Μπέιζμπολ: Οι μαθητές είναι οι πρώτοι που ενδιαφέρονται για την εκπαίδευση των παιδιών.

Ο pitcher των Minnesota Twins, Kenta Maeda, πήρε την πρώτη του νίκη από τον Αύγουστο του 2021 στην επιστροφή του από τη λίστα των τραυματιών την Παρασκευή, ενώ ο Shohei Ohtani πέτυχε το 25ο home run του στο πρωτάθλημα, στην ήττα των Los Angeles Angels με 7-4 από τους Colorado Rockies.

Ο Maeda (1-4) είχε οκτώ strikeouts σε πέντε scoreless innings στη νίκη των Twins με 4-1 επί των Detroit Tigers στο Comerica Park του Ντιτρόιτ. Επέτρεψε τρία χτυπήματα και δύο περιπάτους.

Ο Kenta Maeda των Minnesota Twins ρίχνει κατά τη διάρκεια ενός αγώνα εναντίον των Detroit Tigers στο Comerica Park στις 23 Ιουνίου 2023 στο Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν (Getty/ WeLoveSports)

Ο 35χρονος δεξιός χειριστής είχε χάσει και τις τέσσερις εκκινήσεις του φέτος πριν τεθεί στο DL για σχεδόν δύο μήνες με τράβηγμα στον δεξιό τρικέφαλο.

Ο Maeda έχασε όλη την περσινή σεζόν, αφού υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση Tommy John τον Σεπτέμβριο του 2021.

“Δεν είναι υπερβολή να πω ότι αυτή η στιγμή είναι αυτή για την οποία συνέχισα να δουλεύω σκληρά”, δήλωσε ο Maeda. “Νομίζω ότι αυτή η νίκη έβγαλε πολύ βάρος από τους ώμους μου.

Ο Maeda επέτρεψε στους δύο πρώτους παίκτες που αντιμετώπισε να φτάσουν στη βάση με μπάλες και ένα μονό, αλλά βγήκε από το μπλοκάρισμα βγάζοντας εκτός τον Kerry Carpenter και κάνοντας τον Javier Baez να δεσμευτεί σε ένα double play.

Στην υπόλοιπη διάρκεια του αγώνα ήταν σχεδόν ανέγγιχτος.

Το solo homer run του Royce Lewis και το two-run homer του Max Kepler έδωσαν στους Twins προβάδισμα 3-0 στο δεύτερο inning. Ένα wild pitch από τον pitcher των Tigers Brendan White έκανε το 4-0 στο έκτο inning.

Στο Coors Field του Ντένβερ, ο Ohtani έκανε 3-5 με ένα RBI, τελειώνοντας ένα τρίποντο μακριά από τον κύκλο.

Δύο home runs από τον Ohtani και τον Mike Trout στο πέμπτο inning έδωσαν στους Angels προβάδισμα με 4-2.

Το χτύπημα του Ohtani στο δεξί κέντρο εναντίον του αριστερόχειρα Kyle Freeland ήταν όχι μόνο το 25ο homer του στη σεζόν, αλλά και το 200ο της καριέρας του. Έχει 152 στο MLB και 48 σε πέντε σεζόν στην Ιαπωνία.

Οι αναπληρωματικοί των Angels έχασαν το προβάδισμα, ωστόσο, δίνοντας τέσσερα ράνκινγκ στο όγδοο, όταν ένα λάθος γέμισε τις βάσεις πριν από το home run του Elias Diaz. Ο πρώην Hanshin Tiger Pierce Johnson (1-3) πήρε τη νίκη στην αναπλήρωση. Οι Άγγελοι έχουν χάσει τρία συνεχόμενα παιχνίδια.

Μεταξύ άλλων Ιαπώνων παικτών, ο πίτσερ των New York Mets, Kodai Senga (6-5), υπέστη την ήττα, αφού επέτρεψε τέσσερα ράνκινγκ, δύο κερδισμένα, σε 5-1/3 λεπτά στην ήττα με 5-1 από τους Philadelphia Phillies.

Ο Shohei Ohtani, designated hitter των Los Angeles Angels, χτυπάει ένα home run στο πέμπτο inning ενός αγώνα μπέιζμπολ εναντίον των Colorado Rockies στο Coors Field στο Ντένβερ του Κολοράντο, στις 23 Ιουνίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Ο Shohei Ohtani (17), designated hitter των Los Angeles Angels, χαιρετάει στα αποδυτήρια μετά από ένα solo home run στο πέμπτο inning ενός αγώνα μπέιζμπολ εναντίον των Colorado Rockies στο Coors Field στο Ντένβερ του Κολοράντο, στις 23 Ιουνίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports