος ο Πέρες

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής αύξησε το προβάδισμά του στη βαθμολογία του Παγκοσμίου Κυπέλλου έναντι του συμπαίκτη του Sergio Pérez στους 53 βαθμούς. Ο Μεξικανός περιόρισε κάπως τη ζημιά μετά από μια κακή πρόκριση οδηγώντας από την ενδέκατη θέση στην τέταρτη θέση.

Σε γενικές γραμμές, όπως γνωρίζουν οι ανταγωνιστές του Verstappen, η έναρξη της φετινής σεζόν είναι από τις λίγες στιγμές που ο Ολλανδός είναι στο γάντζο. Ο Carlos Sainz, που είχε ξεκινήσει από τη δεύτερη θέση, προσπάθησε κατευθείαν στην πρώτη γωνία.

Ο Pole sitter Verstappen, ωστόσο, κράτησε απόσταση και απέκρουσε την επίθεση του Ισπανού από τη Ferrari. Από εκεί και πέρα, ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έσβησε αργά στον ορίζοντα, υστερώντας από τον Sainz περίπου μισό δευτερόλεπτο κάθε γύρο.

Ήταν ενδεικτικό της υπεροχής του Verstappen, ο οποίος ήταν ένας από τους λίγους οδηγούς που είχαν ξεκινήσει στα μέσα, όχι στα πιο γρήγορα μαλακά ελαστικά.

Mercedes στο βάθρο

Ο Sainz, με τη σειρά του, έπρεπε να εγκαταλείψει τη δεύτερη θέση. Μετά την πρώτη σειρά pit stop, ο Lewis Hamilton και ο George Russell τον προσπέρασαν. Οι οδηγοί της Mercedes, που ήρθαν σε επαφή μεταξύ τους κατά τη διάρκεια των προκριματικών, οδήγησαν μαζί στο βάθρο για πρώτη φορά αυτή τη σεζόν πίσω από τον Verstappen.

Στη γραμμή βίντεο παρακάτω συνεντεύξεις με το αφεντικό της ομάδας Red Bull, Christian Horner, τον επικεφαλής της Ferrari, Frédéric Vasseur, τον οδηγό AlphaTauri, Yuki Tsunoda, τον οδηγό Haas, Nico Hülkenberg και τον κορυφαίο τενίστα Daniil Medvedev.

Η τρίτη θέση του Russell, ο οποίος είχε ξεκινήσει από το P12, κινδύνευε ακόμα στην τελική φάση, όταν ο Pérez προχωρούσε. Ο Μεξικανός είχε ελαφρώς πιο φρέσκα ελαστικά και πρόλαβε γρήγορα, αλλά τελικά δεν κατάφερε να περάσει τον Russell.

Ο Lando Norris (McLaren) βρέθηκε γρήγορα εκτός μάχης για τις πρώτες θέσεις μετά από μια δυνατή απόδοση το Σάββατο για να αναγκάσει την τρίτη θέση εκκίνησης. Ο Βρετανός ήρθε σε επαφή με τον Χάμιλτον στην αρχή και έπρεπε να μπει για μια νέα μπροστινή πτέρυγα.

Ο Alonso έβδομος, ο De Vries δέκατος τέταρτος

Ο Fernando Alonso, ο νούμερο τρία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, είχε λιγότερο Σαββατοκύριακο και τερμάτισε έβδομος, ακριβώς πίσω από τον συμπαίκτη της Aston Martin, Lance Stroll.

Ο Nyck de Vries δεν κατάφερε επίσης να κερδίσει βαθμούς στον έβδομο αγώνα της σεζόν της Formula 1. Έπρεπε να αφήσει τον συμπαίκτη του Yuki Tsunoda, τον οποίο είχε αφήσει πίσω στα προκριματικά, να πάει στην αρχή και να τερματίσει δέκατος τέταρτος.

Η βροχή, την οποία προέβλεπαν κάποιοι, απέτυχε να πραγματοποιηθεί, αν και στα μισά του αγώνα ο Russell έκανε κάποιους να πιστέψουν το αντίθετο. «Βρέχει στη στροφή πέντε», είπε με ασυρμάτο στον μηχανικό του.

Ενώ οι θεατές ξεσηκώθηκαν και τα αφεντικά της ομάδας στο pit lane κοίταξαν νευρικά προς τον ουρανό, ο Russell αναγκάστηκε να αποσύρει αυτή την παρατήρηση λίγες στιγμές αργότερα. “Δεν μπορεί κανείς άλλος να δει ότι βρέχει; Α, τότε μάλλον είναι οι χάντρες του ιδρώτα στο εσωτερικό του κράνους μου.”

Η σεζόν της Formula 1 συνεχίζεται σε δύο εβδομάδες με το Grand Prix του Καναδά.