Μπάσκετ: Η Ιαπωνία νίκησε το Πράσινο Ακρωτήριο στο Παγκόσμιο Κύπελλο και προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Ιαπωνία, συνδιοργανώτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μπάσκετ της FIBA, εξασφάλισε τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι με νίκη 80-71 επί του Πράσινου Ακρωτηρίου το Σάββατο.

Ο ψηλός Τζος Χόκινσον πέτυχε 29 πόντους και μάζεψε επτά ριμπάουντ. Η Ιαπωνία, που βρίσκεται στην 36η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, εξασφάλισε την απευθείας πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς τερμάτισε ως καλύτερη παίκτρια της Ασίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο με ρεκόρ 3-2.

Η Ιαπωνία προηγήθηκε με 73-55 στην τελική ανάπαυλα στην Οκινάουα Αρένα πριν απειληθεί με κατάρρευση στις καθυστερήσεις απέναντι στο Πράσινο Ακρωτήριο (64ο), το οποίο κέρδισε την τέταρτη περίοδο με 16-7.

Ο Τζος Χόκινσον της Ιαπωνίας (L) μάχεται με τον Έντι Ταβάρες του Πράσινου Ακρωτηρίου κατά τη διάρκεια ενός αγώνα κατάταξης για το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ της FIBA στην Okinawa Arena στην Οκινάουα, στη νότια Ιαπωνία, στις 2 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο γκαρντ Κεϊσέι Τομινάγκα πρόσθεσε 22 πόντους για να δώσει ενέργεια στην Ιαπωνία σε 18 λεπτά παιχνιδιού.

Ο τεράστιος σέντερ Edy Tavares πέτυχε 11 πόντους, μάζεψε 14 ριμπάουντ και έκανε τρία μπλοκ για το Πράσινο Ακρωτήριο, το οποίο τερμάτισε 1-4 αφού έγινε το μικρότερο έθνος που συμμετέχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η Ιαπωνία του Ακατσούκι προηγήθηκε με 50-37 στην ανάπαυλα, αφού ο Τομινάγκα πέτυχε 16 πόντους στο πρώτο ημίχρονο με 6 στα 6 σουτ, εκ των οποίων 4 στα 4 έξω από το καλάθι.

Ο Keisei Tominaga (30) της Ιαπωνίας σουτάρει κατά τη διάρκεια της δεύτερης περιόδου του αγώνα του γύρου κατάταξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μπάσκετ της FIBA με το Πράσινο Ακρωτήριο στην Okinawa Arena στην Οκινάουα, στη νότια Ιαπωνία, στις 2 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Το κοινό ξέσπασε στο δεύτερο λεπτό του αγώνα, όταν ο ακραίος επιθετικός των Phoenix Suns, Γιούτα Γουατανάμπε, κάρφωσε σε αιφνιδιασμό και έδωσε προβάδισμα στην Ιαπωνία με 5-2.

Η Ιαπωνία έμεινε πίσω με 19-17 στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου πριν προηγηθεί με 20-19 με λέι απ του Χόκινσον.

Με επικεφαλής τους Tominaga και Yuki Kawamura, η Ιαπωνία άρχισε να διευρύνει το προβάδισμά της καθώς οι Αφρικανοί δυσκολεύονταν να αμυνθούν στο γήπεδο.

Ο Γιαπωνέζος Yuta Watanabe (πάνω αριστερά) ρίχνει ένα κάρφωμα κατά τη διάρκεια του αγώνα κατάταξης για το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ της FIBA εναντίον του Πράσινου Ακρωτηρίου στην Okinawa Arena στην Οκινάουα, στη νότια Ιαπωνία, στις 2 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Αφού τερμάτισε τρίτη στον όμιλο Ε της Οκινάουα με ρεκόρ 1-2, η Ιαπωνία κέρδισε και τα δύο παιχνίδια της στον γύρο κατάταξης του τουρνουά για να καθορίσει τις θέσεις 17-32.

Μόνο η Κίνα και ο Λίβανος παρέμεναν στη διεκδίκηση της μοναδικής απευθείας Ολυμπιακής θέσης της Ασίας, πηγαίνοντας στην τελευταία ημέρα του γύρου κατάταξης 17-32.

Ιάπωνες οπαδοί επευφημούν την ομάδα τους κατά τη διάρκεια του αγώνα κατάταξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μπάσκετ της FIBA με το Πράσινο Ακρωτήριο στην Okinawa Arena στην Οκινάουα, στη νότια Ιαπωνία, στις 2 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)