Μπέιζμπολ: Ο Γιοσίντα κάνει ρεκόρ στους Red Sox, οι Καμπς του Σουζούκι χάνουν τα πλέι οφ

Ο Μασατάκα Γιοσίντα έκανε ρεκόρ ρούκι των Boston Red Sox με το 50ό του multi-hit game στην ήττα με 5-2 από τους Baltimore Orioles.

Ο συμπατριώτης του Ιάπωνας Seiya Suzuki, εν τω μεταξύ, δεν κατάφερε να προκριθεί στα playoffs με τους Chicago Cubs, καθώς οι Miami Marlins κατέκτησαν την τρίτη και τελευταία θέση στην Wild Card της National League.

Ως τέταρτος καθορισμένος χίτερ, ο Γιοσίντα έκανε 3-5 με ένα RBI στο προτελευταίο παιχνίδι της σεζόν εναντίον των πρωταθλητών της Ανατολικής Περιφέρειας της Αμερικανικής Λίγκας στο Oriole Park.

Ο Μασατάκα Γιοσίντα (Masataka Yoshida), designated hitter των Boston Red Sox, χτυπάει ένα single στο έκτο inning εναντίον των Baltimore Orioles στο Oriole Park at Camden Yards στη Βαλτιμόρη του Μέριλαντ στις 30 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Σημείωσε το τελευταίο run της Βοστώνης με ένα double στο ένατοinning εναντίον του αναπληρωματικού της Βαλτιμόρης Jacob Webb, με ένα χτύπημα ακριβώς πάνω από τον δεύτερο baseman.

Αν και είχε τρεις επιτυχίες για πρώτη φορά από τις 23 Σεπτεμβρίου, ο 30χρονος πρώην παίκτης των Orix Buffaloes δεν έμεινε ικανοποιημένος από την απόδοσή του.

“Το να αναγνωρίζω τις ρίψεις είναι ένα από τα πράγματα που πρέπει να βελτιώσω ακόμα”, δήλωσε ο Γιοσίντα.

Η εξαιρετική εκστρατεία του Yoshida ήταν ένα φωτεινό σημείο σε μια απογοητευτική χρονιά για τους Red Sox, οι οποίοι θα τερματίσουν στην τελευταία θέση της AL East.

“Ένιωσα ότι η σεζόν ήταν μεγάλη στα μισά της, αλλά σε αυτό το σημείο μοιάζει σαν να πέρασε εν ριπή οφθαλμού”, δήλωσε ο Yoshida, ο οποίος μπήκε στη σεζόν έχοντας υπάρξει βασικός παραγωγός πόντων για τους πρωταθλητές του World Baseball Classic στην Ιαπωνία τον Μάρτιο.

Στο American Family Field, ο Σουζούκι και οι Καμπς έκαναν το καθήκον τους για να παραμείνουν στο κυνήγι των πλέι οφ, κερδίζοντας με 10-6 τον πρωταθλητή του NL Central, Μιλγουόκι Μπρούερς, αλλά οι Μάρλινς εξασφάλισαν την τελευταία θέση της Wild Card, κερδίζοντας με 7-3 τους Πίρατς του Πίτσμπουργκ.

Ο Σουζούκι έκανε 1 προς 4, πέτυχε ένα homer και σημείωσε δύο runs για τους Καμπς, των οποίων η προσπάθεια για τα playoffs εκτροχιάστηκε από ένα σερί τεσσάρων ηττών στο τέλος της περιόδου.

Ήταν ένα σκληρό τέλος σε μια σεζόν που ξεκίνησε άσχημα για τον Suzuki. Έχασε το WBC με έναν τραυματισμό στον λοξό μυ και δεν έκανε το ντεμπούτο του στη σεζόν μέχρι τις 14 Απριλίου, ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε μέχρι τον Ιούλιο. “Δεν μπόρεσα να συνεισφέρω αρκετά στο πρώτο μισό της σεζόν”, δήλωσε ο Suzuki. “Νομίζω ότι είχαμε μια ευκαιρία, είναι κρίμα”.