Μπέιζμπολ: Οι Buffalos κερδίζουν το τρίτο συνεχόμενο στέμμα της PL

Οι Orix Buffalos έγιναν η πρώτη ομάδα της Pacific League που κατακτά τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα από το 1994, την Τετάρτη, με τη νίκη τους με 6-2 επί των Lotte Marines.

Οι πρωταθλητές του Ιαπωνικού Πρωταθλήματος ξεπέρασαν το εις βάρος τους 2-0 στο γήπεδό τους, το Kyocera Dome Osaka, με ένα έβδομο inning με έξι ράνκινγκ και κατέκτησαν τον 15ο τίτλο της ομάδας τους στην Pacific League.

Ο προπονητής της Orix Buffaloes, Satoshi Nakajima, πετάγεται στον αέρα από την ομάδα του στο Kyocera Dome Osaka στη δυτική ιαπωνική πόλη Osaka στις 20 Σεπτεμβρίου 2023, καθώς πανηγυρίζουν την τρίτη συνεχόμενη κατάκτηση του πρωταθλήματος της Pacific League με νίκη 6-2 επί της Lotte Marines. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Με μαγικό αριθμό δύο για την κατάκτηση του τίτλου και παίζοντας με τους πιο κοντινούς τους αντιπάλους, οι Buffaloes μπορούσαν να ελέγξουν τη μοίρα τους, αλλά παρέδωσαν το προβάδισμα από νωρίς.

Ο αριστερός παίκτης Yutaro Sugimoto, ωστόσο, βοήθησε να κρατήσει τους Mariners υπό έλεγχο, πετώντας έξω έναν δρομέα στο πέμπτο inning, όταν η Lotte έκανε το 2-0 απέναντι στον αριστερόχειρα της Orix Sachiya Yamasaki.

“Περίμενα ότι θα ήταν πολύ πιο εύκολο από ό,τι αποδείχθηκε”, δήλωσε ο μάνατζερ της Orix, Satoshi Nakajima.

Μετά τη νίκη με 2-1/2 αγώνες το 2021 και την ισοβαθμία στους βαθμούς το 2022, η νίκη της Μπάφαλο της έδωσε προβάδισμα 14-1/2 αγώνων έναντι των Μάρινερς.

“Φέτος, δεν εστίασα ποτέ στο μέγεθος του προβάδισματός μας, αλλά στην ποιότητα του μπέιζμπολ μας. Πάντα πίστευα ότι μπορούσαμε να γίνουμε μια πολύ καλή ομάδα, οπότε το μέγεθος του προβάδισμα μας δεν ήταν ποτέ μέρος της εξίσωσης.

Ο Nakajima αστειεύτηκε ότι ένιωσε άβολα αφού είπε ότι η ομάδα του θα κέρδιζε το εντός έδρας παιχνίδι, για να βρεθεί πίσω στο σκορ. Και αφού οι δύο πρώτοι χτυπητές του κατάφεραν να ξεφύγουν στο έβδομο inning, το συναίσθημα αυτό πρέπει να έγινε εντονότερο.

Τα πράγματα άρχισαν να φαίνονται καλύτερα όταν ο Marwin Gonzalez χτυπήθηκε από μια βολή. Στο δεύτερο μετά από μια άγρια ρίψη, ο Gonzalez σκόραρε με ένα single του Sugimoto, ο οποίος σημείωσε το καθοριστικό run στο δεύτερο με ένα single του Kotaro Kurebayashi.

Οι παίκτες της Orix Buffaloes πανηγυρίζουν την τρίτη συνεχόμενη νίκη τους στο πρωτάθλημα Pacific League με 6-2 επί της Lotte Marines στο Kyocera Dome Osaka στην πόλη Osaka της δυτικής Ιαπωνίας στις 20 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Ο Tomoya Noguchi σημείωσε το καθοριστικό run και ο Keita Nakagawa σημείωσε δύο χατ-τρικ πριν ολοκληρώσει το σκορ με ένα single του Masahiro Nishino.

“Μέχρι το έβδομο inning, νόμιζα ότι θα έμοιαζα με ψεύτη”, δήλωσε ο Nakajima. “Αλλά οι παίκτες ήρθαν από πίσω. Είναι αξιοσημείωτοι”.

Αλλού, η μάχη για την τρίτη και τελευταία θέση της PL εντάθηκε αφού η τέταρτη Rakuten Eagles πλησίασε στο μισό παιχνίδι από την τρίτη SoftBank Hawks κερδίζοντας την με 6-1, ενώ η Seibu Lions κέρδισε την Nippon Ham Fighters με 4-1.

Στο Central League, η τρίτη DeNA BayStars πλησίασε σε απόσταση ενός αγώνα από τη δεύτερη Hiroshima Carp, κερδίζοντάς την με 3-1.

Η τέταρτη Yomiuri Giants έχασε με 4-3 από την Hanshin Tigers, χάνοντας 3-1/2 παιχνίδια από την DeNA στη μάχη για την τελευταία θέση της CL μετά το τέλος της σεζόν. Η Yakult Swallows νίκησε 6-5 την Chunichi Dragons στο παιχνίδι της τελευταίας θέσης του πίνακα.

Η Orix Buffualoes πανηγυρίζει την τρίτη συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα Pacific League μετά τη νίκη της επί της Lotte Marines στο Kyocera Dome στην Οσάκα στις 20 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)