Μπάσκετ: Η γαλλική ομάδα μπάσκετ αφήνει το στίγμα της στον ήλιο

Ο Γιούτα Γουατανάμπε θα μπορούσε να επιστρέψει στο παρκέ για τον επόμενο αγώνα προθέρμανσης της Ιαπωνίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ της FIBA εναντίον της Σλοβενίας, δήλωσε την Τετάρτη ο προπονητής Τομ Χοβάσε ενόψει της συνάντησης της ομάδας του με την πανίσχυρη Γαλλία.

Ο 28χρονος swingman των Φοίνιξ Σανς, ο μοναδικός παίκτης της Ιαπωνίας στο ΝΒΑ, ελλείψει του φόργουορντ των Λος Άντζελες Λέικερς, Ρούι Χατσιμούρα, τραυματίστηκε στον δεξιό αστράγαλο στη δεύτερη περίοδο της νίκης με 75-65 επί της Αγκόλα στην Ariake Arena.

Ο παίκτης του ΝΒΑ Γιούτα Γουατανάμπε (Δ), ο οποίος νοσηλεύει ένα διάστρεμμα στον αστράγαλο, παρακολουθεί τους συμπαίκτες του στην εθνική ομάδα της Ιαπωνίας να προπονούνται στην Ariake Arena στο Τόκιο στις 16 Αυγούστου 2023, μια μέρα πριν από τον αγώνα προθέρμανσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου μπάσκετ ανδρών με τη Γαλλία. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Σύμφωνα με τον Hovasse, οι μαγνητικές τομογραφίες έδειξαν ότι ο Watanabe δεν είχε υποστεί κάποια σοβαρή ζημιά και θα μπορούσε να επιστρέψει στη δράση το Σάββατο εναντίον της Σλοβενίας, στον τελευταίο από τους τρεις αγώνες επίδειξης της Ιαπωνίας στο SoftBank Cup στο Τόκιο, αφού έχασε το παιχνίδι της Πέμπτης εναντίον της ασημένιας Ολυμπιονίκη Γαλλίας.

“Εξαρτάται από την πρόοδό του”, δήλωσε ο Χόβας. “Είναι λίγο πονεμένος σήμερα, αλλά είναι μια χαρά. Έκανε μαγνητική τομογραφία και όλα πήγαν καλά.

Ο Αμερικανός προπονητής δήλωσε ότι η Ιαπωνία του Ακατσούκι έδειξε μεγαλύτερη αξιοπιστία στα ταμπλό απέναντι στην Αγκόλα από ό,τι στο τελευταίο διεθνές φιλικό τους, μια ήττα με 94-75 στις 4 Αυγούστου από μια ομάδα της Νέας Ζηλανδίας που κυριάρχησε στη μάχη των ριμπάουντ.

“Τα ριμπάουντ ήταν πολύ καλύτερα”, δήλωσε ο Χοβάσε. “Τους ανατρέψαμε, φτάσαμε πολύ στη γραμμή των ελεύθερων βολών, οπότε υπάρχουν και θετικά στοιχεία.

Ο Hovasse δήλωσε ότι σχεδίαζε να αυξήσει τον χρόνο συμμετοχής του σέντερ-φορ Josh Hawkinson, του οποίου τα λεπτά συμμετοχής ήταν περιορισμένα καθώς επέστρεφε από τραυματισμό στο ισχίο, στα τελευταία παιχνίδια προθέρμανσης στο Τόκιο.

Ο 208 εκατοστών σέντερ-φορ των Sunrockers Shibuya δήλωσε ότι αισθάνθηκε καλά αφού έπαιξε με όριο 15 λεπτών εναντίον της Αγκόλα και ανυπομονεί να αναπτύξει την κατανόησή του με τον Watanabe.

“Νομίζω ότι το να μας έχουμε τέσσερις και πέντε είναι ένας επικίνδυνος συνδυασμός γιατί μπορούμε να παίξουμε έξω και μέσα, να οδηγήσουμε και να κινηθούμε”, δήλωσε ο Χόκινσον. “Αλλά για να είμαστε επιτυχημένοι, πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε πάνω στην επικοινωνία.

Ο γεννημένος στην Αμερική παίκτης δήλωσε ότι ανυπομονεί να αντιμετωπίσει μια βαθιά και ταλαντούχα γαλλική ομάδα, με επικεφαλής τον σέντερ των Μινεσότα Τίμπεργουλβς και τρεις φορές αμυντικό παίκτη της χρονιάς στο ΝΒΑ Ρούντι Γκομπέρ, ενόψει των αγώνων της Ιαπωνίας για την 36η αγωνιστική του ομίλου Ε του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την 11η Γερμανία, την 24η Φινλανδία και την τρίτη Αυστραλία στην Οκινάουα.

“Θέλουμε να δουλέψουμε πάνω στα δικά μας πράγματα για να προετοιμαστούμε για τη Γερμανία, την Αυστραλία και τη Φινλανδία στους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά προφανώς θέλουμε να κάνουμε μια καλή εμφάνιση για τους φιλάθλους και να κερδίσουμε τη Γαλλία”, δήλωσε ο Χόκινσον. “Θα είναι μια ευκαιρία για εμάς να μάθουμε πολλά, αναλαμβάνοντας αυτή τη φυσική δύναμη.

Η Ιαπωνία ξεκινά την εκστρατεία της στο Παγκόσμιο Κύπελλο εναντίον της Γερμανίας στην Okinawa Arena στις 25 Αυγούστου.

Ο Γιαπωνέζος Yuki Kawamura (C) ντριμπλάρει εναντίον της Αγκόλας κατά τη διάρκεια του αγώνα προθέρμανσης για το Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ στην Ariake Arena στο Τόκιο στις 15 Αυγούστου 2023. ( WeLoveSports)