Με τον Ricciardo, η Formula 1 έχει το χαμογελαστό πρόσωπο της, πρέπει να ανησυχεί ο Pérez;

WeLoveSports.grs

Το χαμογελαστό πρόσωπο της Formula 1 επιστρέφει. Η AlphaTauri αντάλλαξε τον Nyck de Vries – έναν οδηγό με 10 γκραν πρι και 0 βαθμούς αυτή τη σεζόν – με έναν οδηγό με 232 εκκινήσεις, 8 νίκες στα grand prix, 32 θέσεις στο βάθρο και 3 pole position: τον Daniel Ricciardo.

Στην πραγματικότητα ήταν κάπως ξεχασμένος. Το γεγονός ότι η Red Bull Racing είχε διορίσει τον 34χρονο Αυστραλό ως τρίτο οδηγό στην αρχή της φετινής σεζόν φαινόταν ότι είχε ως κύριο στόχο να διατηρήσει την πίεση στον Sergio Pérez, τον Μεξικανό συμπαίκτη του Max Verstappen. Και για την ατμόσφαιρα μπορείτε να έχετε και τον ευδιάθετο Ricciardo εκεί.

Ξεκαρδιστικά βίντεο

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι γεμάτα από ξεκαρδιστικά βίντεο με πρωταγωνιστή τον. Διάσημο είναι το «παπούτσι» του Ricciardo: γεμίζει το ιδρωμένο αγωνιστικό του παπούτσι με σαμπάνια στη σκηνή και το πίνει με μια γουλιά.

Νωρίτερα αυτή τη σεζόν, στο GP της Μελβούρνης, ο Daniel Ricciardo εμφανίστηκε μπροστά στην κάμερα του NOS. Τότε ως δοκιμαστικός οδηγός για τη Red Bull.

Αλλά το γεγονός ότι ο Ricciardo κάνει την επιστροφή του στην κορυφαία κατηγορία μηχανοκίνητου αθλητισμού μετά από μόλις δέκα αγώνες αυτή τη σεζόν (η Red Bull τον δανείζει στον μικρό αδερφό AlphaTauri) είναι αξιοσημείωτο. Ο κορυφαίος σύμβουλος Helmut Marko θα μπορούσε επίσης να έχει προωθήσει έναν από τους νεώτερους του Red Bull, όπως τον Liam Lawson (που αγωνίζεται στην Ιαπωνική Superformula) ή τον προστατευόμενο της Honda Ayumu Iwasa (που αγωνίζεται στη Formula 2).

Κάτι που μπορεί να συμβεί ακόμα, αν ο Ricciardo γίνει απροσδόκητα συμπαίκτης του Verstappen και πάλι αργότερα αυτή τη σεζόν στη Red Bull Racing. Ο Πέρεθ απέτυχε τώρα στην τρίτη προκριματική περίοδο για πέντε συνεχόμενα γκραν πρι και τώρα είναι 99 πόντους πίσω από τον Ολλανδό συμπαίκτη του.

Κορυφές και κοιλάδες

Η αγωνιστική καριέρα του Ricciardo ήταν ένα από τα σκαμπανεβάσματα μέχρι στιγμής. Η πορεία του προς την επιτυχία, όπως και πολλών άλλων Αυστραλών οδηγών, είναι μέσω της Ευρώπης. Σε ηλικία 19 ετών κέρδισε τον τίτλο της Formula Renault 2.0 το 2008 και το βρετανικό πρωτάθλημα Formula 3 ένα χρόνο αργότερα με την Carlin.

Έκανε το ντεμπούτο του στη Formula 1 με τη μικροσκοπική Hispania Racing Team το 2011, αλλά την επόμενη σεζόν εντάχθηκε στις τάξεις της Red Bull για πρώτη φορά στη Scuderia Toro Rosso (τώρα AlphaTauri).

Ο Αυστραλός έκλεισε την πρώτη του νίκη σε Grand Prix δύο χρόνια αργότερα με τη μεγάλη Red Bull Racing ως συμπαίκτης του Sebastian Vettel, στο Grand Prix του Καναδά το 2014.

Όταν ο Vettel φεύγει για τη Ferrari το 2015, ο Ricciardo φαίνεται να έχει την αυτοκρατορία για τον εαυτό του στη Red Bull Racing. Χαρίζει στο αφεντικό της ομάδας Κρίστιαν Χόρνερ επτά νίκες σε πέντε σεζόν, αλλά έχει ήδη τραβήξει το επόμενο ατού του: τον Μαξ Φερστάπεν.

Ο νεαρός Ολλανδός ξεπερνά καθόλου χρόνος Ricciardo, ο οποίος αναζητά μια νέα πρόκληση στη Renault. Από εκείνη τη στιγμή σιγά-σιγά πηγαίνει όλο και πιο κατηφορικά με την καριέρα του στη Formula 1. Αν και ο Ricciardo ζει για άλλη μια φορά στην πρώτη του σεζόν στη McLaren, τον επόμενο εργοδότη του. Το κάνει αυτό με τη νίκη στο Grand Prix της Ιταλίας, εν μέρει χάρη σε μια σύγκρουση μεταξύ των ρουφ Verstappen και Lewis Hamilton. Είναι η τελευταία φορά που ο Ricciardo βρίσκεται στο βάθρο.

Αναγκαστική άδεια

Αφού έπαιξε το δεύτερο βιολί με τον κατά 11 χρόνια νεότερο Βρετανό συμπαίκτη του Λάντο Νόρις στη McLaren το 2022, ο Ρικιάρντο ανακοίνωσε ότι παίρνει άδεια. Αναγκασμένος, γιατί η McLaren δεν θέλει να συνεχίσει μαζί του, παρόλο που ο Αυστραλός έχει ακόμη ένα χρόνο στο συμβόλαιό του.

Η McLaren κάνει τα πάντα για άλλη Αυστραλός: ο μόνος 22χρονος πρωταθλητής της Formula 2 Oscar Piastri, που μόλις έχασε το βάθρο στο Silverstone το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Για να επαναφορτίσει την μπαταρία του αγώνα, ο Ricciardo έκανε μια δοκιμή ελαστικών για την Pirelli με το Red Bull RB19 την περασμένη Τρίτη. Ο Χόρνερ είναι πολύ χαρούμενος που ο Αυστραλός έχει ξανά μόνιμη θέση στο grid. «Είναι καλό που βλέπεις τον Daniel να είναι σε καλή κατάσταση παρά το γεγονός ότι έχει απομακρυνθεί από τους αγώνες για λίγο και μπόρεσε να δείξει τα αποτελέσματα των συνεδριών προσομοίωσης στην άσφαλτο», είπε ο Horner.

“Οι γύροι δοκιμών των ελαστικών του ήταν εξαιρετικά ανταγωνιστικοί. Ήταν μια εντυπωσιακή απόδοση και ανυπομονούμε να δούμε τι θα δείξει ο Daniel για το υπόλοιπο της σεζόν ενώ ήταν δανεικός στην AlphaTauri.”

Η καρέκλα του Πέρες

Ο Ricciardo έχει τώρα δώδεκα αγώνες για να δείξει στη Red Bull ότι δεν έχει ξεχάσει τους αγώνες. Μπορεί να υποτεθεί ότι ο Ricciardo δεν σηκώνει αυτό το γάντι για να χτυπήσει στο AT04. Όταν συμφώνησε σε αυτή τη μεταγραφή στη μέση της σεζόν, ο Αυστραλός πρέπει να είχε έναν μεγαλύτερο στόχο: την έδρα του Πέρεθ. Αυτό είναι πραγματικά γέλιο.