Μπάσκετ: Τα μέλη της ομάδας της Ιαπωνίας ανησυχούν για τις άδειες θέσεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Ενώ η πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ιαπωνίας εναντίον της Γερμανίας καθήλωσε τους οπαδούς της διοργανώτριας χώρας, μέλη της μπασκετικής κοινότητας αναρωτήθηκαν γιατί πολλές θέσεις στην Okinawa Arena παρέμειναν άδειες για το παιχνίδι της Παρασκευής.

Τα εισιτήρια για τους αγώνες της Akatsuki Japan στο γήπεδο είχαν μεγάλη ζήτηση, γεγονός που έκανε τα άδεια τμήματα, συμπεριλαμβανομένων των premium θέσεων πίσω από τους πάγκους της ομάδας, να ξεχωρίζουν ανάμεσα στις κατά τα άλλα γεμάτες κερκίδες.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 6.397 θεατές παρακολούθησαν την ήττα της Ιαπωνίας από τη Γερμανία με 81-63 στην αρένα των περίπου 8.000 θέσεων.

Μεγάλα τμήματα καθισμάτων μέσα στην Okinawa Arena παραμένουν κενά κατά τη διάρκεια του αγώνα της Ιαπωνίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ FIBA εναντίον της Γερμανίας στην Okinawa στις 25 Αυγούστου 2023. ( WeLoveSports)

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Σάββατο, η διοργανώτρια αρχή FIBA ανέφερε ότι εταιρικοί πελάτες είχαν αγοράσει εισιτήρια για τις θέσεις αυτές, αλλά δεν γνωρίζει γιατί παρέμειναν ακατοίκητες και θα διερευνήσει το θέμα.

Τα ακατοίκητα τμήματα τράβηξαν την προσοχή του αστέρα επιθετικού της Ιαπωνίας Γιούτα Γουατανάμπε, ο οποίος εξέφρασε την απογοήτευσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

“Τα εισιτήρια για το χθεσινό παιχνίδι είχαν εξαντληθεί και άκουσα ότι πολλοί άνθρωποι που ήθελαν να τα αγοράσουν δεν το έκαναν, οπότε δεν ξέρω γιατί υπήρχαν τόσες πολλές άδειες θέσεις απέναντι από τον πάγκο”, δήλωσε ο Γιούτα Γουατανάμπε. Ο Watanabe δημοσίευσε ένα μήνυμα το Σάββατο..

“Φαίνεται να υπάρχει συγκεκριμένος λόγος, αλλά αντί να δίνουμε εισιτήρια σε ανθρώπους που δεν θα έρθουν, γιατί να μην τα πουλήσουμε σε ανθρώπους που πραγματικά θέλουν να έρθουν.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα, ο προπονητής της Ιαπωνίας Τομ Χοβάσε δήλωσε ότι τα κενά τμήματα είχαν αισθητό αντίκτυπο στην ατμόσφαιρα του γηπέδου.

“Θα ήθελα να πω ότι (η ατμόσφαιρα) ήταν η καλύτερη, αλλά δεν μπορώ πραγματικά να το πω αυτό”, δήλωσε ο Hovasse.

Ο Masaaki Okawa, ο πρώην πρόεδρος της επαγγελματικής οργάνωσης μπάσκετ της Ιαπωνίας B-League, εξέφρασε επίσης τις ανησυχίες του.

“Κατά κάποιον τρόπο, είναι πιο απογοητευτικό από το να χάσουμε το παιχνίδι. Ανησυχώ για το επόμενο παιχνίδι με τη Φινλανδία”, δήλωσε.

Εν τω μεταξύ, την Παρασκευή, ένα πλήθος ρεκόρ 38.115 ατόμων συνέρρευσε στην Philippine Arena κοντά στη Μανίλα για να δει τις συνδιοργανώτριες του τουρνουά Φιλιππίνες να χάνουν οριακά με 87-81 από τη Δομινικανή Δημοκρατία στην πρεμιέρα του ομίλου Α.

Η Ιαπωνία, που βρίσκεται στην 36η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, αντιμετωπίζει την Κυριακή τη Φινλανδία, που βρίσκεται στην 24η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, στο δεύτερο παιχνίδι της στον όμιλο Ε του τουρνουά που συνδιοργανώνουν η Ιαπωνία, οι Φιλιππίνες και η Ινδονησία μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου.