Μπάσκετ: Οι 12 Ιάπωνες παίκτες είναι έτοιμοι για τους αγώνες προθέρμανσης και το Παγκόσμιο Κύπελλο

Τη Δευτέρα, η Ιαπωνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης όρισε 12 παίκτες, με επικεφαλής τον σέντερ των Phoenix Suns, Γιούτα Γουατανάμπε, για τους επερχόμενους αγώνες προθέρμανσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIBA.

Ο φόργουορντ της εθνικής ομάδας μπάσκετ της Ιαπωνίας Γιούτα Γουατανάμπε μιλάει στους δημοσιογράφους στο Εθνικό Κέντρο Προπόνησης στο Τόκιο στις 14 Αυγούστου 2023. ( WeLoveSports)

Αυτοί οι 12 παίκτες, μεταξύ των οποίων ο τερματοφύλακας του Πανεπιστημίου της Νεμπράσκα, Κεϊσέι Τομινάγκα και ο πλέι μέικερ των Τσίμπα Τζετς, Γιούκι Τογκάσι, θα εκπροσωπήσουν την Ιαπωνία στο Παγκόσμιο Κύπελλο, το οποίο αρχίζει στις 25 Αυγούστου, όπως αποκάλυψε ο προπονητής Τομ Χοβάσε.

Η Ιαπωνία, που βρίσκεται στην 36η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, αντιμετωπίζει την Τρίτη την Αγκόλα, την Πέμπτη τη Γαλλία και το Σάββατο τη Σλοβενία, όλα στην Ariake Arena του Τόκιο, προτού αντιμετωπίσει την 11η Γερμανία την πρώτη ημέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που διοργανώνουν από κοινού η Ιαπωνία, οι Φιλιππίνες και η Ινδονησία.

Ο προπονητής της εθνικής ομάδας μπάσκετ της Ιαπωνίας, Τομ Χοβάσε, μιλάει στους δημοσιογράφους στο Εθνικό Κέντρο Προπονήσεων στο Τόκιο, στις 14 Αυγούστου 2023. ( WeLoveSports)

Η Ιαπωνία κληρώθηκε επίσης με τη Φινλανδία (24η) και την Αυστραλία (3η) σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο Ε. Ο καλύτερος Ασιάτης παίκτης στο Παγκόσμιο Κύπελλο θα προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το επόμενο καλοκαίρι.

Στα τέλη Ιουνίου, ο Rui Hachimura δήλωσε ότι δεν θα λάβει μέρος στο τουρνουά προκειμένου να επικεντρωθεί στην πέμπτη σεζόν του στο NBA με τους Los Angeles Lakers.


Ομάδα της Ιαπωνίας:

(PG=playymaker, SG=shooting guard, SF=small striker, C=centre, PF=large striker)

Yuki Togashi, PG, 167 cm, Chiba Jets

Yuki Kawamura, PG, 172 cm, Yokohama B-Corsairs

Makoto Hiejima, SG, 191 cm, Utsunomiya Brex

Yuta Watanabe, SF, 206 cm, Phoenix Suns

Yudai Baba, SG, 195 cm, μη συνδεδεμένος

Yudai Nishida, SG, 190 cm, Mikawa Seahorses

Josh Hawkinson, C-PF, 208 cm, Sunrockers Shibuya

Keisei Tominaga, SG, 188 εκ., Πανεπιστήμιο της Νεμπράσκα

Shuta Hara, SF, 187 cm, Chiba Jets

Soichiro Inoue, PF, 201 cm, Koshigaya Alphas

Hirotaka Yoshii, SF, 196 cm, Alvark Tokyo

Koya Kawamata, C, 204 cm, Shiga Lakes