Μπάσκετ: Η Ιαπωνία πρέπει να κερδίσει τους Μπούμερς, λέει ο προπονητής της

Αντιμέτωπη με ένα ματς που πρέπει να κερδίσει απέναντι στην Αυστραλία για να βγει από τον Ε’ όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μπάσκετ της FIBA, ο προπονητής της Ιαπωνίας Τομ Χόβασε δήλωσε ότι η ομάδα του ίσως χρειαστεί την καλύτερη επίδοσή της στο τουρνουά για να περάσει.

Αφού δυσκολεύτηκε στα παιχνίδια της προθέρμανσης και στην πρώτη της ήττα στο Παγκόσμιο Κύπελλο από τη Γερμανία, η Ιαπωνία πέτυχε το 52% των σουτ που επιχείρησε, εκ των οποίων το 63% μέσα από το τόξο, στη νίκη της με 98-88 επί της Φινλανδίας την Κυριακή.

Ο προπονητής της Ιαπωνίας, Τομ Χόβασε, αντιδρά μετά τη νίκη της ομάδας του επί της Φινλανδίας κατά τη διάρκεια του αγώνα του Ε’ ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μπάσκετ της FIBA στην Οκινάουα Αρένα στην Οκινάουα, στη νότια Ιαπωνία, στις 27 Αυγούστου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Οι γκαρντς του πάγκου Γιούκι Καβαμούρα και Κεϊσέι Τομινάγκα ήταν υπεύθυνοι για τα οκτώ από τα 11 τρίποντα της Ιαπωνίας, έχοντας ο καθένας από 4 στα 7 από μακριά, βοηθώντας την ομάδα να ξεπεράσει ένα έλλειμμα 18 πόντων στην Οκινάουα Αρένα.

Μετά τη νίκη, η οποία κράτησε ζωντανές τις ελπίδες της συνδιοργανώτριας Ιαπωνίας και απέκλεισε τη Φινλανδία, ο Hovasse δήλωσε ότι οι παίκτες του θα πρέπει να ανεβάσουν ταχύτητα στο τελευταίο παιχνίδι του ομίλου την Τρίτη απέναντι σε μια “μεγαλύτερη και ισχυρότερη” ομάδα της Αυστραλίας, η οποία μοιράζεται ρεκόρ 1-1 με την Ιαπωνία.

“Είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο και δεν μπορούμε να τους επιτρέψουμε να μας πιέσουν”, δήλωσε ο Hovasse. “Πρέπει να μείνουμε κοντά στο σκορ όσον αφορά τα ριμπάουντ και πιθανότατα θα πρέπει να σουτάρουμε καλύτερα από ό,τι κάναμε απόψε.

Με την αήττητη Γερμανία να έχει ήδη περάσει στον δεύτερο γύρο των 16 ομάδων, μόνο ο νικητής της Ιαπωνίας και της Αυστραλίας μπορεί να προκριθεί στην Οκινάουα και ενδεχομένως στα προημιτελικά στις Φιλιππίνες, που φιλοξενεί το τουρνουά μαζί με την Ιαπωνία και την Ινδονησία μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου.

Ο Χόβας ήταν αισιόδοξος για τις προοπτικές της ομάδας του που βρίσκεται στην 36η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, υπό την προϋπόθεση ότι θα ακολουθήσει το σχέδιό της απέναντι σε μια ομάδα της Αυστραλίας, που βρίσκεται στην τρίτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης και είναι αποφασισμένη να ανακάμψει μετά την ήττα με 85-82 την Κυριακή στη μάχη των βαρέων βαρών από τη Γερμανία.

“Αν μπορέσουμε να βολευτούμε, να παίξουμε το παιχνίδι μας και να δημιουργήσουμε τον ρυθμό που θέλουμε, έχω καλές πιθανότητες”, δήλωσε ο Αμερικανός τακτικός.

“Προφανώς δεν τους παίρνουμε ποτέ ελαφρά τη καρδία. Είναι εξαιρετικοί και ο προπονητής (Brian) Goorjian τους έχει βάλει να παίζουν πολύ καλά. Έχασαν ένα δύσκολο παιχνίδι σήμερα, οπότε θα είναι πεινασμένοι.

Οι πρόσφατες συναντήσεις μεταξύ Ιαπωνίας και Αυστραλίας περιλαμβάνουν μια οριακή ήττα με 99-85 στο FIBA Asian Cup 2022, στην οποία ο Tominaga σημείωσε 33 πόντους. Ο χάλκινος Ολυμπιονίκης του Τόκιο συνέτριψε επίσης την Ιαπωνία Akatsuki με 98-52 στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου νωρίτερα τον ίδιο μήνα.

Ο sharpshooter των Nebraska Cornhuskers Tominaga επανέλαβε τα σχόλια του προπονητή του μετά την “τεράστια νίκη” επί της Φινλανδίας.

“Όλοι πρέπει να βάλουμε τα σουτ μας (και) να παίξουμε όπως σήμερα, αν όχι καλύτερα”, δήλωσε ο Tominaga. “Πρέπει να παίξουμε το μπάσκετ μας για 40 λεπτά.

Ο Χοβάσε είπε ότι οι Μπούμερς θα προσπαθήσουν να κυριαρχήσουν από το εναρκτήριο σφύριγμα της Τρίτης και η Ιαπωνία θα πρέπει να δείξει την ίδια ενέργεια και επιθετικότητα που έδειξε.

“Θα δώσουν ό,τι έχουν και δεν έχουν”, δήλωσε ο Hovasse. “Πρέπει να δεχτούμε τα χτυπήματα και να τα αντιμετωπίσουμε και ελπίζω να τους δείξουμε τι έχουμε.

Ο προπονητής της Ιαπωνίας Tom Hovasse (R) δίνει οδηγίες στους παίκτες του κατά τη διάρκεια του αγώνα του Ε’ ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μπάσκετ της FIBA με τη Φινλανδία στην Okinawa Arena στην Οκινάουα στις 27 Αυγούστου 2023. ( WeLoveSports)